Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

W porównaniu do GW-4000, Roman w cale nie jest taki wielki, jedyna różnica to wysokość koperty.

post-38269-0-91202000-1440414752_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja po powrocie z nad morza myślę nad ubrankami nowymi i po głowie mi chodzi czerwień oraz smoke in gray + pomarańczowe plecki do 9200 albo wojskowa zieleń ta jasna z ciemną.

Do 9100 bym chciał zrobić coś takiego

G-9100-1ER-Band_zps1c5e3sbu.jpg

A do GD350 w negatywie szary bezel. 

Teraz po woli sobie to wizualizuje dopiero.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie odebrałem gdfq100bb z serwisu. Szkiełko chyba przetarto jak prosiłem acz dokładnie przyjrzę sie w domu. Niby powymieniali uszczelk i sensor i wszystko działa. Papier na test szczelności tez dostałem. Niestety na module widzę jakis pyłek na może 0.1 mm ale jest. I co gorsza przycisk od podświetlenia jest nieco poturbowany.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze zauważyłem mały włosek pod szkłem... Muszę sie do nich wrócić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na usunięcie tych śmieci czekanie kolejne 3 tygodnie. Odpuszczam chyba. Pójdę może jeszcze dzis do zegarmistrza i zapytam czy to zrobi. Nie wiem tylko czy w Legnicy znajdę kogoś dobrego bo we Wrocławiu jak bym oddał to musiałbym czekać ok tydzień, a najszybciej do jutra a nie mam za bardzo czasu tak jeździć w ta i z powrotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ręce opadają.

Jak pokazuje Twój przykład niekompetencja serwisu to reguła a nie wyjątek.

Przykre.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masakra. Jest sens w ogóle przedłużania tej gwarancji na 6 lat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sens ma gwarancja jak masz G z sensorami bo zazwyczaj sa to najdroższe G i naprawa na wlasny koszt to czesto równowartość drugiego zegarka. Ja G bez sensorow mam w ogole nie z Zibi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny serwis :D może trzeba pomyśleć i otworzyć własny? ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dajcie namiar do Pań z Zibi chodzi mi o zamówienie części wiem że to gdzieś było ale nie mogę znaleźć:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie prosze o rade już od dłuższego czasu myśle o kupnie któregoś aviatora gw a1000 1a lub gw a1100 1A3 ogólnie bardziej podoba mi się pierwszy ale 1100 ma kompas który bardziej mi się przydaje niż termometr i szafirowe szkiełko nigdy nie miałem zegarka z szafirem cena 1400 vs 1750 jaki byłby wasz wybór?

Edytowane przez ziko739

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szafir jest strasznie ciężko zarysować , ale jak już to polerowanie jest prawie nie możliwe. Mam kilka zegarków z szafirem , jeden od jakiś 4 lat był używany jako EDC, na szkle żadnej rysy. Przejrzystość szafiru też jest lepsza.

Jak bym brał tylko z szafirem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbiegając trochę od tematu stalowych G zapytam Was co sądzicie o takim zestawieniu? Wertując wczoraj allegro natknąłem się na taki ów bezel.. http://allegro.pl/bezel-nakladka-obudowy-casio-gb-5600-b-zolty-i5608846320.html i mnie jakoś tak tchnęło do wiziualki aby sprawdzić jakby to mogło wyglądać.. Koperta od DW-5600 zielonym wyświetlaczem od DW-5600CS-9 i tym żółtym bezelem i paskiem od GB-5600B-9, efekt poniżej..

fY9THFk.jpg

Ogólnie spoko tylko kiepsko wyglada ta niezagospodarowana przestrzeń na której np. w 5610 są napisy.

W czym robisz takie wizualizacje?

Fajna sprawa.

Tapnięte z fona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zlepiam te grafiki ze zdjęć z Googli w banalnym i darmowym programie graficznym PhotoFiltre. 

Fajna sprawa z tym jest bo zamiast robić moda na żywca można sobie wpierw sprawdzić czy to w ogóle będzie fajnie wyglądało. 

Co do tej przestrzeni to fakt trochę jest niezagospodarowana ale z drugiej strony est czysto i przejrzyście, taki surowy minimalizm bez tych wszystkich napisów kropek ramek. Coś tam w sobie ma ale chyba nie na tyle mi się podoba jednak żebym kupował specjalnie wersje BB tylko dla czarnej szybki.  Zobaczymy może kiedyś jak się trafi okazyjnie jakaś używka to spróbuję coś z tego zrobić.  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei zastanawiam się nad ubrankiem od GW-M5610MR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak zawiozę lub poproszę kolegę zeby zawiózł zegarek do Wrocławia do zegarmistrza z komora próżniowa zeby mi oczyścił ten środek bo nie da mi to spokoju. Jest jakaś szansa ze nie stracę gwarancji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej więcej już nie pisz o tym tutaj i nie rozpowiadaj nikomu ;) na pewno ktoś z Zibi tu czasem zagląda.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie jakiekolwiek działania na zegarku w nieautoryzowanym punkcie niwelują gwarancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to bym sam to wyczyścił a nie dawał do jakiś partaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ma się precyzyjne wkrętaki - ja np używam śrubokrętów do komputerów - to pewnie, zwłaszcza jeżeli ma się oddawać to "przypadkowego" zegarmistrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szafir jest strasznie ciężko zarysować , ale jak już to polerowanie jest prawie nie możliwe. Mam kilka zegarków z szafirem , jeden od jakiś 4 lat był używany jako EDC, na szkle żadnej rysy. Przejrzystość szafiru też jest lepsza.

Jak bym brał tylko z szafirem.

Dzięki za odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi