youssarian 0 #8101 Napisano 12 Września 2013 (edytowane) wrzuć foto nadgarstkowe swoją drogą jaki masz obwód nadgarstka? EDIT: przy okazji pochwale sie wynikiem mojego GX-56. Kupiony i ustawiony 15 lipca do dzisiaj, czyli 12 wrzesnia zrobil +7 sekund. Jestem coraz bardziej pozytywnie nastawiony do niego Edytowane 12 Września 2013 przez youssarian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #8102 Napisano 12 Września 2013 Uploaded with ImageShack.us w nadgarstku mam moze z 16 cm, ogolnie odnosze wrazenie ze ten gd lepiej przylega mi do nadarstka niz ga100, ale moze tylko jakies złudzenie;p W zasadzie przed zaukpem GA100 przymierzalem dw6100 mojego ojca i wydawał mi sie duży, bo w zasadzie nigdy nie nosilem takich zegarków, ale po przyzwyczajeniu sie do serii GA mniejsze zegarki wydają mi sie jakies takie "dziecinne" jeśli chodzi o wielkość;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23178 #8103 Napisano 12 Września 2013 (edytowane) Oj!!! w te 16 cm. nie wierzę . Przy takim ułożeniu zegarka "GD" na nadgarstku musisz mieć co najmniej 17,5-18 cm. No chyba że masz płaski nadgarstek jak naleśnik Edytowane 12 Września 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #8104 Napisano 12 Września 2013 (edytowane) To nie wiem, mierzylem jakies 2 miechy temu przed zakupem GA100 i wydawaqlo mi się ze jakos tak było;p Ale chyba nie mam naleśników;p Ważne ze zegarek mega wygodny jak dla mnie ;d Edytowane 12 Września 2013 przez kacprzak1991 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23178 #8105 Napisano 12 Września 2013 Po prostu ja mam 17 cm. (18 cm. jak spuchnie ) i GD100 układał się kiepsko, nie to co u Ciebie . A i pytanko czy GA nie jest ciut większy?, jego nie przymierzałem a na Twoim zdjęciu wygląda na większy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #8106 Napisano 12 Września 2013 jak wypakowałem dziś GD to rzeczywiscie pierwsze wrazenie odniosłem, ze jest nieco mniejszy, ale to jest tylko złudzenie bo teoretycznie w GA jest jakby większa tarcza wewnątrz, a raczej jest bardziej wypelniona i stąd te wrazenie, ale sama wielkosc bezela jest identyczna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8107 Napisano 12 Września 2013 Kwestia zdjęcia. Obydwa modele dzielą tę samą kopertę, pasek również jest ten sam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #8108 Napisano 13 Września 2013 Dodatkowo podziele się swoim spostrzezeniem, ze Ga100 jest, co głupio zabrzmi, bardziej czarny ponieważ jak porownalem oba modele to GD przy wspomnianym zegarku pod światło nie ma takiej głębokiej czerni co bardzo mi się podoba w GA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloscube 0 #8109 Napisano 13 Września 2013 (edytowane) nadal stoje przed dylematem którego G wybrać ... wczesniej pisałem ze musza być wskazóweczki i do 500 pln... przymiezałem nawet w sklepie GA100 jednak trafił wtedy w moje rece katalog G i zaczołem sie głeboko zastanawiać nad GA1000 mam teraz burze mózgów, bo kaske bym doskrobał, GA1000 ładnie sie prezentuja (przynajmniej na fotach) ale nie ma solara i radia ... o ile przy cenie 350pln GA100 jest to jak najbardziej uzasadnione, tak przy zegarku za tys trochę przyszkocili :/ wiem ze ma kompas i termometr, ale troszke mało ... moze ktoś z Was ma te modele i podzieli sie jakimiś spostrzezeniami ,,,, widziałem na youtube że GA 1000 ma fajne podświetlenie, zastanawiam sie tylko do czego służy ten "półokragły" wyswietlacz z kreseczkami na dole ... aha jaki to moduł i może ktoś ma instrukcje (GA1000) to bym poczytał przed wyborem Edytowane 13 Września 2013 przez karloscube 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8110 Napisano 13 Września 2013 W normalnym trybie (jak na powyższych grafikach) ten wskaźnik wypełnia się w rytm upływających sekund, natomiast w trybie kompasu wskazuje zapisany w pamięci kierunek. Angielską instrukcję znajdziesz tutaj: http://support.casio.com/en/manual/009/qw5302.pdf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloscube 0 #8111 Napisano 13 Września 2013 W normalnym trybie (jak na powyższych grafikach) ten wskaźnik wypełnia się w rytm upływających sekund, natomiast w trybie kompasu wskazuje zapisany w pamięci kierunek. Angielską instrukcję znajdziesz tutaj: http://support.casio.com/en/manual/009/qw5302.pdfdzieki za cynk a co do instrukcji t ja pokolenie które uczyło sie w szkole rosyjskiego wiec tylko polska wchodzi w grę ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #8112 Napisano 14 Września 2013 Szukam "mechanizmu" tzn. wyświetlacz i elektronika i tam był chyba jeszcze taki gumowy wypełniacz do Casio DW6600. Lub ewentualnie steranego życiem kompletnego zegarka DW6600 lub 6900.KJ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23178 #8113 Napisano 20 Września 2013 Witam,Sprawiłem sobie nowe "G" - GW-M850 Sorki za jakość zdjęcia.Zegarek posiada m.inn. funkcje Rally Mode. Pobieżnie kumam ale czy mógłby Ktoś opisać kroczek po kroczku jak z niej korzystać?Wiem że o instrukcje w jęz. polskim będzie problem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8114 Napisano 20 Września 2013 (edytowane) Rally Mode to jakiś bardziej rozbudowany stoper. Nieprzydatna rzecz, chyba że startujesz w rajdach. Spróbuj poszukać instrukcję do Mudmana GW-9010 - to prawie ten sam moduł. Edytowane 20 Września 2013 przez Seven 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23178 #8115 Napisano 20 Września 2013 W rajdach nie startuję ale lubię znać na wylot wszystkie funkcję zegarka i jego możliwości Może jakoś to rozkminie Seven - nowy avatar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8116 Napisano 20 Września 2013 Mam tak samo, nawet jeśli będzie to pierwszy i ostatni raz kiedy użyję daną funkcję. Ano lifting mały, bo ileż można z tym samym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23178 #8117 Napisano 20 Września 2013 Trochę się pobawiłem Rally Mode i wszystko jasne Naprawdę wystarczy trochę zabawy, prób, błędów i nie ma tajemnic lifting ala chinatown 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23178 #8118 Napisano 21 Września 2013 Dzisiaj Ładowanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8119 Napisano 21 Września 2013 Gratulacje nowego nabytku. Słuchajcie, spostrzegłem, że odkąd założyłem bransoletę do mojego GW-5000, to znacznie częściej się synchronizuje w nocy. Miejsca położenia zegarka nie zmieniłem, bo kładę go na noc na stolik koło łóżka. Ciekawe czy to tylko zbieg okoliczności czy jednak bransoleta może tak działać? 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23178 #8120 Napisano 21 Września 2013 Gratulacje nowego nabytku. Słuchajcie, spostrzegłem, że odkąd założyłem bransoletę do mojego GW-5000, to znacznie częściej się synchronizuje w nocy. Miejsca położenia zegarka nie zmieniłem, bo kładę go na noc na stolik koło łóżka. Ciekawe czy to tylko zbieg okoliczności czy jednak bransoleta może tak działać?Dzięki A co do synchronizacji to mój GW-M850 synchronizuję się wszędzie i o każdej porze ( GW-2310 - szukałem sygnału po całej chałupie )Może ten model lepiej ściąga lub teraz nadajnik daje lepszy sygnał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8121 Napisano 21 Września 2013 Chodzi mi o to, że gdy miałem na pasku to ściągał znacznie gorzej niż teraz, gdy mam go na bransolecie. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23178 #8122 Napisano 21 Września 2013 Chodzi mi o to, że gdy miałem na pasku to ściągał znacznie gorzej niż teraz, gdy mam go na bransolecie. Właśnie o tym napisałem, imo bransoleta nie ma nic do rzeczy, być może jest teraz nadawany mocniejszy sygnał, mniej zakłócony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8123 Napisano 21 Września 2013 Moim zdaniem znaczenie może mieć raczej zmiana sposobu odkładania zegarka, bo zgaduję, że teraz odkładasz go deklem do dołu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8124 Napisano 21 Września 2013 Seven, możesz mieć rację. Z paskiem kładłem na boku, teraz deklem do dołu... 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8125 Napisano 21 Września 2013 Robiłem kiedyś eksperymenty z najsłabszym waveceptorem jakiego miałem, czyli Giezem i to właśnie pozycja deklem do dołu była pierwszą, w jakiej udało mi się go zsynchronizować. Na boku łapał sygnał tylko w takiej pozycji, z odbiornikiem przechylonym lekko do góry: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach