Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kamien

Adriatica ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak to jest w końcu z Adriaticą. Można tą markę traktować na równi z innymi swiss made czy nie??Jest swiss made czy nie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:?:

Jest Swiss Made, ale co to ma do traktowania na równi z innymi Swiss made. Jesli chodzi Ci o "szwajcarskość" to mozna tak powiedzieć, ale porównywać np z Patkiem, czy choćby nawet Tissot to troszke mniej. Oczywiście moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szwajcarskie zegarki to nie tylko wysoka półka. Dawniej produkowano tam również najgorsze badziewia z bezkamieniowymi mechanizmami, które ustępowały jakościom nawet ruskim zegarkom. Patrząc na Adriaticę z tej perspektywy mozna powiedzieć, że to marka produkująca solidne zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Adriatica -

Zegarek nie jest wylistowany wśród marek zrzeszonych w Federacji Szwajcarskiego Przemysłu Zegarkowego (FHS). Taka przynależność gwarantuje, że producent przestrzega ściśle wszystkich rygorów gwarantujących produkcję zegarka szwajcarskiego.

Oczywiście przynależność wymaga uiszczania członkowskich składek, co nie wszystkim odpowiada, nawet gdy zachowują wymogi przepisów dotyczących produkcji. Dla innych sama konieczność przynależności do organizacji jest ograniczeniem swobody, więc przynależność taka bojkotują."

http://www.zegarki.info.pl/608/a

:roll: sam już nie wiem...to chyba taki "gorszy szwajcarski zegarek"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam. Moja Adriatica 8102 na Claro888 (siakis taki dziwny werk auto) jest pieknie i precyzyjnie wykonanym stalowym, 100m wodoszczelnym zegarkiem, z szafirowym szkłem, szklanym deklem, który kupiłem okazyjnie w cenie ultra atrakcyjnej, w celu dalszej sprzedaży. Jednak polubiłem go tak, że został na stałe. Super dokładny, odłozony chodzi prawie 2 doby, swiss made ma napisane, wykonanie bez zarzutu, więc czego więcej chciec?? A prestiz... hmmm...W tej sytuacji nie jest dla mnie najważniejszy :D

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja żonie kupiłem złotą Adriaticę, no i raz byłem w Chorwacji!

I love it when a plan comes together

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"Adriatica -

Zegarek nie jest wylistowany wśród marek zrzeszonych w Federacji Szwajcarskiego Przemysłu Zegarkowego (FHS). Taka przynależność gwarantuje, że producent przestrzega ściśle wszystkich rygorów gwarantujących produkcję zegarka szwajcarskiego.

Oczywiście przynależność wymaga uiszczania członkowskich składek, co nie wszystkim odpowiada, nawet gdy zachowują wymogi przepisów dotyczących produkcji. Dla innych sama konieczność przynależności do organizacji jest ograniczeniem swobody, więc przynależność taka bojkotują."

http://www.zegarki.info.pl/608/a

:roll: sam już nie wiem...to chyba taki "gorszy szwajcarski zegarek"...

Bzdury.

Jak nie jest jak jest? Wystarczy samemu sprawdzić

http://www.fhs.ch/en/links.php

Jeśli używają napisu swiss made który jest zastrzeżonym znakiem to muszą należeć.

A firma? Może nie jest to szczyt prestiżu, ale robią uczciwe zegarki kwarcowe w przystępnych cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Święte słowa. W sumie gdyby nie byli zrzeszeni nie mogliby przecież używać 'Swiss made' :D. Ja osobiście lubięAdriatice, chociaż jak dla mnie mogliby w końcu stworzyć modele wizualnie skierowane w stronę sportowych modeli, tak jak ma to choćby Seiko ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówicie że gdyby nie byli zrzeszeni to nie mogli by używać "Swiss Made"... No to czemu taki Claude Bernard który ma napis SM nie jest zrzeszony?

Im mniej wiesz, tym dłużej żyjesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mówicie że gdyby nie byli zrzeszeni to nie mogli by używać "Swiss Made"... No to czemu taki Claude Bernard który ma napis SM nie jest zrzeszony?

Odpowiem pytaniami. :lol: Dlaczego CK, Chanel, Dior, Gucci, YSL, Nina Ricci sa zrzeszeni? Czy to zegarki o szczegolnym prestizu?

Moze po prostu za przynaleznosc trzeba duzo placic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, czyli w sumie to przynależność do FHS gwarantuje tylko to że jest się wpisanym na ich stronę jako "zrzeszony"? I tylko za to płaci się kesz czy FHS gwarantuje coś jeszcze?

Im mniej wiesz, tym dłużej żyjesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.