Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

orientuje się ktoś czy można kupić do g shocka samą metalową sprzączkę od paska? Podejrzewam, że nie ale tak pytam. A konkretnie chodzi mi o czarną sprzączkę z modelu gd100bw

Kolega AndrzejMick ma na bazarku klamre do G z podwójnym jezyczkiem ale chyba nie bedzie pasowała do Twojego modelu.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, znacie jakiś sklep internetowy w Hongkongu albo Singapurze, gdzie kupię GW-5000-1JF?

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Panowie, przyszła pora na wymianę wysłużonego DW-5600.
Myślałem nad jakimś DW-6900, ale nie mogę się zdecydować na konkretna kolorystykę.

Najbardziej podszedł mi DW-6900BW -1ER.
Jedyne co mi w nim nie pasuje to czarne litery na bezelu.
Jaki jest ewentualny koszt kupna bezela z białymi napisami?

Pozdrawiam,
Roni

PS
Chciałbym sie jeszcze zapytac DW-6900BW -1ER ma zwykły gumowy pasek taki jak mam w DW-5600 czy lakierowany taki jak w DW-6900NB-7ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model ma matowy pasek :)

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model ma matowy pasek :)

To dobrze, bo ten lakierowany jest straszny.

Mój brat ma białego DW-6900 i pasek w nim jest tragiczny jwg mnie.

Chyba zdecyduje się na DW-6900BW -1ER.

W sumie ten czarny bezel nie jest taki zły. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wszystkim! Dziś nadszedł dzień w którym postanowiłem kupić pierwszego G-shocka, a więc upatrzyłem sobie jeden konkretny model i chciałbym się Was zapytać co o nim sądzicie. 

http://allegro.pl/zegarek-casio-gr-8900a-7er-na-prezent-i4502040626.html wygląda według mnie super (niezbyt lubię całe czarne zegarki, musi mieć coś kolorowego, albo być cały w innym kolorze) W podobnej cenie można znaleźć coś lepszego? I jeszcze chciałem się dowiedzieć czy ten Daymon-Trade to zaufany sprzedawca, bo w sumie 99,9% pozytywnych na prawie 40k aukcji to chyba nie trzeba się bać?

Edytowane przez Toshikate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pilot- 1szy na zdj , jaki to model?:)

Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GWX-8900-1ER

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja następna modyfikacja czyli zmiana gwx-8900b w pandziej kolorystyce w niebieski gwx-8900d-2.

Są minimalne różnice takie jak białe G na przycisku podświetlenia ale wszystko i tak kolorystycznie pasuje.

Przy okazji wzbogaciłem kolekcje o niebieskiego G-shocka, za którym i tak się rozglądałem, no i panda trochę mnie nie przekonała.

post-69446-1408135788,7177_thumb.jpgpost-69446-1408135800,4376_thumb.jpgpost-69446-1408135810,0456_thumb.jpg

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej wszystkim miłośnikom G  :)

W związku z totalną awarią mojego timexa zamierzam kupić w nie długim czasie klasyka 5610 i tu proszę o pomoc

Chodzi mi dokładnie o ten model GW-M5610R-1JF z tego co się orientuje jest on dostępny tylko w Japonii, perspektywa kupna trochę mnie przeraża po doliczeniu podatków cena też znacząco rośnie i tu pytanie czy ktoś się orientuje czy jest on dostępny w jakiś europejskich sklepach internetowych? 

Jeżeli nie to wybieram 5610 GW-M5610 -1ER ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to moje maleństwa, jeden doszedł dla mojej pani. Czerwony.

Czerwony jest mega i to nie tylko ze względu na wygodę.

To najlepiej zachowany G którego miałem, praktycznie zero rys, przebarwień i śladów używania a nie cackałem się z nim.

Ciężko było ale niedawno się z nim rozstałem.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Miałem przez chwile pożyczony od kolegi  1A2 ....Troche *upa nie G-Shock....Nie ma alarmów stopera nie swieci itp....Na rece jak byś miał ga100 tylko że nie pika.Niby waga praktycznie ta sama bo 10g to nie różnica ale jednak GAC wydaje się dużo cięższy i bardziej nabity,czemu ?Nie wiem takie miałem odczucia....Zdyskfalifikowany za brak stopera timera i podswietlenia wrócił szybko do kolegi,duży plus za wygłąd zewnętrzny :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje:) niestety nie zauwazylem ze na zdj jest sygnowany numer zegarka.

Bardzo mi się podoba i zastanawiam się wlasnie nad nim jako drugi "G" (1szy 7710)

Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ToommeeK

Panowie gdzie trzymacie G shocki znalazlem fajna tania szkatulke na 10 sztuk tylko wymiary przegrodek mnie zastanawiaja

szerokość x głębokość x długość)

4,7 x 4,5 x 9 cm

Ogolne wymiary szkatulki WYMIARY

(wysokość x szerokość x głębokość)

7,7 x 25,5 x 20,5 cm

Nie mam mozliwosci sprawdzenia w poblizu wiec zwracam sie z pytaniem do Was czy ktos ma moze ta szkatulke lub o takich wymiarach i trzyma tam swoje G to prosilbym o zdjecia lub opinie czy wejda mi modele dw6900 gr8900 gd100

a6dba2821a97ff07eec41a1de126e0c3.jpg

Edytowane przez ToommeeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na G takie coś ja mam na 6 szt:

XxDoztO.jpg

G też się mieści :)

http://allegro.pl/etui-pudelko-skorzane-na-10-zegarki-braz-ladne-i4517535716.html

Jest też takie jak moje ja sobie bardzo chwalę. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie gdzie trzymacie G shocki znalazlem fajna tania szkatulke na 10 sztuk tylko wymiary przegrodek mnie zastanawiaja

szerokość x głębokość x długość)

4,7 x 4,5 x 9 cm

Ogolne wymiary szkatulki WYMIARY

(wysokość x szerokość x głębokość)

7,7 x 25,5 x 20,5 cm

Nie mam mozliwosci sprawdzenia w poblizu wiec zwracam sie z pytaniem do Was czy ktos ma moze ta szkatulke lub o takich wymiarach i trzyma tam swoje G to prosilbym o zdjecia lub opinie czy wejda mi modele dw6900 gr8900 gd100a6dba2821a97ff07eec41a1de126e0c3.jpg

Mialem identyczny.

G sie miesci ale nie w skrajnych miejscach, bo przeszkadza to w zamknieciu pudelka.

W srodkowych miejscach i na przemian z jakimis mniejszymi jest ok ale jesli planujesz tam zmiescic 5 frogmanow i kilka innych wiekszych G to moga wystapic problemy z zamknieciem.

A z ciekawosci. Jaka cena?

Ja swoja sprzedalem za 50 pln i kupilem na 18 szt :D

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ToommeeK

Mialem identyczny.

G sie miesci ale nie w skrajnych miejscach, bo przeszkadza to w zamknieciu pudelka.

W srodkowych miejscach i na przemian z jakimis mniejszymi jest ok ale jesli planujesz tam zmiescic 5 frogmanow i kilka innych wiekszych G to moga wystapic problemy z zamknieciem.

A z ciekawosci. Jaka cena?

Ja swoja sprzedalem za 50 pln i kupilem na 18 szt :D

Wstepnie gd100 gr 8900 ga110 gd110 dw6900 frogi sa za drogie ;)

Aktualnie 54 zl ;)

Edytowane przez ToommeeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi