Gość Jacek Olszewski #8076 Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Niesamowite.,Czyli według Ciebie FDR podarował Rolexa dziesięcioletniemu dzieciakowi?? Tenzin Gjaco urodził się 6 lipca 1935 roku, a 22 lutego 1940 roku został intronizowany jako XIV Dalajlama... Proponuję ponadto zapoznać się z wielce interesującym artykułem na temat Jego "zegarkowej" pasji: https://dalailamanews.com/king-of-bling-the-dalai-lamas-rolex-watch-collection/ Edytowane 4 Marca 2016 przez Jacek Olszewski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #8077 Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) W artykule jest informacja, że dostał od FDR zegarek PP w wieku lat 7-u, a nie tego rolexa w wieku lat 10. Edytowane 4 Marca 2016 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81384 #8078 Napisano 4 Marca 2016 Pozwolę sobie chociaż na chwilę wrócić do meritum przedmiotowego tematu i zaproponować Szanownym Forumowiczom zapoznanie się z zegarkami noszonymi przez - Jorge Mario Bergoglio, czyli znanego ze skromności - Papieża Franciszka:Szkoda, że reszta współpracowników kompletnie nie jest z tego znana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jacek Olszewski #8079 Napisano 4 Marca 2016 Szkoda, że reszta współpracowników kompletnie nie jest z tego znana Faktycznie szkoda, to nawet wielce przykre, że Jego skromności nie naśladuje wielu z Jego podwładnych... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8080 Napisano 4 Marca 2016 Tenzin Gjaco urodził się 6 lipca 1935 roku, a 22 lutego 1940 roku został intronizowany jako XIV Dalajlama... Proponuję ponadto zapoznać się z wielce interesującym artykułem na temat Jego "zegarkowej" pasji: https://dalailamanews.com/king-of-bling-the-dalai-lamas-rolex-watch-collection/ W artykule jest informacja, że dostał od FDR zegarek PP w wieku lat 7-u, a nie tego rolexa w wieku lat 10.Nie wiem na ile koledzy znają mowę Szekspira.,Ale "as far as i understand" za-linkowany artykuł jak i strona to paszkwil pisany przez przeciwników buddyzmu i Dalai Lamy.,.Mniej więcej odpowiednik nazistowskiej gazety "Der Sturmer" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jacek Olszewski #8081 Napisano 4 Marca 2016 Nie wiem na ile koledzy znają mowę Szekspira.,Ale "as far as i understand" za-linkowany artykuł jak i strona to paszkwil pisany przez przeciwników buddyzmu i Dalai Lamy.,.Mniej więcej odpowiednik nazistowskiej gazety "Der Sturmer" Byłbym raczej ostrożny przy stosowaniu pewnych, szczególnie tzw. ostrych porównań, ale jest to oczywiście kwestia subiektywna... Proponuję więc zapoznać się z kolejnymi, zapewne również subiektywnymi, informacjami napisanymi w języku Szekspira: http://rolexblog.blogspot.com/2012/04/dalai-lama-rolex-keeping-time-of-his.html http://rolexblog.blogspot.com/2012/04/dalai-lama-rolex-keeping-time-of-his.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #8082 Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Nie wiem na ile koledzy znają mowę Szekspira.,Ale "as far as i understand" za-linkowany artykuł jak i strona to paszkwil pisany przez przeciwników buddyzmu i Dalai Lamy.,.Mniej więcej odpowiednik nazistowskiej gazety "Der Sturmer"Nie jestem native speakerem, ale znajomość posiadam wystarczającą na zrozumienie podlinkowanego tekstu. Przyznaję jednak, że wiarygodności źródła informacji nie badałem. Edytowane 4 Marca 2016 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jacek Olszewski #8083 Napisano 4 Marca 2016 Nie jestem native speakerem, ale znajomość posiadam wystarczającą na zrozumienie podlinkowanego tekstu. Przyznaję jednak, że wiarygodności źródła informacji nie badałem. Wiarygodność źródeł informacji, to rzecz względna, a więc warto korzystać z wielu takowych i dopiero później ocenić ich obiektywizm... http://luxflash.com/dalai-lama-could-become-a-watchmaker/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8084 Napisano 4 Marca 2016 Wiarygodność źródeł informacji, to rzecz względna, a więc warto korzystać z wielu takowych i dopiero później ocenić ich obiektywizm... http://luxflash.com/dalai-lama-could-become-a-watchmaker/Jeżeli kolegi nie przekonuje moja opinia o tym że strona dalailamanews.com jest redagowana przez przeciwników Dalai Lamy z odłamu Dorje Shugden (finansowanego przez chińskich komunistów),to w takim razie polecam zapoznanie się z historią modeli Rolexa,.Wtedy kolega stwierdzi fakt ,że Oyster Perpetual Day Date zadebiutował w 1956 roku a FDR zmarł w roku 1945.,To jakim cudem prezydent mógł obdarować Dalai Lame zegarkiem z przyszłości?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #8085 Napisano 4 Marca 2016 To jakim cudem prezydent mógł obdarować Dalai Lame zegarkiem z przyszłości?? [/b]To akurat jest proste "Powrót do przyszlosci" 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jacek Olszewski #8086 Napisano 4 Marca 2016 Jeżeli kolegi nie przekonuje moja opinia o tym że strona dalailamanews.com jest redagowana przez przeciwników Dalai Lamy z odłamu Dorje Shugden (finansowanego przez chińskich komunistów),to w takim razie polecam zapoznanie się z historią modeli Rolexa,.Wtedy kolega stwierdzi fakt ,że Oyster Perpetual Day Date zadebiutował w 1956 roku a FDR zmarł w roku 1945.,To jakim cudem prezydent mógł obdarować Dalai Lame zegarkiem z przyszłości?? Pozwoliłem sobie zapoznać się z historią zegarków firmy Rolex i faktycznie widnieje tam stosowna informacja dotycząca modelu Oyster Perpetual Day-Date, który zadebiutował w 1956 roku: http://www.rolex.com/rolex-history/1953-1967.html Faktem niezaprzeczalnym jest jednak, że Dalajlama XIV należy do grona znanych ludzi, będących zarazem miłośnikami zegarków.Na tym proponuję zakończyć przedmiotowy wątek i nie wdawać się w dalsze spory natury stricte ideologicznej... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #8087 Napisano 4 Marca 2016 To akurat jest proste "Powrót do przyszlosci"Albo jeszcze prostsza - był wszak prezydentem jUeSej - mógł wszystko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8088 Napisano 4 Marca 2016 No dobrze.,To w takim razie jak wytłumaczycie ciężarówkę Star podczas szturmu na Kamieniec Podolski w roku 1672.,jeżeli fabryka w Starachowicach powstała dopiero w 1948 roku?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #8089 Napisano 4 Marca 2016 Jak rozpoznałeś, że to ciężarówka Star? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jacek Olszewski #8090 Napisano 4 Marca 2016 Jeżeli już jesteśmy przy tematyce filmowej, to warto wspomnieć "Krzyżaków", gdzie w scenie poprzedzającej bitwę pod Grunwaldem, król Jagiełło spogląda na... ZEGAREK !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #8091 Napisano 4 Marca 2016 Technika wojskowa jest tajna i wychodzi dopiero wiele lat po fakcie. Wszystko jest możliwe. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8092 Napisano 4 Marca 2016 Jak rozpoznałeś, że to ciężarówka Star?Ja nie rozpoznałem.,Uczestniczyłem kiedyś w spotkaniu Jerzego Hoffmana z Polonią i Pan Jerzy opowiadał tą historie jako anegdotę z planu filmowego w Chęcinach,.Zresztą ta ciężarówka nie była przypadkowa tylko należała do ekipy filmowców,. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bart8 #8093 Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) No dobrze.,To w takim razie jak wytłumaczycie ciężarówkę Star podczas szturmu na Kamieniec Podolski w roku 1672.,jeżeli fabryka w Starachowicach powstała dopiero w 1948 roku?? Jak rozpoznałeś, że to ciężarówka Star? Podczas oblężenia miasta Troja(około 1200 lat p.n.e) widać przelatującego boeing'a 777, nie pytajcie skąd wiem, że to akurat ten model . Edytowane 4 Marca 2016 przez bart8 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81384 #8094 Napisano 5 Marca 2016 Czy Piróg został twarzą Tudora? Tu z BBB, ale ma też Black shield. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12767 #8095 Napisano 5 Marca 2016 No proszę Piróg i Tudor Black Bay? Jestem mile zaskoczony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #8096 Napisano 5 Marca 2016 Ja nie rozpoznałem.,Uczestniczyłem kiedyś w spotkaniu Jerzego Hoffmana z Polonią i Pan Jerzy opowiadał tą historie jako anegdotę z planu filmowego w Chęcinach,.Zresztą ta ciężarówka nie była przypadkowa tylko należała do ekipy filmowców,.Aaaa, teraz rozumiem... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jacek Olszewski #8097 Napisano 6 Marca 2016 Kolejna znana, chociaż kontrowersyjna postać, czyli - Ramzan Kadyrow (Рамзан Кадыров), obecny Szef Republiki Czeczeńskiej. Według jednej z publikacji jest posiadaczem ekskluzywnego (limitowana seria 33 sztuk) zegarka Greubel Forsey o wartości 280.000 USD. Czeczeński przywódca przyznał, że kolekcjonuje zegarki i wymieniony czasomierz nie jest najdroższym modelem z jego kolekcji... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8098 Napisano 6 Marca 2016 Richard Nixon najmłodszy VP w historii USA.,Podczas kongresu National Association of Watch and Clock Makers w 1955 roku, wygłosił przemówienie inauguracyjne.,Oraz został obdarowany zegarkiem Vulcain Cricket., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magik. #8099 Napisano 7 Marca 2016 Nie wiem na ile koledzy znają mowę Szekspira.A co to jest ta mowa Szekspira? On prawdopodobnie był zwykłym figurantem, a dzieła którymi zachwycił się świat są autorstwa (między innymi) Christophera Marlowe'a. Szekspir to największa ściema literacka wszech czasów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #8100 Napisano 7 Marca 2016 chodziło raczej o język jakim się posługiwał, nie o to kim był i co robił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach