AndrzejMick 82 #10426 Napisano 30 Lipca 2014 .Gdzieś w głowie też mysle że bardziej podoba mi sie forma "plastikowa" czyli taka jaka g-shock zawsze był.Pierwszy G-shock był stalowy. Następne G-shocki przez kilka lat również. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10427 Napisano 30 Lipca 2014 Pierwszym G-shockiem był o ile sie nie myle DW5000 w 1983 r i chyba był plastikowy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek2795 0 #10428 Napisano 30 Lipca 2014 @UP dokładnie tak, pierwsze modele do DW5000 i WW5100 tu dla zainteresowanych wszystkie modele według roczników : http://mygshock.com/wiki/List_of_Every_G-Shock_Model#1983 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10429 Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Pierwszym G-shockiem był o ile sie nie myle DW5000 w 1983 r i chyba był plastikowy? Nie, nie był. Był stalowy z zakręcanym deklem. DW-5600C też był stalowy. Edytowane 30 Lipca 2014 przez AndrzejMick 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10430 Napisano 30 Lipca 2014 doprecyzujmy miał cała stalowa koperte czy stalowa koperte pokryta plastikiem? Bo chodzi nam o to że wyglada jak plastikowy tak,a giez wyglada i jest metalowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek2795 0 #10431 Napisano 30 Lipca 2014 Nie, nie był. Był stalowy z zakręcanym deklem. DW-5600C też był stalowy.Zegarek o którym piszesz wyszedł dopiero w 1987 roku, czyli 4 lata później niż pierwszy g-shock 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10432 Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Wiem. Po prostu podałem symbol ostatniego G-shocka z serii 5xxx, który standardowo miał stalową kopertę, tak jak pierwszy G-shock. doprecyzujmy miał cała stalowa koperte czy stalowa koperte pokryta plastikiem? Bo chodzi nam o to że wyglada jak plastikowy tak,a giez wyglada i jest metalowy Chyba nie rozumiesz na czym polega idea G-shocków i rozróżnienie ich. Każdy G-shock (z malutkim wyjątkiem całych metalowych lub tytanowych) ma bezel z poliuretanu lub uretanu, czyli plastiku. Niektóre mają pod spodem stalową kopertę z deklem zakręcanym. Tak było na początku serii G-shock. Dziś te ze stalową kopertą są w zdecydowanej mniejszości. Większość ma plastikową kopertę ze stalowym deklem skręcanym na śrubki. Edytowane 30 Lipca 2014 przez AndrzejMick 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10433 Napisano 30 Lipca 2014 Skoda ma silnik TDI z VW ale jest Skoda A jak od góry widać plastik to jest plastik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strzala 1197 #10434 Napisano 30 Lipca 2014 Adek2795, sam podałeś stronę na której jest zaznaczone: ScrewBack w specyfikacji DW-5000, a zakręcany dekiel mają G-Shocki z kopertą metalową.http://mygshock.com/wiki/DW-5000C-1A 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10435 Napisano 30 Lipca 2014 Skoda ma silnik TDI z VW ale jest Skoda A jak od góry widać plastik to jest plastik Taaa... Przyznaj się - nie miałeś nigdy w ręku stalowego G-shocka? 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek2795 0 #10436 Napisano 30 Lipca 2014 Dlatego pytał o doprecyzowanie, jest stalowy ale bezel jest plastikowy i nie mają wyglądu metalowego - ktoś kto się na tym zna będzie wiedział o tym od razu a sądząc po "obudowie" stwierdzam iż jest plastikowy. Giez ma wygląd metalowego i to na pierwszy rzut oka. Zresztą weź sobie DW-5600 screw back i zwykłego i powiedz mi że patrząc na przód zegarka widzisz, że jest metalowy a nie plastikowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10437 Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Mnie nie interesuje wygląd, a budowa koperty, bo ta w G-shockach jest istotna. A o G-shockach mających stalowe koperty mówi się (i całkiem słusznie), że są stalowe, w odróżnieniu od tych, które mają plastikową kopertę, a o których mówi się, że są plastikowe. Możesz jeszcze spotkać określenie "screwback" - tak jak podał Strzała. Chodzi o to, że te ze stalową kopertą mają dekiel zakręcany, a nie skręcany na śrubki. Edytowane 30 Lipca 2014 przez AndrzejMick 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10438 Napisano 30 Lipca 2014 Taaa... Przyznaj się - nie miałeś nigdy w ręku stalowego G-shocka? Moja wina NIE MIAŁEM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #10439 Napisano 30 Lipca 2014 O matulu o czym tu Pany dyskutujecie Przeca to oczywista oczywistość , że jak ma stalową kopertę to stalowy, a jak plastikową to plastikowy.Diesla od benzyniaka po masce też nie odróżnisz. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10440 Napisano 30 Lipca 2014 Diego, problem w tym, że niektórzy tego nie do końca rozumieją. Moja wina NIE MIAŁEM Tak czułem. Ci, co mieli w ręku, znają różnicę. Ci, co spróbowali dzielą się na tych, którym stalowe G-shocki nie podobają się i na tych, którym się podobają. Jednak i jedni, i drudzy wiedzą, że różnica jest kolosalna. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek2795 0 #10441 Napisano 30 Lipca 2014 No tak z tym jak najbardziej się zgodze ale cały czas mówię, że chodzi mi o wygląd, tak jak napisał to Diego, chyba że jednak różnią się czymś z "wierzchu" ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytkownica 0 #10442 Napisano 30 Lipca 2014 To i ja się pochwalę chociaż nie bardzo jest czym ale kuzynostwo casio póki co skromna rodzina Liczę że jak najszybciej się powiększy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10443 Napisano 30 Lipca 2014 Adek, G-shock to taki sam zegarek jak wszystkie inne, ale dodatkowo ma na kopercie plastikowy ochronny bezel. Dlatego w przypadku G-shocków, tak jak u innych zegarków, liczy się z czego jest zrobiona koperta, a nie że z wierzchu jest plastik. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gerwazy154 19 #10444 Napisano 31 Lipca 2014 Dzisiejszy zakup. Bardzo przyjemnie się nosi.Model G-5600E-1JF 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #10445 Napisano 31 Lipca 2014 Pogratulować nowego nabytku! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #10446 Napisano 31 Lipca 2014 Dzisiejszy zakup. Bardzo przyjemnie się nosi.Model G-5600E-1JF ladny, ile dałeś? ja czekam na nowość dw-d5600. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10447 Napisano 31 Lipca 2014 Mała zagadka co może być w środku puszki Zegarek ale jaki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ToommeeK #10448 Napisano 31 Lipca 2014 Hmmmmm pewnie G Shock 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gerwazy154 19 #10449 Napisano 31 Lipca 2014 ladny, ile dałeś? ja czekam na nowość dw-d5600. Przeliczając wyjdzie 360zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10450 Napisano 31 Lipca 2014 Hmmmmm pewnie G Shock Pewnie tak Któs zgadnie?Ogłoszenie wyników o 20 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach