Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

GitBit chyba go krótko miałeś ;) Ładne foto...

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Pięknie uchwiciłeś te refleksy o których mówiłem brawo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też swego czasu polowałem na GA-100, jednak później odpuściłem  ;)  .

Szkoda braku szczególnie solara  -_- .

W tej chwili stalowa koperta i zakręcany dekiel to teraz mój priorytet w g-shocku i takiego obecnie szukam   :) .

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Frog chyba leży na bazarku

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit chyba go krótko miałeś ;) Ładne foto...

Niecały miesiąc, podobnie było z Romkiem do którego nie poczułem chemi po raz kolejny z resztą.

Ale do GA-1000 jeszcze wrócę bo bardzo mi się podoba ten zegarek z wyglądu i bardzo dobrze układał mi się na nadgarstku. To jeden z najwygodniejszych G jakie miałem. Jakby miał jeszcze timer 24h, radio i panel słoneczny zamiast tego kompasu to już wogóle byłby cacy. 

Dingo, dzięki  :)

Tomaliusz też myślę nad jakimś screw back'iem, najchętniej przygarnąłbym GW-5000  :)  tylko ciężko z dostępnością chyba.. Trzeba by sprowadzać pewnie..

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam na zbyciu taką oto parkę G-1000.

Zaraz trafią na bazarek i alle ale najchętniej to bym je na coś innego zamienił.

post-71916-0-66644500-1432908959_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten z prawej fajny, zostaw ;)

A ja dzisiaj takie foto pstryknąłem:

post-78564-0-22253500-1432910142_thumb.jpg

Edytowane przez kamilspider

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Ciii, może admin mi nie zrobi kuku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

No niestety coś mnie nowy zegarek nie lubi  :(  Wczoraj po przyjściu do domu, zauważyłem, że wskazówka sekundnika jest niesynchronizowana, więc ustawiłem ją do bazowej pozycji. Idąc dziś do pracy, zegarek zostawiłem w domu. Teraz po przyjściu okazało się, że sekunda stoi  :(  Dopiero, gdy użyłem hi-set, ruszyła, ale znowu niezsynchronizowana. Za późno, żeby do nich dzwonić. Myślicie, że iść i go wymienić, sequndus wymieni na inny od ręki? Nigdy jak żyję nie popsuło się żadne casio 

Od razu napiszę, że nie było żadnego pola magnetycznego i elektromagnetycznego, a zegarek leżał w pudełku tarczą do góry, obok innych zegarków.

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parka G1000 sprzedana i jestem w szoku, że tak "od ręki" :)

No trudno, bo mi zawsze łatwiej się kupuje niż sprzedaje ale na wtorek będzie MTG więc postanowiłem zluzować kilka sztuk :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety coś mnie nowy zegarek nie lubi   :(  Wczoraj po przyjściu do domu, zauważyłem, że wskazówka sekundnika jest niesynchronizowana, więc ustawiłem ją do bazowej pozycji. Idąc dziś do pracy, zegarek zostawiłem w domu. Teraz po przyjściu okazało się, że sekunda stoi   :(  Dopiero, gdy użyłem hi-set, ruszyła, ale znowu niezsynchronizowana. Za późno, żeby do nich dzwonić. Myślicie, że iść i go wymienić, sequndus wymieni na inny od ręki? Nigdy jak żyję nie popsuło się żadne casio 

Od razu napiszę, że nie było żadnego pola magnetycznego i elektromagnetycznego, a zegarek leżał w pudełku tarczą do góry, obok innych zegarków.

Powiem Ci tak, miałem to samo rok temu w tym modelu tylko w wersji 1A kupionej w TT. Wskazówka zatrzymywała się  sama z siebie nawet z 3 razy dziennie. Pomagało lekkie pukniecie w zegarek, wskazówka zaczynała chodzić lecz wtedy nie pokrywała się z sekundami na wyświetlaczu lcd a wskazania kompasu były błędne. Pomagał H.SET i ustawienie wskazówki na pozycję bazową, godzinę 12 jednak po kilku godzinach wskazówka znowu stawała. 

Zegarek wylądował na gwarancji, czekałem z miesiąc ale potem było już w porządku. 

Sprzedałem go później i nie dawno znowu złapałem na niego ochotę lecz zanim go kupiłem oglądałem kilka sztuk u Sequndusa i np w jednym sekundówka nie trafiała idealnie w indeksy w drugim był paproch pod szkłem, którego zauważyłem dopiero po zakupie w domu.. Następnego dnia byłem u Sequndusa z powrotem, powiedziałem co i jak i mi wymienili bez problemu.

Gostek trochę się nalatał na zaplecze przeze mnie nie powiem  ;)

Leć do nich jutro, powiedz co i jak i powinni Ci wymienić od ręki. 

Możesz też dogadać się i wymienić zegarek na inny model w tej samej cenie, ewentualnie droższy z dopłatą lub też tańszy lecz nie zwrócą Ci wtedy różnicy. 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Dzięki GitBit.Jutro mają zamknięte, napisałem maila do sequndusa. Zakupiony przez aukcje, więc i tak mam 14 dni na rozmyślenie się, zegarek jest bez śladów. Szkoda tylko, bo nie mogę go nosić a podoba mi się łotr  :( . Jednak casio kojarzyło mi się ze 100% niezawodności. Znam budowę "normalnego" mechanizmu kwarcowego i to mi wygląda na defekt przekładni, jakiś paproch, lub pozostałości tworzywa na kółku. Widzę, że nie jednostkowy przypadek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli kupiłeś przez internet to jak najbardziej możesz zwrócić go bez podania przyczyny w ciagu tych 14dni nawet bezpośrednio u nich w salonie. Niemusisz nawet nic mówić że ma defekt, grunt żeby wskazówka chodziła jak go będziesz oddawać no chyba że napisałeś o tym defekcie w mejlu ale to i tak powonni Ci go wymienić na inny egzemplarz wolny od wad bez problemu.

Ja powiedzialem że mam paproch pod szklem pokazalem co i jak i spoko nie było problemu.

Przypomniało mi się teraz, kiedyś czytałem post kolegi Sevena który opisywał ów problem w swoim giezie..

Link do tematu: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/42782-recenzja-casio-g-shock-giez-gs-1100-1aer/page-2

Także jak widać nie jest to odosobniony przypadek. 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Kurcze, przymierzam się do GW-A1000 i z tym zegarkiem chcę pochodzić parę ładnych lat. Mam nadzieję, że tam bardziej się przykładają z jakością  :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i ja... :)

Pierwsza fotka na szybko na nadgarstku 18cm (mierzone razem z włosami). ;)

9c816946cf7c7cce5e1744dca3f045d9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, przymierzam się do GW-A1000 i z tym zegarkiem chcę pochodzić parę ładnych lat. Mam nadzieję, że tam bardziej się przykładają z jakością  :ph34r:

GW-A1000 czy GW-A1000D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Raczej do GW-A1000D jednak czytelniejszy. Gdzieś w połowie czerwca udam się na przymiarkę  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie lepszy i czytelniejszy w tym bransoleta metalowa.

Mam od roku i złego słowa nie powiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

A jak się sprawuje koronka? i jak z lumą

Bransoleta jak dla mnie, to duży plus

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka w normalnym codziennym użytkowaniu jest zupełnie nieobsługiwalna ale jak trzeba to działa jak powinna.

Co do lumy to jak to przy lumie Casio. Seiko Monster to to nie jest ale jak zależy Ci na widoczności w ciemności to luma nigdy nie przebije podświetlenia led czy podobnego...

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Nie no monstera to nic nie przebije  :P  no chyba, że coś z trytem. Ale patrzyłem w nocy lume w GA-1000 i do jakiejś 2 w nocy, póki nie zasnąłem, to mogłem zobaczyć wskazówki, bez podświetlenia.

Drażni mnie jeszcze sprawa luźnej wskazówki godzinowej, problem często opisywany

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Anchara z trytem i rzeczywiście świeci dłużej niż Monster ale tryt świeci jednostajnie a w Monsterze przygasa z czasem.

Jeśli nie pracujesz w kopalni to bierz.

Jeśli jednak tam pracujesz to wybierz coś z ledowym podświetleniem.

To wg mnie skrajne ale jedyne warunki przy wyborze takiego zegarka.

No chyba, że chcesz z nim spać i co godzinę sprawdzac godzinę i akurat ten Ci się podoba... to być może około 4:00 nie będzie widać..

:)

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

o czwartej to ja nawet nie odczytam godziny na zegarze wieżowym :P 

Jak bardzo będę chciał, to są sposoby na lume, ale szkoda mi rozbierać nowy zegarek

Wydaje mi się, że to będzie dobry wybór i na jakiś czas będę miał spokój z zegarkami 

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1000D zdecydowanie najlepszy biorąc pod uwagę 1000 na gumie oraz 1000FC.

Do 1000D zawsze możesz dokupić gumę jak zechcesz. Pasuje bez problemu.

Też tak mówiłem, jak kupiłem ten zegarek i nie minął rok jak w między czasie kupiłem jeszcze 3 w cenie zbliżonej do a1000d a teraz jestem na etapie MTG-S1000D

Teraz też mam nadzieję, że na tym koniec choć boję się, że nie skończy się na MRG-G1000 :D

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi