Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hajfa

Bering, Skagen czy Roamer?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam męskiego zegarka w cenie ok 600-700 zł. Zależy mi na tym, by był uniwersalny i miał czarną tarczę. Znalazłem kilka modeli, lecz nie mogę się na żaden zdecydować. Co do mechanizmu, wybrałem kwarcowy ale może też być automatyczny, o ile w tej cenie znajdzie się coś porządnego.

https://fabrykazegarkow.pl/zegarek-bering-classic-13139-466

https://www.mastersintime.pl/skagen-jorn-large-skw6422.htm

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-roamer-classic-line-70985641-57-07

Który z nich sprawdzi się najlepiej? A może lepiej poczekać i zainwestować w coś lepszego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych trzech zdecydowanie Roamer. Natomiast w tym budżecie najlepiej rozglądać się za czymś japońskim. Na pewno Orient i Seiko to marki, na które powinieneś popatrzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Z podanych to faktycznie Roamer. Gdyby w grę wchodził mechaniczny, to mając taki budżet rozejrzałbym się za Orientem Bambino. Przyjrzyj się też zegarkom od Citizena. Jeśli ma być jednak kwarc, to zapolowałbym na chrono od Vratislavia Concetum - nówka to wydatek 790 zł. Za 700 zł bez problemu powinieneś znaleźć używkę w bardzo dobrym stanie  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez GostRado
      Dzień dobry 

Moją pasją jest kawa i wszystko, co jest z nią związane, co widać na zdjęciu. Myślę, że osiągnąłem już w tej dziedzinie "game over", no może prawie 😉 W razie pytań związanych z ziarnami kawy, młynkami, ekspresami i kawowymi akcesoriami służę pomocą 🙂 

Co do zegarków mam sprecyzowany gust. Kiedyś marzyłem o Louis Erard 1931 retrograde i Breitling blackbird. Obecnie najbardziej podobają mi się czarne zegarki: sportowe (mam Tissot Supersport Chrono i klasyczne szkieletowe ( posiadam Roamer competence skeleton). Od ponad 20 lat mam Citizena promaster, który dużo przeszedł perypetii i wciąż chodzi, jest niezniszczalny, a jedyna konserwacja to wymiana baterii.

Zapisałem się do Waszego forum, aby zdobyć "zegarkową" wiedzę dla samej przyjemności oraz w celu wykorzystania w przyszłości do zakupów zegarków. 

W Nowym Roku życzę Wszystkim  zdrowia, szczęścia i mnóstwa pieniędzy na zakupy wymarzonych zegarków!

Grzegorz 

PS
      Roamer, po zdobyciu dzięki Wam wiedzy, idzie na sprzedaż 🙂

• Przez Siewca
      Dobry Wieczór,

Chciałem wymienić baterię w zegarku Skagen i natrafiłem na pewien problem.
      Dekiel jest zatrzaskowy , szedł bez problemu, ale mam problem z zatrzaśnięciem go ponownie.
      Do zamknięcia używam ręcznej praski zegarmistrzowskiej. Niby dekiel wchodzi , ale się nie zatrzaskuje.
      Ktoś ma pomysł jak to ogarnąć ?

Pozdrawiam

• Przez Petru23
      Mam nowego Elements ale ma jedną istotną wadę. Ze względu na kształt koperty (spodu) i rozmiar koronki potrafi się ona (koronka) wysunąć podczas noszenia. Zahaczy o ubranie, mankiet czy cokolwiek. Problem dotyczy m.in. Beringa o podobnym kształcie koperty.

Pytanie, czy jest możliwość jej wymiany i czy zegarmajster to powinien zrobić. Jaki może być koszt? Oddać raczej go nie oddam (skróciłem bransoletę).

• Przez red_fork
      Witam wszystkich serdecznie,
       Jestem właśnie w trakcie zakupu zegarka Roamer Competence skeleton III. W  trakcie, ponieważ miałem trochę przejść jakościowych i zegarek był wymieniany. Zauważyłem, że różne egzemplarze miały różne mechanizmy. Jeden to na pewno STP6-15, drugi zakładam, że Soprod P024 (wkładany obecnie do nowszej serii Skeleton IV). Na początku tego modelu był jeszcze SwissTech, ale pomińmy to… Z tego, co się dowiedziałem oba mechanizmy to klony ETA, zapewne „entry level”. Specyfikacje mają podobne z dokładnością do rezerwy chodu (38h soprod i 44 stp) i jednego kamienia więcej w STP. Prośba o forumowiczów o poradę, czy któryś z tych mechanizmów jest wyraźnie lepszy jakościowo? Mam obecnie 2 egzemplarze z oboma mechanizmami i waham się który odesłać….
      Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. 

• Przez mlody_dron
      Cześć, 

Na amazonie natknąłem się na taki zegarek Roamera: https://www.amazon.pl/Roamer-zegarek-analogowy-kwarcowy-szlachetna/dp/B0BCFSX7CQ/ref=sr_1_104?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=VAS8I8OYLTTC&keywords=roamer&qid=1668872981&qu=eyJxc2MiOiI1LjA0IiwicXNhIjoiMy44NCIsInFzcCI6IjAuMDAifQ%3D%3D&sprefix=roamer%2Caps%2C150&sr=8-104&th=1
      Cena wydaję się być normalna, ale po przeszukaniu internetu nie znalazłem praktycznie żadnych informacji o tym modelu. Stąd moje pytanie czy jest to oryginalny model czy jakaś dziwna podróbka?

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.