Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

slimbarti

Pytanie o G-shocka

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Obserwuję sprzedawce który co jakiś czas wystawia konkretne G-shocki. Zapewnia, że oryginalne.

Czy ktoś obeznany w temacie może się wypowiedzieć co do oryginalności ?

Moje podejrzenie wzbudza samo allegro, te same zdjęcia do aukcji.

Z drugiej strony kilka zestawów i zegarków sprzedanych i ludzie zadowoleni

https://allegro.pl/casio-g-shock-ga-110rc-i-baby-g-ba-110-i7457264535.html#thumb/2

A tu już faktyczne zdjęcia. Na moje oko wygląda to ok -oznaczenia, końcówki kolorów wskazówek, śrubki ale w dzisiejszych czasach ciężko mieć pewność.

http://pl.tinypic.com/r/2la55dl/9

http://pl.tinypic.com/r/2u6faq0/9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego G w innej wersji kolorystycznej. Porównałem i jak dla mnie jest legit. W podrobach bardzo często nie ma napisu nad tarcza 1/1000 sec. Ale tak jak pisałem porownujac wszystko jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boniek mam jeszcze pytanie bo 1 rzecz zwróciła moją uwagę.

możesz sprawdzić ile u ciebie jest kropek między godziną 8 a 9 jak na zdjęciu ?

Tutaj wygląda że są 2 pytanie czy może to być znak że jest to podróbka

2ntilgj.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam oryginalnego GA-110 i pomiędzy 8 a 9 znajdują się trzy kropki.

112df20.jpg

Czyli na 95% ten czarno-złoty to ryż...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym z kolei między 8 a 9 widać 3 kropki.

gDbrNnq.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boniek mam jeszcze pytanie bo 1 rzecz zwróciła moją uwagę.

możesz sprawdzić ile u ciebie jest kropek między godziną 8 a 9 jak na zdjęciu ?

Tutaj wygląda że są 2 pytanie czy może to być znak że jest to podróbka

2ntilgj.jpg

U mnie są 3 kropki.

Na tym z kolei między 8 a 9 widać 3 kropki.

gDbrNnq.jpg

Ja dalej widzę dwie

Nie mniej jednak po analizie poniższego filmiku ten z aukcji wygląda jednak na ryż. Zwracam honor i przepraszam za wprowadzenie w błąd:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Niestety za późno bo dokonałem zakupu. Zobaczymy jak przyjdzie i czy sprzedawca zgodzi się na zwrot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ma do tego zgada sprzedawcy? Zakupy przez Internet to 14 dni na zwrot bez podania przyczyny. Odsyłasz i niech się sprzedawca buja z podróbą. A jak będzie fikał to postrasz go policją, bo obrót podróbkami to przestępstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tak wiem o tym . Nie wiem tylko czy gość odda forsę. Nie wyślę zegarka bo zostanę bez kasy i zegarka jego konto na allegro to pewnie fake. Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie jeszcze, kupiłeś te zegarki za pośrednictwem allegro czy "ominęliście pośrednika"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłoś go na allegro, wypełnij formularz 

Bo jeśli sprzedał ci podróbę, to raz, że jest to nielegalne, dwa towar znacząco odbiega od opisu. Nawet jeśli sprzedawca pisze, że nie obejmuje go zwrot(bo osoba prywatna sprzedaje, a nie jako przedsiębiorca i takie inne pierdoły) to i tak rękojmia obowiązuje, bo towar jest niezgody z opisem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie ta para bujała się na Allegro od tygodni jak nie miesięcy - jak widać w końcu ktoś kupił - ale ile to wyniosło? te 600 zł? Jakiś czas temu to samo u niego widziałem po 300 zł kup teraz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vonziej...generalnie kiepsko się to wszystko złożyło. Szukałem dla żony G-shocka na allegro i trafiłem na ich aukcję 5 minut przed końcem. Sprawdziłem, że mają 7 pozytywów za sprzedaż Casio (ostatni pozytyw za 810 zł za te same zegarki) więc zalicytowałem. Wygrałem z dużym zapasem (420 zł) i to wzbudziło moje zdziwienie. Kolega wyżej podpowiedział, że zegarek wygląda na oryginalny. Sam mam g-schocka i po sprawdzeniu kilku detali wyglądało to OK. Sprzedawca zaklinał się, że to sa oryginały. Wszystko się zgadzało więc przelałem kasę.  Teraz czekam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównywałem z moim Ori G, którego kupiłem w Time trend. Po głębszej analizie wszystko wyglądało OK. Jakość nadruku. Wszystkie niezbędne napisy, nawet wybrzuszenie ramki wr20bar. Złoty kolor na zdjęciach też wygląda na żywy. Jedyne co umknęło mojej uwadze to brak trzeciej kropki oraz inny sposób montażu wskazowki głębokościomierza, przez inną kolorystykę po analizie zdjęć Ori z tym z aukcji faktycznie jest inny trzpień. Sam interesowałem się tym modelem ale ostatecznie kupiłem bordowy z oficjalnej dystrybucji i teraz się cieszę bo te podróbki wyglądają praktycznie jak oryginał.

post-104642-0-35018200-1535442250_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki przyszły. Podróbki widać od razu. I teraz pytanie sprzedająca chce żeby jej wysłąć za pobraniem w ten sposób odda kasę. Czy jest to bezpieczna forma czy upierać się żeby najpierw przelała pieniądze ? Boje się ze nie odbierze, będzie ściemniać  i kręcić a u mnie koszty będa rosły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłoś sprawę do Allegro, jak płaciłeś prze PayU nie będzie problemu ze zwrotem kasy.

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.