Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Admof

Klub Miłośników Zegarków Casio Edifice

Rekomendowane odpowiedzi

20240925_160433.jpg

Edytowane przez eM_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka - mój ECB-S100DS dostał aktualizację oprogramowania. Dziwne, bo myślałem że takim zegarkom nikt softu nie poprawia. Ale co się zmieniło? Poza wersją oprogramowania to nie mam pojęciaB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mariusz9a napisał(-a):

Taka ciekawostka - mój ECB-S100DS dostał aktualizację oprogramowania. Dziwne, bo myślałem że takim zegarkom nikt softu nie poprawia. Ale co się zmieniło? Poza wersją oprogramowania to nie mam pojęciaB)

Mój ze zdjęcia powyżej wczoraj dostał aktualizację - również nie widzę różnicy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pięknie ale nie potrafię go ustawić, coś mi nie idzie . Help help help 🥺🥺🥺

IMG_20240929_153948.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Wszystko pięknie ale nie potrafię go ustawić, coś mi nie idzie . Help help help 🥺🥺🥺

Najprościej to sparować go ze smartfonem i samo się wszystko ustawi po nawiązaniu połączenia z aplikacją, obsługa koronką bez czytania instrukcji obsługi będzie trochę skomplikowana😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Himan napisał(-a):

Najprościej to sparować go ze smartfonem i samo się wszystko ustawi po nawiązaniu połączenia z aplikacją, obsługa koronką bez czytania instrukcji obsługi będzie trochę skomplikowana😉

No właśnie coś te parowanie mi nie idzie, takie aplikacje zainstalowałem i coś lipa , coś czegoś nie robię 🥺🥺🥺

Screenshot_2024-09-29-16-36-33-38_92b64b2a7aa6eb3771ed6e18d0029815.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

No właśnie coś te parowanie mi nie idzie, takie aplikacje zainstalowałem i coś lipa , coś czegoś nie robię 🥺🥺🥺

To może najpierw trzeba usunąć ustawienia parowania z poprzednim telefonem. Procedura:

Wyciągnąć koronkę do drugiego kliknięcia, nacisnąć górny przycisk przez ok 5 sekund, po czym wskazówka sekundowa wykona pełny obrót na tarczy, następnie można wcisnąć koronkę i zacząć parowanie ze smartfonem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, mariusz9a napisał(-a):

No i obowiązująca aplikacja to Casio Watches. Tą Edifice możesz wywalić;-)

No właśnie zainstalowały mi się obie, zostawić dwie czy wystarczy tylko jedna???

49 minut temu, Himan napisał(-a):

To może najpierw trzeba usunąć ustawienia parowania z poprzednim telefonem. Procedura:

Wyciągnąć koronkę do drugiego kliknięcia, nacisnąć górny przycisk przez ok 5 sekund, po czym wskazówka sekundowa wykona pełny obrót na tarczy, następnie można wcisnąć koronkę i zacząć parowanie ze smartfonem.

Chyba udało mi się go ustawić, zresetowałem go i coś tam poszło, jest teraz tak , a i mam pytanie o tą tarczkę z czasem 24 godzinnym co ona teraz pokazuje , jest dobrze???

IMG20240929174758.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

No właśnie zainstalowały mi się obie, zostawić dwie czy wystarczy tylko jedna???

Chyba udało mi się go ustawić, zresetowałem go i coś tam poszło, jest teraz tak , a i mam pytanie o tą tarczkę z czasem 24 godzinnym co ona teraz pokazuje , jest dobrze???

IMG20240929174758.jpg

A jeszcze mam pytanie, co jaki czas się on synchronizuje i czy trzeba mieć włączony bluetooth???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W telefonie musisz mieć włączony bluetooth jeśli chcesz żeby się synchronizował. Synchronizuje się 4 razy na dobę (jakoś ok 00:30, 06:30, 12:30 i 18:30). Wystarczy aplikacja Casio Watches. Tarcza 24h pokazuje w którym "miejscu" doby jesteś - czyli dobrze Ci pokazuje, bo jakoś przed 18.

Edytowane przez mariusz9a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, mariusz9a napisał(-a):

W telefonie musisz mieć włączony bluetooth jeśli chcesz żeby się synchronizował. Synchronizuje się 4 razy na dobę. Wystarczy aplikacja Casio Watches. Tarcza 24h pokazuje w którym "miejscu" doby jesteś - czyli dobrze Ci pokazuje, bo jakoś przed 18.

Dzięki 🤗 🤗 🤗 

5 minut temu, mariusz9a napisał(-a):

W telefonie musisz mieć włączony bluetooth jeśli chcesz żeby się synchronizował. Synchronizuje się 4 razy na dobę. Wystarczy aplikacja Casio Watches. Tarcza 24h pokazuje w którym "miejscu" doby jesteś - czyli dobrze Ci pokazuje, bo jakoś przed 18.

A jeszcze jedno, czy muszę mieć włączoną lokalizację?? Aaa a to mogę też odinstalować???

Screenshot_2024-09-29-19-33-08-73_92b64b2a7aa6eb3771ed6e18d0029815.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

A jeszcze jedno, czy muszę mieć włączoną lokalizację?? Aaa a to mogę też odinstalować???

Nie wiem czy do samej synchronizacji czasu potrzebna jest lokalizacja - musisz zobaczyć, ale potrzebna jest ona (lokalizacja) do zapisywania swojej pozycji w telefonie (jest taka funkcja).

Do działania tego zegarka z telefonem potrzebna jest tylko aplikacja Casio Watches. Reszta jest zbędna, chyba że ich używasz do jakiś innych zegarków, które nie zostały jeszcze przeniesione przez Casio do aplikacji Casio Watches.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, mariusz9a napisał(-a):

Nie wiem czy do samej synchronizacji czasu potrzebna jest lokalizacja - musisz zobaczyć, ale potrzebna jest ona (lokalizacja) do zapisywania swojej pozycji w telefonie (jest taka funkcja).

Do działania tego zegarka z telefonem potrzebna jest tylko aplikacja Casio Watches. Reszta jest zbędna, chyba że ich używasz do jakiś innych zegarków, które nie zostały jeszcze przeniesione przez Casio do aplikacji Casio Watches.

A mają przenieść resztę Casio do tej aplikacji?? Nie lubię zawalać telefonu . Dzięki 🤗 🤗 🤗 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zobaczyć czy już są, poprzez próbę ich dodania. Moje wszystkie już przenieśli do Casio Watches, także ja już tylko jej używam 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, mariusz9a napisał(-a):

Możesz zobaczyć czy już są, poprzez próbę ich dodania. Moje wszystkie już przenieśli do Casio Watches, także ja już tylko jej używam 🙂

Ok 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, mariusz9a napisał(-a):

Moje również 😀

.... nie licząc GBA-400, ale żadna z powyższych aplikacji nie łączy się z nim, zbyt stary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

IMG_20241001_160107.jpg

W timerze sekundnik odlicza do tyłu, tzn porusza się przeciwnie do wskazówek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, mariusz9a napisał(-a):

W timerze sekundnik odlicza do tyłu, tzn porusza się przeciwnie do wskazówek?

A wiesz że nie sprawdzałem jeszcze 🤔🤔🤔

1 minutę temu, TomcioMiki napisał(-a):

A wiesz że nie sprawdzałem jeszcze 🤔🤔🤔

Nie normalnie idzie 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi