Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, SLAWEK 01 napisał(-a):

20250106_090450.jpg

Podoba mi się ten zegarek. Jest tego sporo, w różnych wersjach i cenach na Ali, aż ciężko się połapać. Zamówiłem dla siebie wersję "C" za 620 złotych. Czy nie przepłaciłem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, lukas1985 napisał(-a):

Podoba mi się ten zegarek. Jest tego sporo, w różnych wersjach i cenach na Ali, aż ciężko się połapać. Zamówiłem dla siebie wersję "C" za 620 złotych. Czy nie przepłaciłem? 

Szczerze nie bardzo orientuję się jak wygląda wersja "C"? Mój ma już kilka lat i nawet nie wiem czy jest produkowany, ale wtedy kosztował więcej niż 620zl. Sam zegarek jest świetnie wykonany pod każdym względem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten tańszy ma podobno inny napęd (NH35), gorzej wykonaną bransoletę, ale jakość samego zegarka ma być równie wysoka. Nie robię często zakupów na Ali i nie za bardzo śledzę ceny zegarków, stąd też moje pytanie.

Screenshot_20250106_195552_AliExpress.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, lukas1985 napisał(-a):

Ten tańszy ma podobno inny napęd (NH35), gorzej wykonaną bransoletę, ale jakość samego zegarka ma być równie wysoka. Nie robię często zakupów na Ali i nie za bardzo śledzę ceny zegarków, stąd też moje pytanie.

Screenshot_20250106_195552_AliExpress.jpg

Ogólnie wśród marek chińskich San Martin ma bardzo pozytywne opinie, dotyczy to zarówno materiałów jak i samego wykonania. Cena też wydaje mi się bardzo przyzwoita. 

Możesz poprosić kolegę #Paulus57  z grupy, który ma większe doświadczenie jeśli chodzi o San Martina i ogólnie o zakupy z Ali, pewnie rozwieje Twoje rozterki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, kamilpietralski napisał(-a):

1826420987_IMG202501301324502.thumb.jpg.57b5e5193ef12628da0da391cc9555f3.jpg

Bardzo ładny model. Ciągle biję się z myślami, czy koniecznie muszę dobić do 10 San Martinów? ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. To mój drugi chiński zegarek, i chyba nie ostatni. Ja co prawda celuję w modele z ciut lepszym werkiem niż nh30 coś tam. Zegarek wywołał u mnie uśmiech zadowolenia. Jak by chcieć się czegoś czepiać to na siłę coś by znalazł ale generalnie jestem zaskoczony na plus jakością wykonania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kamilpietralski napisał(-a):

Dzięki. To mój drugi chiński zegarek, i chyba nie ostatni. Ja co prawda celuję w modele z ciut lepszym werkiem niż nh30 coś tam. Zegarek wywołał u mnie uśmiech zadowolenia. Jak by chcieć się czegoś czepiać to na siłę coś by znalazł ale generalnie jestem zaskoczony na plus jakością wykonania.

Jak dysponujesz większym budżetem, to można kupić na Ali nawet zegarki na Sellicie. Może zainteresują Cię zegarki na chińskich tourbillonach. Myślę, że warte zainteresowania. Polecam te z firmy Aesop, mam dwa i oba OK. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Turbillony mimo że technicznie i wizualnie interesujące, to do noszenia niestety nie moja bajka. Ta dziura no niestety, jestem z tych co nie lubią. Co do sellity to jeszcze nie wszystko bo reszta zegarka musi mi się podobać i rozmiarowo pasować. Ja lubię kopertę 41-43. Mam z 10 zegarków i lubię ich używać. Kupno trzeciego nurka czy któregoś tam dla mnie to strata kasy bo to fanaberia która skończy w szufladzie. Często też producent pisze P5000/sw200 i co wtedy? Loteria? No i nie jestem fanem homarów. Wiem że nie podróba ale...  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, kamilpietralski napisał(-a):

Turbillony mimo że technicznie i wizualnie interesujące, to do noszenia niestety nie moja bajka. Ta dziura no niestety, jestem z tych co nie lubią. Co do sellity to jeszcze nie wszystko bo reszta zegarka musi mi się podobać i rozmiarowo pasować. Ja lubię kopertę 41-43. Mam z 10 zegarków i lubię ich używać. Kupno trzeciego nurka czy któregoś tam dla mnie to strata kasy bo to fanaberia która skończy w szufladzie. Często też producent pisze P5000/sw200 i co wtedy? Loteria? No i nie jestem fanem homarów. Wiem że nie podróba ale...  

Popatrz na wyższą półkę Sea-Gulla. Jak masz opisane PT5000?SW200, to Ty dokonujesz wyboru jaki będzie napęd, ale i cena inna. Zwykle ponad 100 USD drożej. Zresztą jak widzisz i na Miyocie 9... też można kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ocean stara na 2130 chód na poziomie plus pięć sekund na tydzień.

Miyota 9015 w tym Marcinie przez pierwsze 24 bez odchyłki😮 i to tak prosto z pudełka. Zobaczymy co dalej.

Z tym wyborem rzeczywiście masz rację. Moje niedopatrzenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, kamilpietralski napisał(-a):

Mam ocean stara na 2130 chód na poziomie plus pięć sekund na tydzień.

Miyota 9015 w tym Marcinie przez pierwsze 24 bez odchyłki😮 i to tak prosto z pudełka. Zobaczymy co dalej.

Z tym wyborem rzeczywiście masz rację. Moje niedopatrzenie. 

Też mam Ocean Stara w kolorze czerwonym, wcześniej miałem niebieskiego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Ali jest taka oto oferta: San Martin 36mm Pilot Zegarek Kwarcowy RONDA 6004 VH31 Dla Mężczyzn Zegarek Nylonowy Pasek Świecący Wojskowy Orologio Uomo 10Bar SN0105XA.

Co to oznacza, po przełożeniu z narzecza majnfrendów na polska trudna język? To mianowicie, że szwajcarski kwarcowy mechanizm Ronda 6004 produkowany jest w Chinach. Podobnie gdy majnfrend pisze, że luma w oferowanym zegarku jest szwajcarska. Jest chińska, eksportowana do Szwajcari, po prostu. Aby dowiedzieć się więcej o Ronda 6004 (chińska czy szwajcarska  ta Ronda?)  sięgamy do poważnego źródła,   czyli Caliber Corner. Pisze ono mistycznie: "Mechanizm RONDA 6004 wyprodukowano w Szwajcarii lub części szwajcarskie zmontowano w nieznanym miejscu".  🙃 Znanym, znanym, Mr Caliber Corner.  Chyba że w Patagonii? 

Dalej Caliber Corner  ciągnie w swym niepodrabialnym stylu:  "Według strony internetowej Ronda istnieją dwie wersje tego mechanizmu: wersja z elementami szwajcarskimi, 1 kamieniem i niklowanym wykończeniem oraz wersja z 5 kamieniami i pozłacanym wykończeniem.

Wersja wyprodukowana w Szwajcarii jest wyposażona we wskaźnik niskiego poziomu naładowania baterii (EOL), natomiast części produkowane w Szwajcarii nie są w niego wyposażone". 

Ktoś coś z tego talmudycznego języka rozumie? Części (sic!) produkowane w Szwajcarii nie sa wyposażone we wskaźnik niskiego naładowania baterii. Do tego nas przekonuje spółka akcyjna Ronda  & Caliber Corner. 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze pamiętam co widziałem na Rondach, być może chodzi o Swiss Parts vs Swiss Made? Swiss Made podlega pewnemu opisanemu standardowi branżowemu.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250219_073028.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, SLAWEK 01 napisał(-a):

20250220_072803.jpg

20250220_103140.jpg

super te zegarki 

11 minut temu, apgrod napisał(-a):

Pierwszy raz na ręce. 😊 Cieszy.

IMG20250220110329.jpg