Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Edycja: W  GW-9400 również wyłącza się PO 6 H :)

Nieprawda, w modelach z solarem ta funkcja jest aktywna dopóki jej sami nie wyłączymy  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GDF-100 nie ma AL. U mnie jest ponad 2,5 roku często korzystam z barometru, wysokościomierza i jeszcze bateria niezmieniana. 

jgarkGf.jpg

Edycja: W  GW-9400 również wyłącza się PO 6 H :)

Dziś mi przeszło przez myśl, ze mogłbym kupić własnie te czerwone ubranko, chyba też dobrze by to wyglądało ;d

A baro i ysokościomierza używasz dla zaspokojenia własnej ciekawości, jak wysoko jestes czy pomaga Ci to w jakiś sposób w życiu ?:>  bo nie będąc "alpinistą" to nie wiem czy jakoś bede z tego korzystal, no może z baro ale nie wiem czy to miarodajnie pokazuje zmiane pogody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że czerwone ubranko wyglądało by bardzo dobrze z twoją tarczą i mimo, że jest matowe to nie brudzi się za bardzo.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ GW 7900 już kliknięte i czekam za odbiorem, a chęć posiadania kolejnego G jest okrutna,

postanowiłem dokonać kolejnego zakupu.

Mam jednak ogromny dylemat. Podobają mi się dwa modele :

Casio G Shock Sky Cockpit GW-3000m

gw-3000m-4ajf-2.jpg

Oraz niezwykle popularny na forum Casio GW 9400 :

gw9400-1.jpg

Który według Was jest lepszy ?

Dla mnie niezaprzeczalnym atutem GW 3000, jest to, że mogę założyć do niego bransoletę.

Zegarek zyskuje wówczas diametralnie na wyglądzie. Do tego ma stalową kopertę ...

Z drugiej strony, Rangeman ma trzy sensory ... 

Jak racjonalnie wybrać zegarek, by przyniósł satysfakcję ?

Jakie są słabe i mocne strony obu modeli ? Liczę na Waszą pomoc ...

Edytowane przez Elixir

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

slaby punkt GW3000 to pasek,bo napewno zlapie przebarwienie /zakladam ze tego nie wiesz wiec o tym pisze/

-pozatym,mam watpliwosci czy to metalowa koperta czy plastic z elementami metalowymi..aczkolwiek to nie minus

a ogolnie rzecz ujmujac to nie maja zadnuch minusow...

ps.chociaz jedynym wskazowkowcem z G ktory chcialbym miec to cos z serii GIEZ..bo tam w 110% jest stalowa koperta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Zwróć uwagę,że to jest G 9200 a nie GW 9200...

O kurcze  :P  nie zauważyłem, nigdy bez radyjka nie widziałem ryśka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elixir ja na Twoim miejscu brałbym gw9400 nietuzinkowy wygląd sprawia że to absolutny "must have" plus triple sensor i mamy zegarek prawie idealny :) osobiście nie podobają mi się analogowe G to moje zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elixir

Zastanów sie do czego wykorzystasz zegarek

Ja osobiście na obecną chwilę mam 2 modele - gpw 1000 z pomarańczowym paskiem i gw3000 również z pomarańczowym paskiem ( na zmianę ze srebrną bransoletą). Pomarańczowy kolor przykuwa wzrok :)

Jeśli wykorzystasz potencjał jaki drzemie w gw9400 i ten potencjał Ci się przyda, to bierz go bez zastanowienia. Jeśli nie to lepszym wyborem według mnie jest gw3000. Mnie osobiście zegarek służy tylko do pokazania czasu i ma przyciągać wzrok, rozumie się samo przez się - ma mi się podobać. Dlatego też wybrałem te 2 modele analogowe.

Korzystanie ze stopera czy alarmu w gw3000 jest gorszej funkcjonalności niż w gw9400. Ale dla mnie to się nie liczy. Liczy się wygląd, a tu wygrywa gw3000.

Co do przebarwień paska, to gw3000 mam ponad 2 lata i nie mam żadnego przebarwienia -pracuje w biurze i może to tego zasługa.

Druga sprawa to podświetlenie. Gw9400 to wiadomo i nie ma o czym mówić. Natomiadt w 3000 jest tylko neofibre i różnie z tym bywa. Ja w swoim modelu mam bardzo dobre i przy naświetlenie dziennym oraz z zarówki wieczorem, mogę bez problemu odczytać godzinę całą noc (w zimie, bo w lecie nic krótka hehe), ale różne opinie czytałem i różnie z tym bywa, a dadatkowo mam na razie świetny wzrok, tak więc :).

Edytowane przez Riddick1500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ GW 7900 już kliknięte i czekam za odbiorem, a chęć posiadania kolejnego G jest okrutna,

postanowiłem dokonać kolejnego zakupu.

Mam jednak ogromny dylemat. Podobają mi się dwa modele :

Casio G Shock Sky Cockpit GW-3000m

Oraz niezwykle popularny na forum Casio GW 9400 :

Który według Was jest lepszy ?

Dla mnie niezaprzeczalnym atutem GW 3000, jest to, że mogę założyć do niego bransoletę.

Zegarek zyskuje wówczas diametralnie na wyglądzie. Do tego ma stalową kopertę ...

Z drugiej strony, Rangeman ma trzy sensory ... 

Jak racjonalnie wybrać zegarek, by przyniósł satysfakcję ?

Napiszę, jak czuję :)

GW-3000M

Rozumiem, że padło akurat na wersję M (z rodziny 3000) z uwagi na kolorystykę.

Skoro chcesz załozyć do niego bransoletę  to będzie wyglądał mniej więcej tak:

post-71916-0-25348500-1435158624.jpg

...moim zdaniem tak sobie (w przypadku wersji M będziesz miał pomarańczowe napisy na bezelu a tu są białe)

Dla mnie niekwestionowanym mistrzem świata z rodziny 3000,3500 i 4000 jest połączenie takich kolorów z bransoletą, jakie prezentuje 3000BD, który wygląda tak:

post-71916-0-63086900-1435158715.png

Tomaliusz się cieszy :D

Koszt bransolety jakiejkolwiek do tego modelu to minimum 350 pln (bransoleta i dwa czarne adaptery) i 4 tygodnie oczekiwania więc jeśli bardzo chcesz G ze wskazówkami to może lepiej kupić od razu na bransolecie a pasek dokupić na allegro za 50 pln.

Obecnie czekasz na 7900 w kolorze czerwonym więc czy pomarańczowy jest Ci potrzebny?

GW-9400

Zdecydowanie więcej oferuje od 3000M i lepiej od niego wygląda.

Gdybym nie miał żadnego z nich i musiałbym jednego wybrać to wybrałbym GW-9400

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze niedawno stałem przed tym samym wyborem ale wybrałem GW-3000 ale ... na bransie  :) .

2.jpg1.jpg

Wad brak, choć przyzwyczajony jestem do masywniejszych bransolet (seiko, citizen) to jest wygodna  :) .

Skoro na czujnikach Ci nie zależy to bierz wskazówkowca, cyfrowy już jedzie ^_^ , Ranga kiedyś pewnie też nabędziesz  ;) .

Jak się zastanawiasz nad bransą to lepiej kupować z zegarkiem, bo potem sama bransa swoje kosztuje  -_- .

Zawsze jak kupuję zegarek i jest w wersji bransa/pasek dostępny to zawsze biorę branse a sam pasek kupić, dobrać to pikuś  :) .

Waldzior, cieszy  :D  a GW-9400 faktycznie więcej oferuję funkcji ale wygląd to sprawa indywidualna i mnie Range tak nie łechce  :P .

A co do wskazówkowych g-shoków to miałem tak samo że tolerowałem tylko cyfrowe i nawet tu na tym forum głosiłem to wszem i wobec ale gusta się zmieniają i teraz wskazówkowce to jest to!  :D

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior,

skąd ta cena za bransoletę. Nie całe 2 lata temu płaciłem 180zł za wszystko. Poza tym bransoleta do twojego mtg to 300zł, a ta była by droższa? 2 ktoś już pisał w jakimś temacie o tym zegarku że bransoleta, adaptery i wysyłka wyniosły go coś koło (nie pamiętam dokładnie) 160zł

A co do wyglądu to pamiętaj :), to kwestia gustu i dla mnie np. gw3000 wygląda znacznie lepiej niż gw9400, a najładniejszy kolor to z kolei srebrny anie czarny gw3000, jeśli chodzi o bransoletę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-3000 nie ma stalowej koperty, niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Wad brak, choć przyzwyczajony jestem do masywniejszych bransolet (seiko, citizen) to jest wygodna  :) .

Skoro na czujnikach Ci nie zależy to bierz wskazówkowca, cyfrowy już jedzie ^_^ , Ranga kiedyś pewnie też nabędziesz  ;) .

Jak się zastanawiasz nad bransą to lepiej kupować z zegarkiem, bo potem sama bransa swoje kosztuje  -_- .

Zawsze jak kupuję zegarek i jest w wersji bransa/pasek dostępny to zawsze biorę branse a sam pasek kupić, dobrać to pikuś  :) .

Waldzior, cieszy  :D  a GW-9400 faktycznie więcej oferuję funkcji ale wygląd to sprawa indywidualna i mnie Range tak nie łechce  :P .

A co do wskazówkowych g-shoków to miałem tak samo że tolerowałem tylko cyfrowe i nawet tu na tym forum głosiłem to wszem i wobec ale gusta się zmieniają i teraz wskazówkowce to jest to!  :D

Tomaliusz zależy od ceny, jeśli chodzi o zegarek z bransoletą.

Ja za swojego z pomarańczowym paskiem i później dokupioną bransoletą dałem poniżej 1100zł - oczywiście nówka ze sklepu :). A z bransoletą musiałbym wybulić ponad 1200 plus pasek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior,

skąd ta cena za bransoletę. Nie całe 2 lata temu płaciłem 180zł za wszystko. Poza tym bransoleta do twojego mtg to 300zł, a ta była by droższa? 2 ktoś już pisał w jakimś temacie o tym zegarku że bransoleta, adaptery i wysyłka wyniosły go coś koło (nie pamiętam dokładnie) 160zł

A co do wyglądu to pamiętaj :), to kwestia gustu i dla mnie np. gw3000 wygląda znacznie lepiej niż gw9400, a najładniejszy kolor to z kolei srebrny anie czarny gw3000, jeśli chodzi o bransoletę :D

Podaję taką cenę, bo tyle płaciłem rok temu za czarną z adapterami i przesyłką. Może ceny się zmieniły albo mam amnezję ;)

Droższa, bo 300 pln to cena samej bransolety do MTG a tutaj trzeba dokupić 2 adaptery i policzyłen od razu koszty wysyłki czyli 17 pln.

Dla Ciebie lepiej dla mnie gorzej, dla Ciebie srebrny dla mnie czarny.

Po to jest tyle rodzajów, aby każdy wybrał to co mu się podoba ;)

Kolega Elixir zapytał o zdanie to je przedstawiłem.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaję taką cenę, bo tyle płaciłem rok temu za czarną z adapterami i przesyłką. Może ceny się zmieniły albo mam amnezję.

Droższa, bo 300 pln to cena samej bransolety do MTG a tutaj trzeba dokupić 2 adaptery i policzyłen od razu koszty wysyłki czyli 17 pln.

Dla Ciebie lepiej dla mnie gorzej, dla Ciebie srebrny dla mnie czarny.

Po to jest tyle rodzajów, aby każdy wybrał to co mu się podoba.

Kolega Elixir zapytał o zdanie to je przedstawiłem.

Przecież pytam, bez spinki :)

Może kolor ma znaczenie - czarny droższy - ekskluzywniejszy :)

Edytowane przez Riddick1500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz zależy od ceny, jeśli chodzi o zegarek z bransoletą.

Ja za swojego z pomarańczowym paskiem i później dokupioną bransoletą dałem poniżej 1100zł - oczywiście nówka ze sklepu :). A z bransoletą musiałbym wybulić ponad 1200 plus pasek

No tak rzeczywiście jest w przypadku g-shocka i dużej różnicy ceny zegarka na bransie ale w przypadku seiko i citizena różnica ceny jest minimalna a sama bransa kosztuje sporo :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak rzeczywiście jest w przypadku g-shocka i dużej różnicy ceny zegarka na bransie ale w przypadku seiko i citizena różnica ceny jest minimalna a sama bransa kosztuje sporo :) .

a bo nie napisałem - w takiej cenie nabyłem na niemiecki Amazonie dokładnie za 207 euro z małym haczykiem wraz z wysyłka do polski - żeby nie było że zmyślam, zegarek kupiony początkiem maja 2013roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież pytam, bez spinki :)

Może kolor ma znaczenie - czarny droższy - ekskluzywniejszy:)

Nie spinam się.

Nie dodałem buźki na końcu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś mi przeszło przez myśl, ze mogłbym kupić własnie te czerwone ubranko, chyba też dobrze by to wyglądało ;d

A baro i ysokościomierza używasz dla zaspokojenia własnej ciekawości, jak wysoko jestes czy pomaga Ci to w jakiś sposób w życiu ?:>  bo nie będąc "alpinistą" to nie wiem czy jakoś bede z tego korzystal, no może z baro ale nie wiem czy to miarodajnie pokazuje zmiane pogody

Baro używam często lubię sprawdzać ciśnienie :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze Panowie, że nadal mam mętlik w głowie.

Oba modele są fajne i każdy z nich ma indywidualne cechy, które go wyróżniają ...

mrovka, chyba miałeś rację co do koperty.

No niestety nie wiedziałem również o tych przebarwieniach ...

Co do GIEZa, jest świetny, ale za mały ...

Riddick1500, gpw 1000, jest na chwilę obecną poza moim zasięgiem finansowym, choć wygląda obłędnie,

zwłaszcza w tym zestawieniu kolorów o których wspominasz.

Również wychodzę z założenia, że zegarek ma się podobać. W tym sęk, że oba przykuwają u mnie wzrok  :D

Funkcje są przydatne, choć nie są u mnie priorytetem. Pisałem o tym kiedyś. Pocieszające, że pasek się nie przebarwia.

Waldzior, jest dokładnie tak jak napisałeś. Wyboru dokonałem ze względu na kolorystykę. Bardzo przypadło mi do gustu

zestawienie tych kolorów, choć to zdjęcie zegarka z białymi napisami, jest rzeczywiście subtelniejsze w zestawieniu z bransoletą.

Natomiast wersja 3000BD, jest dla mnie zbyt dużym monolitem kolorystycznym, dlatego ją wykluczyłem, choć rozważałem jej zakup,

gdy była promocja w TT. 

Słuszna uwaga, jeśli chodzi o zakup zegarka z bransoletą. Może rzeczywiście w przypadku zakupu, brać zegarek wyposażony w nią ...

Poza tym Waldzior, nie wiedziałem, że ta koperta nie jest stalowa. To tylko taki kolor, czy tylko wstawka stalowa ?

tomaliusz, w przypadku tego zegarka, który masz, zdecydowanie odpada zestawienie kolorystyczne. Tak jak napisałem wyżej.

Do tego zauważam jeszcze jeden "mankament". Ta bransoleta wydaję się być wyjątkowo nieproporcjonalna do zegarka.

Być może to złudzenie optyczne. Nie wiem. Niestety, tego modelu nie widziałem w realu.

Podsumowując, wychodzi na to, że jednak w większości przypadków, Wasz głos został oddany na Rangemana.

W sumie myślę, że to dobry wybór. I jak Waldzior słusznie zauważył, w drodze jedno kolorowe G, więc GW 9400, będzie świetnym uzupełnieniem.

Mam nawet swojego faworyta, w dobrej cenie. Pytanie, czy ktoś może powiedzieć coś o sprzedawcy ?

Ma bardzo dużo zegarków w ponadprzeciętnie dobrej cenie ... Aż nierealnej, jak na nasze realia krajowe ;)

http://allegro.pl/zegarek-casio-g-shock-gw-9400-i5476387409.html

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekordowo niska cena :)

Co do koperty w GW-3000 to między bezelem a plastikową kopertą jest taka metalowa przekładka. Srebrna lub czarna w zależności od modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elixir, co do linku i oferty Range to już pisaliśmy nie raz o tym sprzedawcy że sprowadza zegarki z USA i musisz czekać 3 tyg. na przesyłkę a co do gwarancji trzeba traktować że jej nie ma  ;) .

U seqndus-a (oficjalna dystrybucja) pojawia się już w cenie 899 zł. i nie ma co się zastanawiać tylko poczekać jak wystawi lub łykać zielonego negatywa  ;) .

A zgadzam się że jedno kolorowe "G" Ci wystarczy ... a masz już analogowego?  ^_^ .

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi