Seven 50 #8801 Napisano 10 Grudnia 2013 Dziwne, nie widziałem jeszcze czegoś takiego. Przy słabym odbiorze sygnału synchronizacja powinna trwać najwyżej kilkanaście minut, po czym jest wznawiana dopiero o kolejnej pełnej godzinie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8802 Napisano 10 Grudnia 2013 Jest dokładnie jak napisałem GET 12 10 2;51 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sauat 1 #8803 Napisano 10 Grudnia 2013 U mnie 12-10 2:03 Ale to jest godzina, o której nastąpiła synchronizacja, nie? Do tej pory zawsze miałem 3:07 albo coś koło tego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8804 Napisano 10 Grudnia 2013 Na czasie letnim pierwsza próba synchronizacji następuje o 3:00, natomiast na aktualnie nam panującym o 2:00, więc zapewne stąd ta zmiana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8805 Napisano 10 Grudnia 2013 Więc ta 2;51 to jakaś anomalia? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8806 Napisano 10 Grudnia 2013 Być może ze względu na zakłócenia próbował i próbował począwszy od 2:00 aż do skutku, ale tak jak pisałem wcześniej - po kilkunastu minutach powinien przerwać i próbować ponownie dopiero o 3:00. Zapewne sygnał był silny, ale niestabilny i dlatego wciąż kontynuował - żadne inne sensowne wytłumaczenie nie przychodzi mi do głowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8807 Napisano 10 Grudnia 2013 Dzięki -widać że lubisz te zegarki 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #8808 Napisano 10 Grudnia 2013 W czasie zimowym tak jak kolega seven napisał synchronizacja rozpoczyna się od godz. 2:00.Jak pisałem wcześniej najszybciej zapisze się o 2:02 po pierwszej pełnej minucie ( zaczyna synchro po wybiciu sygnału pełnej godziny np. po 2:00 to o 2:01 nie ma pełnej minuty ). Można to zauważyć jak wymusimy ręczną synchronizację przed wybiciem pełnej godziny, przypuśćmy o 13:59 to o 14-stej. po sygnale pełnej godziny przerwie synchro.Najpóźniej udane synchro miałem 9 minut po pełnej godzinie (2,3, lub 4).Udane synchro o 2:51 , to się namordował . A może przez przypadek w śnie uruchomiłeś ręczne synchro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8809 Napisano 10 Grudnia 2013 A może on próbował się zsynchronizować awansem, przed 3? 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8810 Napisano 10 Grudnia 2013 Lublin to miejsce "cudów" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Azuel 0 #8811 Napisano 10 Grudnia 2013 Mój rysio synchronizuje sie o 3:03 tak miałem wczoraj i dziś w nocy, o synchro ręcznym u siebie mogę zapomnieć bo ledwo sygnał łapie. A odnośnie zegara atamowoge rysiu chodzi jakoś mnie więcej 1,5 sekundy do przodu w stosunku co do zegara np. z tej strony:http://www.zegaratomowy.pl/to normalne czy coś jest nie tak?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SiaraWSRH 0 #8812 Napisano 10 Grudnia 2013 (edytowane) SAUAT - Niestety ale instrukcji nie znalazłem w pudełku z zegarkiem :/ Tylko książeczka gwarancyjna i uwagi. Edytowane 10 Grudnia 2013 przez SiaraWSRH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #8813 Napisano 10 Grudnia 2013 Mój rysio synchronizuje sie o 3:03 tak miałem wczoraj i dziś w nocy, o synchro ręcznym u siebie mogę zapomnieć bo ledwo sygnał łapie. A odnośnie zegara atamowoge rysiu chodzi jakoś mnie więcej 1,5 sekundy do przodu w stosunku co do zegara np. z tej strony:http://www.zegaratomowy.pl/to normalne czy coś jest nie tak??Polecam stronę time.is 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8814 Napisano 10 Grudnia 2013 Poniższą stronę sprawdzałem kiedyś z kilkoma radiowymi G-Shockami i zgadzały się idealnie, oczywiście w granicach możliwości porównania wzrokowego. http://wwp.greenwichmeantime.com/time/scripts/clock-8/runner.php?tz=europe_paris Niestety ale instrukcji nie znalazłem w pudełku z zegarkiem :/ Tylko książeczka gwarancyjna i uwagi. Jeśli angielski Ci niestraszny to instrukcję znajdziesz tutaj: http://support.casio.com/en/manual/009/qw5081.pdf Możesz też przejrzeć kilka ostatnich stron w temacie z instrukcjami - chyba ktoś tam wrzucał polską instrukcję do serii GA. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Azuel 0 #8815 Napisano 10 Grudnia 2013 Polecam stronę time.issprawdziłem i według tych stron a także tej podanej przez sevena ,zegarek cyka idealnie. Porównałem nawet czas z stronką którą ja podałem i niestety ma opżnienie wynoszące około 2sek. Zły wzornik wybrałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #8816 Napisano 11 Grudnia 2013 sprawdziłem i według tych stron a także tej podanej przez sevena ,zegarek cyka idealnie. Porównałem nawet czas z stronką którą ja podałem i niestety ma opżnienie wynoszące około 2sek. Zły wzornik wybrałem A ja polecam program 1-go radia(oczywiście analog - brak opóźnień).Strona internetowa może być obciążona przez wydajność owej sieci lub sam sposób odświerzania.A w radyjku 1-ym co godzinkę usłyszymy dokładny czas (szczególnie w południe jest objaśnienie wzorca czasu) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8817 Napisano 11 Grudnia 2013 Lublin to miejsce "cudów" Dziś 4;02 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smetanvy 0 #8818 Napisano 11 Grudnia 2013 Panowie, pewnie temat był już poruszony na forum, ale nie mogę znaleźć: pytanie: Dlaczego na alledrogo jest taka rozbieżność cenowa odnośnie G-Shock' ów ? Np. g-9000 można kupić za 299zł albo 449? Czy możliwe, że część z nich pochodzi z ebay'u ? Aha i jeszcze jedna kwestia: Znalazłem na ebay'u taką aukcję: http://www.ebay.pl/itm/380749119458?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 Jak myślicie, czy to dobra okazja? Z opisu wynika, że wszystko z nim OK, tylko martwi mnie okres gwarancji wynoszący tylko 12miesięcy, z góry dzięki za odpowiedź. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8819 Napisano 11 Grudnia 2013 Cena raczej mało okazyjna biorąc pod uwagę ryzyko dodatkowych opłat celnych, czas oczekiwania na przesyłkę oraz właśnie wspomnianą gwarancję. Różnice w cenach? Mamy wolny rynek, każdy wystawia sobie ceny jakie mu się podoba/opłaca. Tutaj masz z oficjalnej dystrybucji i z ogólnopolską gwarancją: http://allegro.pl/zegarek-casio-g-9000-1v-g-shock-okazja-gw-pl-wawa-i3738167970.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8820 Napisano 11 Grudnia 2013 Seven, W przypadku HK to można mówić o dużym pechu, jeśli zapłacisz VAT. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8821 Napisano 11 Grudnia 2013 Oczywiście, ale trzeba brać pod uwagę taką możliwość. Przy pozostałych czynnikach o których wspomniałem, te 70-80 pln to marna moim zdaniem oszczędność. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85357 #8822 Napisano 11 Grudnia 2013 Seven ma rację oszczędność mała a gwarancja jednak się przyda. Tym bardziej, że można przedłużyć do 6 lat jak ktoś chce jeden zegarek nosić 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8823 Napisano 11 Grudnia 2013 Noszę jednego od dawna i co prawda kupiłem go na forum, ale pierwotnie był sprowadzany prywatnie z Japonii. Na gwarancję nie patrzyłem. Oczywiście jeśli ktoś chce zapłacić więcej, ale być związanym z Zibi więcej lat niż standardowo, to jego wybór. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pieter453 0 #8824 Napisano 15 Grudnia 2013 witam stoję przed zakupem pierwszego G-Shocka, i po długich poszukiwaniach wybierać będę spośród dwójki Mudman G9000-1VER i Gulfman G9100-1ER. Czytałem na ich temat dużo, m.in tutaj na forum, i z tego co zauważyłem to większość faworyzuje Mudmana - ja niestety nie mogę się zdecydować, bo Gulfman też bardzo mi się podoba jeśli chodzi o wygląd (choć funkcje faz i pływów zbytnio potrzebne mi nie są). Szukam G-Shocka w granicach ~300 zł, może macie też jakieś inne propozycje? Co myślicie na ten temat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #8825 Napisano 15 Grudnia 2013 Dla mnie Gulfman ładniejszy, chociaż mudman też niczego sobie . Nie wiem jak w mudzie ale w gulfie denerwuje mnie proces przełączania między funkcjami, trybami które są wolne i niepotrzebne przy tym animacje . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach