Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Wiedziałem ze pomimo dość wczesnej godziny siedzą tutaj znawcy ruskich:)
Pozdrawiam i dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś nad nim popracował to mógłby wyglądać np. tak:

post-60300-0-89652600-1411811966.jpg

To jedna z ładniejszych radzieckich tarcz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzesiek, musisz w końcu do mnie przyjechać najlepiej z aparatem. Może się wtedy okazać że ja też mam jakieś ładne zegarki których fotki nie wstyd pokazać...

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzesiek, musisz w końcu do mnie przyjechać najlepiej z aparatem. Może się wtedy okazać że ja też mam jakieś ładne zegarki których fotki nie wstyd pokazać...

Uwierz mi, że naprawdę jestem zły, że jakoś tak nie mogę ciągle dotrzeć do Białegostoku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś nad nim popracował to mógłby wyglądać np. tak:

2 s3814 173.JPG

To jedna z ładniejszych radzieckich tarcz.

Ok, ale z mojwgo doswiadczenia wynika, ze zanurzenie radzieckiej tarczy w wodzie skutkuje zmyciem sie wszystkich indeksow;) jakies pomysly jak to zrobic? Dotychczas skasowalem tak poljota i zarke z giloszem. Po prostu qszystko sie zmywalo:(

A nie ukrywam ze ten Stoliczny mi sie podoba i pewnie bede chcial go ozywic oraz odmlodzic:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

znalazłem u babci zegar Jantar. Z tego co wiem nie jest na chodzie. Zegar na baterię. Co to za zegar i czy warto bawić się w naprawę?

post-74518-0-13338100-1411845728.jpg

Edytowane przez daszbor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość scooby666

Od dłuższego czasu szukam Poljota 55G, znalazłem dziś na allegro:

http://allegro.pl/poljot-23-kamienie-automat-i4640904774.html

Czy warto go brać? Wskazówki wyglądają na oryginalne, nie wiem jak szkiełko(jeśli oryginał to czy polerka wystarczy?) Cena nie jest za wysoka jak na ten stan? 

Z góry dziękuję za pomoc!

edit.

Przed chwilą zauważyłem, że tarcza przy 35 sekundzie ma chyba mocną skazę/odprysk. 

Edytowane przez scooby666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkielko jesli nie pekniete to prawie zawsze da sie wypolerowac. W moim bylo tragiczne a pp 10 minutach jak nowe;)

Wskazowki widze po zdjeciach innych 55g to chyba loteria;) raz sekunda srebrna raz czerwona :>

Odprysk na tarczy nie jest jakos szczegolnoe widoczny, qiwc jak zegarek po serwisie w ostatnim czasie, to mozna brac za ta cene:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą zauważyłem, że tarcza przy 35 sekundzie ma chyba mocną skazę/odprysk

no nie ma aż takiej tragedii... popatrz na to inaczej -> to jak blizna na twarzy weterana, zawsze możesz sprzedać legendę, że jest zdobyczny po boju o Gorłowkę (Donieckie)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam że cena adekwatna do stanu :) wiadomo że trafić można taniej ale nie jest źle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór!

Mam pytanie: co to za zegarek, którego fotki wstawię.

Mechanizm z Wołny ale co z tarczą i czy koperta oryginalna?

post-19054-0-72942700-1412099834_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i mechanizm...

Będę wdzięczny za parę słów.

Zamieszczam jeszcze kilka innych z nadzieją, że napiszecie o tych zegarkach kilka słów.

Pozdrawiam!

post-19054-0-73355700-1412099923_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiąc w skrócie:

tarcza z Wołny albo z Ałmaza, nie pamiętam. Werk z Wostoka Precision (niekompletny), a koperta od Rakiety.

Drugi to chyba Majak(?)

Co do Zwiezdy, fajnie by było zobaczyć werk :), osobiście uważam że jedne z najładniejszych radzieckich.

Edytowane przez papax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ta Zviezda jest damska? Przepraszam za takie infantylne pytanie :-)

Co do Wołno-Rakiety:

Proszę o info czy koperta i mechanizm jest Wołny. W tym przypadku potrzebuję tylko koperty?

Edytowane przez battrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz niekompletny mechanizm w Wołnie, popatrz na precyzor do regulacji. Co do Zwiezdy, to ten model chyba jest damski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ta Zviezda jest damska? Przepraszam za takie infantylne pytanie :-)

Co do Wołno-Rakiety:

Proszę o info czy koperta i mechanizm jest Wołny. W tym przypadku potrzebuję tylko koperty?

Mechanizm jest niekomplety i  pochodzi od Wostoka precyzyjnego. Koperta nie jest ani od Wołny, ani od Ałmaza czy Wostoka P. Możliwe, że tak jak napisał kolega Borewicz07, koperta pochodzi od jakiejś Rakiety ale w tym wypadku ktoś musiał się postarać żeby dopasować werk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

battrek, jak dla mnie to doktor Frakenstein od tej wołno-rakety powinien dostać złoty medal za inwencję w konkursie (powyżej)

to graniczy z cudem aby werk cze-cze-zet cal.2809 o specyficznej geometrii wcisnąć do koperty pe-cze-zet o odmiennych parametrach (przystosowanej do werku 2609)

post-54348-0-71583200-1412148065.jpg

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi