Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako że zakupiłem od kolegi z forum GWX8900 z modułem 3278 mam pytanie orientuje się ktoś jak w tym wynalazku ustawia się fazy księżyca bo pływów to raczej u nas nie ma :)

Ja się na tym kompletnie nie znam ale zerknij na 18 post human'a http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51256-jakie-dane-do-faz-ksiezyca-i-wykresu-plywow/ może to Ci jakoś pomoże.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mam go od wczoraj - do pracy kupiłem.:-)

Fajnie,.. myślę, że się sprawdzi.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś po kilku godzinnym spacerze po lesie i pstrykaniu fotek jakoś tak pomyślałem czemu Casio nie wpadło na pomysł wbudowania krokomierza do zegarka skoro mają dużo modeli outdoorowych jak np 9400 czy Pro Treki.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo na nadgarstku krokomierz nie będzie działał.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież smartłacze mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie znaczy że działają prawidłowo.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem wczoraj informację ze sklepu z włóczkami, że będą mieli dzisiaj dostawę z czarnym gwn-1000, więc od dziś jestem posiadaczem oryginalnego G z folią na szkiełku

post-69446-1428703464,5639_thumb.jpeg

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gulfmaster świetny jest  :wub: . Niech Ci się dobrze nosi. 

Sam zdziwiony jestem ze kwarc taką frajdę mi sprawił......

Zanim kupiłem Rangemana, to przedtem też nie miałem żadnego zegarka z elektronicznym wyświetlaczem - tylko same wskazówkowce i jedna hybryda. I w sumie to jakby mi ktoś z rok wcześniej powiedział, żebym sobie taki sprawił, to bym go wyśmiał, a teraz z nadgarstka praktycznie nie schodzi  B) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem wczoraj informację ze sklepu z włóczkami, że będą mieli dzisiaj dostawę z czarnym gwn-1000, więc od dziś jestem posiadaczem oryginalnego G z folią na szkiełku

attachicon.gifUntitled34

Gratki !

Niech się dobrze nosi ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Zastanawiam się nad zmianą ryśka na gw-9400  <_<  jest do dostania w świetnej cenie w warszawie, tylko czy będzie się tak samo komfortowo nosił? A zasadniczo chciał bym zostać jednozegarkowcem i mieć święty spokój, chociaż przez rok  :P

W sumie i tak poza mną nie zwraca uwagi co i czy mam na ręku  :wacko:

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zmieniaj, na pewno takiego komfortu nie będzie  ;)

A jednozegarkowcem siebie nie wyobrażam  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki !

Niech się dobrze nosi ;-)

Dzięki, gwn-1000 to zupełnie inna liga niż reszta moich G, nawet rangeman odpada w przebiegach. Inne moje G wyglądają przy nim po prostu biednie. Ale jeśli ktoś chce komfortowo korzystać np. z funkcji barometru to dużo łatwiej jest jednak w rangemanie. No i koronka troszkę zmienia sposób obsługi zegarka na mniej intuicyjną.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Melduję posłusznie, że na Alle pojawił się nowy Frogman GWF-1000. Cena zaporowa 2500 pln, czyli znacznie drożej niż na e-bayu itp. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ty z nim robiłeś? :P

W błocie się tarzałeś ? Czy jedną rękę tylko w błocie kąpałeś, bo widzę, że dalej czysto! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiosenne porządkI (czytaj jednoręczne wytargiwanie chwastów z ziemi ;)) juz po kąpieli ale jednak dalej trzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widac, że specjalnie go uwaliłeś ziemią, że niby tak się ubrudził :D

Chwasty wyrywałeś wkładając ręce po nadgartek w ziemie?

Hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widac, że specjalnie go uwaliłeś ziemią, że niby tak się ubrudził :D

Chwasty wyrywałeś wkładając ręce po nadgartek w ziemie?

Hehe

Dokładnie tak jak mówisz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwastów się nie wyrywa bo korzenie zostają ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak mówisz :lol:

Po jego umyciu pewnie sprawdziłeś z każdej strony czy aby przypadkiem się nigdzie nie zarysował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dzisiaj podziwialem kolejnego gulfmastera :)

znajomy ktory chcial kupic mojego po mojej negatywnej odpowiedzi, zakupil nowke sztuke identyko jak moj

na obecej rece wyglada tak samo swietnie jak na wlasnej

jesli ktos twierdzi ze to brzydki zegarek to mam 100% pewnosc ze zdanie wyrobil sobie wylacznie ze zdjec internetowych... typowe :D

ja mam dosyc specyficzne podejscie do zegarkow i nigdy nie twierdzilem ze jest to dzielo sztuki... natomiast wsrod gshockow jest zdecydowanym faworytem i nie ma sensu porownywac go do innych marek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dzisiaj podziwialem kolejnego gulfmastera :)

znajomy ktory chcial kupic mojego po mojej negatywnej odpowiedzi, zakupil nowke sztuke identyko jak moj

na obecej rece wyglada tak samo swietnie jak na wlasnej

jesli ktos twierdzi ze to brzydki zegarek to mam 100% pewnosc ze zdanie wyrobil sobie wylacznie ze zdjec internetowych... typowe :D

ja mam dosyc specyficzne podejscie do zegarkow i nigdy nie twierdzilem ze jest to dzielo sztuki... natomiast wsrod gshockow jest zdecydowanym faworytem i nie ma sensu porownywac go do innych marek ;)

Nie zgodzę się z tym.

Po pierwsze, primo,  mi się on nie podoba i nie widziałem go jedynie w internecie. Nie jest to typowe i nie możesz mieć 100% pewności, bo odczuwam, że jesteś takim wyznawcą tego modelu, że wydaje CI się, że nikt inny poza Tobą go nie dotykał i nie ma prawa, aby mu się on nie podobał :D

Po drugie, primo, jeśli już się tak TOBIE podoba to niestety nie dzieje się tak, że nagle staje się on "zdecydowanym faworytem wśród G". Faworytem jest dla Ciebie i dla tych, którym się podoba TYLKO. Dla innych nie jest i musisz się z tym pogodzić :D

Inni mają innych faworytów.

Zgadzam się, że nie ma co porównywać tego modelu do innych marek :)

Po trzecie, ultimo, nikt nie otwiera tych drzwi, bo tam jest zamknięty Rambo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi