Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

GW A1000FC :)

Świetny, ale to trochę za drogi gips :P

A w cenie do 350 zł co jeszcze moglibyście mi polecić :)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeżeli chodzi o modele z pełnym podświetleniem tarczy, a nie punktowym tak jak w modelach, które podałem to, co można wybrać? Cena to już wiadomo, a wygląd preferuję raczej "upstrzony" z wieloma gadżetami na tarczy :P

A co sądzicie o tym modelu: http://allegro.pl/zegarek-casio-g-7710-1er-g-shock-gw-pl-waw-prom-i4534861998.html

Edytowane przez Largo1312

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokladnie ten model (7710) i moim zdaniem jest to najbardziej udany G:) jeśli licza się dla ciebie funkcje, uprawiasz jakies sporty, to w mojej opinii nic lepszego nieznajdziesz. Do tego jest wygodny, nie za wielki, a wyswietlacz w negatywie nie sprawia klopotu!

Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Xeii, ale w PL chyba go nie znajdziesz...

Do mnie dziś przyszedł GD-200-1ER. Tzn przyszedł do mnie, ale to prezent dla kumpla na sobotę, na nadgarstku tylko do foto i do ustawienia godziny. Mam nadzieję, że mu się spodoba, bo to będzie jego pierwszy G

post-37473-0-40074700-1409682985_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Mam dokladnie ten model (7710) i moim zdaniem jest to najbardziej udany G:) jeśli licza się dla ciebie funkcje, uprawiasz jakies sporty, to w mojej opinii nic lepszego nieznajdziesz. Do tego jest wygodny, nie za wielki, a wyswietlacz w negatywie nie sprawia klopotu!

Zgadzam się, też mam ten model i uważam, że jest bardzo funkcjonalny, wart swojej ceny, wyśmienity timer i te diody. Na zimę jednak dokupię pozytywa 7700  :P  albo lepiej wersję zieloną 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Mam od niedawna w miejsce Rangemana z negatywem, ktory mi nie przypasowal. Przed zakupem bylem sceptyczny co do wykresu plywow ale pokazjue idealnie. Nawet rozroznia pomiedzy slabszymi a mocniejszymi.

bfqBcN.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zimę jednak dokupię pozytywa 7700 :P ..

Mozna wiedziec co ma do tego zima:p ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to moja kolekcja G. Przepraszam za jakość zdjęcia ale strzelone na szybko telefonem.

W przyszłości pewnie będą kolejne ale na razie apetyt zaspokojony.

post-18860-0-01995700-1409724385_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy nabytek

15125914432_b49983828e_c.jpg

15125876082_21034fb627_c.jpg

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Gulfmana i świetnych zdjęć.

P.s.

Do mnie lada moment powinien zapukać kurier z długo oczekiwaną przesyłką z kraju kwitnącej wiśni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super zdjęcia, Gulfi spoko a mudman - jedynka za mną chodzi od jakiegoś czasu i chyba niedługo nabędę go  :)

Jakiś ostatnio powrót do starszych korzeni, znaczy kultowych modeli master of G  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :) Oba Master of G są na wyjście bo chce aby jak najdłużej były w idealnym stanie a do roboty noszę 7700 j SGW100 nieobecnego na fotach.

15103750456_bbcd7d9f3c_c.jpg

14940088840_69a61e6a62_c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjechał. Pierwsze wrażenia: jest mały, bardzo wygodny i dobrze wykonany.

78ba670a3ce1e070287bb531eab90ce2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Mirosuaw..gratuluje:) Samych pozytywnych wrazen zycze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje!

Mirosuaw dobrze wykonany OK ale czy wart tej ceny?  :ph34r:

Moim zdaniem jest to jeden z niedoszacowanych G-shocków. To jest kompletnie inna liga. Nie tylko stalowa koperta, ale DLC i uretan. Wart każdej złotówki.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirosuaw dobrze wykonany OK ale czy wart tej ceny?  :ph34r:

Nie da się na to pytanie obiektywnie odpowiedzieć. Każdy ma do tego swoje własne podejście. Zdaję sobie sprawę, że GW-5000 jest powiedzmy 3-4 razy droższy od modeli, które na pierwszy rzut oka są podobne, więc można zapytać po co aż tyle przepłacać. Jeśli ktoś ma takie podejście, to okay, w pełni to rozumiem, tańszy zegarek też będzie służył.

Ja jednak osobiście i subiektywnie uważam, że każda, nawet niewielka różnica w jakości wykonania jest warta dodatkowej ceny, jaką trzeba zapłacić. W tym przypadku oprócz zwykłych walorów użytkowych lub technicznych dostaję również poczucie, że mam na ręku coś co zostało wykonane z lepszych jakościowo materiałów, z większą pieczołowitością, jest solidniejsze (to się czuje w ręku w przypadku tego zegarka), przeszło przypuszczalnie przez dokładniejszą kontrolę jakości, pochodzi z kraju, w którym stworzono G-Shocka (dla mnie to też istotne). Tego wszystkiego nie da się w prosty sposób przeliczyć na pieniądze.

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się na to pytanie obiektywnie odpowiedzieć. Każdy ma do tego swoje własne podejście. Zdaję sobie sprawę, że GW-5000 jest powiedzmy 3-4 razy droższy od modeli, które na pierwszy rzut oka są podobne, więc można zapytać po co aż tyle przepłacać. Jeśli ktoś ma takie podejście, to okay, w pełni to rozumiem, tańszy zegarek też będzie służył.

Ja jednak osobiście i subiektywnie uważam, że każda, nawet niewielka różnica w jakości wykonania jest warta dodatkowej ceny, jaką trzeba zapłacić. W tym przypadku oprócz zwykłych walorów użytkowych lub technicznych dostaję również poczucie, że mam na ręku coś co zostało wykonane z lepszych jakościowo materiałów, z większą pieczołowitością, jest solidniejsze (to się czuje w ręku w przypadku tego zegarka), przeszło przypuszczalnie przez dokładniejszą kontrolę jakości, pochodzi z kraju, w którym stworzono G-Shocka (dla mnie to też istotne). Tego wszystkiego nie da się w prosty sposób przeliczyć na pieniądze.

Dzięki za merytoryczną odpowiedź   :)

To nie tak że ja bym go nie kupił, sam jestem miłośnikiem linii casio g-shock i chętnie bym go ponosił  :D, lecz chciałbym się upewnić iż ta różnica wykonania i materiałów zasługuje na tyle pln-ów  ;).

Fajnie jak po 2-3 miesiącach napisałbyś coś więcej na temat użytkowania i swoich obserwacji  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I już ostatnia fota z orientalnej sesjii

Fajny ten G 5K też bym kiedyś chciał kwadraciaka.

14941673617_645a9bef67_c.jpg

Edytowane przez ShoRtie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z was miał już może do czynienia z zakupem zegarka w serwisie Amazon.com ? Precyzując chodzi mi głównie o opcję Fulfilled by Amazon. Gift-wrap available.

FBA są to magazyny Amazonu. Najbardziej ciekawi mnie 2 część, czyli wysyłka jako prezent. Czy ktoś już tak kupował ? Obeszło się bez CŁA i VATu ? Czy to raczej nieuniknione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi