Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Mi sie tez podoba ten z czerwonym Waldzior.

Dzisiaj szczęśliwy dzień bo właśnie wróciłem do domu i czekała na mnie paczka:) rodzinka G powiększyła sie o dwie małpy co prawda jedna potrzebuje nowej baterii ale to już jest szczegół:)a6a6357bbb7fe54908bf855564c65ba2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem juz raczej zdecydowany a biore go 6 czerwca na urodziny. Zamówiłem z magazynu centralnego nówkę sztukę nie macaną. Chce zeby wysłali do salonu i tam na mnie poczeka do 6go. Będzie mnie kosztował tylko 1.5 kawałka więc niepowtarzalna okazja ;)

Też bym chciał żeby mi się taka okazja trafiła :P Póki co zadowolę się swoim MTG 910D którego nareszcie mam :) tylko potrzebuje odświeżenia więc czekam na nowe części od ZIBI, na dniach powinny być 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne kolorki, a co chodzi z tą kolaboracją z bape? Jedyne co wiem na ten temat to to, że chyba te G są dość cenne i tak często podrabiane, że trudno znaleźć oryginalne. Na czym polega ich fenomen?

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak szczerze to nie mam większego pojęcia.Szukałem tylko informacji na temat oryginalności bo faktycznie podróbek jest bardzo dużo i nie łatwo znaleźć oryginalne szczególnie w przystępnej cenie.Kolega który mi je sprzedał prawie wogle ich nie nosił także jest sie z czego cieszyć:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już wiem czemu cwaniak go znowu wystawił...tym razem za 500(też go oglądałem)...mógł ustawić cenę minimalną a nie później z ludzi głupka robić:/ myśli, że ktoś głupi 

a ten zegarek to oryginalny był? jak pytałem go podczas licytacji to nawet nie potrafił wyjaśnić pochodzenia zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co? nie mam szczęścia do g-shocków :( wczoraj wylicytowałem za 415 zł GW-3500. A rano dostałem takiego maila:

Witam

Aukcja jest nie ważna. Zegarek został uszkodzony mechanizmy nie chodzą.

Teraz zobaczyłem, że zegarek znów jest wystawiony, ale w opcji kup teraz za 500 zł :angry: :angry: :angry: Poczucie godności nie pozwala mi kliknąć, nie dam robić się w h...

Negatyw już wystawiłem i ostrzegam przed allegro, to wylęgarnia cwaniaków i oszustów

No ręce opadają, najpierw ten giez, teraz następny...

Zgłoś to koniecznie do allegro. Wylicytowales więc "podpisałeś" umowę kupna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sbsqad

Ładne kolorki, a co chodzi z tą kolaboracją z bape? Jedyne co wiem na ten temat to to, że chyba te G są dość cenne i tak często podrabiane, że trudno znaleźć oryginalne. Na czym polega ich fenomen?

To była kolaboracja z Pharrellem Williamsem. Miał kilka innych rzeczy określonych mianem BAPE, buty, ciuchy i inne. 

Zegarki z tej serii były wyprodukowane w bardzo małej ilości. Na pierwszy strzał poszły do gwiazd i znajomych samego zainteresowanego :D, reszta na aukcje - z czego oryginałów jest bardzo mało. Podrób w cholerę.

Fenomenem zatem można określić limitowaną kolekcję już nie powtarzaną, bo z tego co wiem już tych zegareczków nie robią :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za informację sbsqad i tym bardziej gratuluję simp25 zdobycia 3 GxBAPE :)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten zegarek to oryginalny był? jak pytałem go podczas licytacji to nawet nie potrafił wyjaśnić pochodzenia zegarka

Jeżeli to jego zdjęcia to oryginalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Zgłoś to koniecznie do allegro. Wylicytowales więc "podpisałeś" umowę kupna.

Zgłosiłem, wystawiłem odpowiedni komentarz, nawet odezwał się do mnie, że może mi wysłać zegarek, jak unieważnię komentarz, ale to mnie już nie interesuje.  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie sbsqad za wytłumaczenie o co w tym wszystkim chodzi.Nie pozostaje mi nic innego jak teraz polować na białego:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłosiłem, wystawiłem odpowiedni komentarz, nawet odezwał się do mnie, że może mi wysłać zegarek, jak unieważnię komentarz, ale to mnie już nie interesuje.  :(

To ten żółty za 500 pln?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę u niego negatywa opisującego sytuacje, o której piszecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzieliście juz tego Mrg 210 na allegro? Co sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem go ale jak otwieram na aplikacji z adroida to wyswietla mi sie tarcza hamulcowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No koleś częściami handluje i do wszystkiego co sprzedaje ma ten sam szablon i ten opis... Część jest oryginalna ;p Jakbym nie miał teraz tyle wydatków to może bym się skusił, najwyzej bym pościł dalej.Zawsze mnie ciekawiły te mrg i zastanawiałem się co w nich takiego, że są takie drogie ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym nie brał MTG to bym go wciągnął :)

Chociaż to taki golas i w dodatku wątpliwej urody.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wygląd nie jest jego zaletą ;p Może w 1997 jak go wypuścili, chociaż jakby mu się dłużej przyjrzeć to można z nim żyć, coś ma w sobie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprosiłem o lepsze zdjecia. Jak otrzymam to wrzucę tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wygląd nie jest jego zaletą ;p Może w 1997 jak go wypuścili, chociaż jakby mu się dłużej przyjrzeć to można z nim żyć, coś ma w sobie ;)

Straszny brzydal  :P

Widziałem go ale jak otwieram na aplikacji z adroida to wyswietla mi sie tarcza hamulcowa :)

To samo miałem napisać  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no brzydal ale może można nim gwoździe wbijać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie 400 zł w moim przypadku poszło na renowacje Mtg wiec się wstrzymam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi