Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Świetne zegarki panowie.Waldzior co to za firma tego żółtego sikora?

Vostok Anchar :) Robi robotę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też ten Vostok bardzo się podoba. Właśnie go oglądałem w jednym ze sklepie internetowych, w fajną "walizkę" był zapakowany:-)

Edytowane przez looki8329

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, aby nie "zaśmiecać" tego tematu to zapraszam do rozmowy o tym zegarku w odpowiednim temacie w mojej galerii.

Zapraszam tutaj

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/118780-vostok-europe-anchar/

Tu mówimy o G a zdjęcie było podglądowe.

A skoro mowa o G :D

post-71916-0-93457300-1434922259_thumb.jpg

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie Panowie, od dłuższego czasu przyglądam się waszej dyskusji na temat G-shocków, jednak ze względu na niedawną rejestrację nie mogłem nic tutaj napisać. Starałem się przekopać przez większość tych postów, jednak z pewnością sporo mi umknęło. Zastanawiam się nad kupnem zegarka właśnie z tej linii. Jedyne doświadczenie jakie mam z firmą casio to mój W-87H jakiego mam już od ponad 11 lat. Jest to z pewnością najlepszy zegarek jaki kiedykolwiek miałem okazje użytkować. Jednak w ciągu tego czasu szkiełko zostało mocno sfatygowane, a koperta zaliczyła cztery poważne uszkodzenia. Chciałbym zapytać was jaki model G-Shocka polecacie najbardziej? Chciałem na niego przeznaczyć nie więcej niż 900 zł. Szczególnie ważne jest dla mnie aby miał on datownik, podświetlenie, alarm, stoper i timer. Reszta to już raczej mniej lub bardziej potrzebne bajery. Wpadło mi już w oko kilka modeli: GA-1100-1A3, GA-1000-1AER, GW-9200 (pytanie tylko czy można go dostać gdzieś w wersji full black?), GW-9300 oraz GW-9400 (najlepiej model BJ-1JF, ale brak go na alledrogo). Zależy mi również na tym aby zegarek był wytrzymały. Trochę biegam, pływam i działam w airsofcie, więc nie chciałbym aby zegarek zaparował lub szybko doznał poważnych uszkodzeń. Z góry dziękuję za wszelkie opinię i rady.

Pozdrawiam

B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Z tych co wymieniłeś to ja bym wybrał zdecydowanie GW-9400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rangeman obecnie nie ma konkurencji jeśli chodzi o taką funkcjonalność, wygląd i cenę.

Rozumiem, że może dla kogoś wydawać się zbyt duży ale to już kwestia gustu.

Wybrałbym jedynie coś innego, gdybym:

Uznawał tylko zegarki wskazówkowe.

Preferował bransolety.

Jeśli nie masz takich preferencji to Range jest obecnie zegarkiem kompletnym i wygląda doskonale.

Jak nie boisz się nosić czegoś większego na nadgarstku to Range jest wyśmienitym wyborem jako zegarek na co dzień i do uprawiania sportu.

O GW-9400 duże się dowiesz tutaj:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95642-gw-9400-rangeman/

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bulveye ja na Twoim miejscu bez wahania bralbym rangemana :-) zegarek z bardzo praktycznymi funkcjami :-) ma fajny bajer który ostrzega przed burzą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Też polecę rangemana   ;)  dobrze leży na nadgarstku i wcale nie sprawia wrażenia za dużego, a ma wszystko co potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy panowie widzieli przeceny w sklepie internetowym Timetrend, niektóre nawet 45%. Wreszcie g-shock w rozsądnych cenach, zmówiłem dwa jeden dla mnie i jeden dla mojej pani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za opinię. Wydawało mi się, że ktoś wcześniej pisał, iż lepiej brać GW-9200 bo mocniejszy niż nowsze serie. Teraz tylko pytanie gdzie najlepiej brać tego GW-9400 żeby nie przepłacać niepotrzebnie. Patrzyłem m.in. na amazonie ale po przeliczeniu wyszłoby ok. 1200 zł. Co sądzicie o tym gościu?

http://allegro.pl/zegarek-casio-g-shock-gw-9400-i5436320414.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest spoko :)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegladałem już nie raz oferty tego allegrowicza i ceny ma dobre bo zegarki z US ale nie wiem jak jest z gwarancja na taki zegarek....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

1888 za gw3500??  - nie jest za bardzo naciagnieta wizualnie ta przecena??

no tak..lepiej wyglada przecena z 1900 na 900 niz z realnych 1100-1200 na 900

ech,dobrze ze nie dorzucaja 10% wiecej zegarka w tej cenie

Edytowane przez mrovka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za opinię. Wydawało mi się, że ktoś wcześniej pisał, iż lepiej brać GW-9200 bo mocniejszy niż nowsze serie. Teraz tylko pytanie gdzie najlepiej brać tego GW-9400 żeby nie przepłacać niepotrzebnie. Patrzyłem m.in. na amazonie ale po przeliczeniu wyszłoby ok. 1200 zł. Co sądzicie o tym gościu?

Hej, już kiedyś o nim pisałem - wszystko spoko, tylko minus taki, że tą roczną gwarancję zobaczysz dopiero wtedy jak coś będzie się działo z zegarkiem (jeżeli jest słowny). w innym wypadku nie dostaniesz nawet dowodu zakupu, bo nie chce zdradzić swojego źródła dochodu ;-). Niby nic takiego, ale co w przypadku, gdy będziesz chciał sprzedać zegarek dalej? Masz tylko wydruk z aukcji, pudełko, instrukcję i międzynarodową gwarancję oczywiście niepodpieczętowaną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie ze ceny maja naciagniete ale patrzac na cene koncowa jest OK. Tak jak ja kupiłem swoje GW-A1100 za 1539zl cena super.

Co do GW-9400 patrzyłem w TT to po negocjacjach 1112zl wołaja....

Edytowane przez szuwar1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz brac polecam ta aukcje..

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5457221085

Dystrybucja Zibi brałem u nich i moge polecic. Cena tez OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz brac polecam ta aukcje..

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5457221085

Dystrybucja Zibi brałem u nich i moge polecic. Cena tez OK.

Też bym tu brał albo możesz wkleić ten link w negocjacje z TT i powinni Ci zaproponować tą samą cenę z przesyłką gratis  :) .

Waldzior Twoja top 6 jest w deche  :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahh... uległem pokusie i zamówiłem GW-A1100R -4AER.

Mam nadzieję, że mi przypasuje.

K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie to szkło, to bym go nie kupił.

Niestety u mnie szafir to konieczność.

K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi