Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

W miarę duży ten brelok. ..szukam dalej :) A swoją drogą mogli by dodawać jakieś gadżety to zakupionych zegarków...chociaż brelok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dodają,.. tujebki* firmowe...

* tujebka - torba plastikowa często zwana reklamówką [ze słownika mojego przedszkolaka]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję chłopaki za miłe słowa. 

Być może kiedyś zmotywuję się i skataloguje kolekcję.

Nie spodziewajcie się jednak fajerwerków. Kolekcjonuje popularne zegarki.

Nie stać mnie na unikaty, limitowane edycje, czy też prestiżowe marki.

Większa część mojej kolekcji to zegarki z byłego ZSRR i bloku wschodniego,

uzupełniona międzynarodową mieszaniną zegarków z podobnego okresie produkcji.

Reszta to popularne współczesne marki, z którymi każdy z Was miał pewnie kontakt ...

Generalnie unikam afiszowania się. Bo i nie ma czym. Ot zwyczajne zegarki i tyle.

GitBit, kolejna fajna fotka. Gratulacje :)

murcinis, ładne stadko !

Waldzior, świetna koncepcja na zdjęcie. Mógłbyś tak te breloczki multiplikować.

Tak by dla każdego jednego chętnego się znalazł. Ludziska byliby Tobie niezmiernie wdzięczni  :D

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W miarę duży ten brelok. ..szukam dalej :) A swoją drogą mogli by dodawać jakieś gadżety to zakupionych zegarków...chociaż brelok

Do MT-G dali mi dwie naklejki. Pokazywałem w temacie "Gadżety G-Shock".

Trochę żenujące ale co zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakochałem się w tych zegarkach, choć do tej pory byłem fanem mechaników  :lol:

Hm, mam tak samo. Moja kolekcja nie była aż taka wielka ale chwilami mechaników miałem koło 30 szt. Teraz zostają tylko dwa - koszulowiec i pilot. Reszty już nie ma albo wiszą do sprzedania.

A co do G to z nowych wzorów mało jakoś mi się jakoś podoba (właściwie to GPW, MT-G, Romek, GST, GX 56) więc chyba raczej będę  szukał klasyków (kilka się już znalazło). Remontowanie G to fajna zabawa jest.

Edytowane przez dwatch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do MT-G dali mi dwie naklejki. Pokazywałem w temacie "Gadżety G-Shock".

Trochę żenujące ale co zrobić.

Tak pamiętam...nie wyśilili się jak na taki konkretny zakup... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xenocratex, Sol , Elixir dzięki  ;) Staram się jak mogę i na ile mój "super" sprzęt mi pozwoli.

Wszystkie fotki robię telefonem z ośmio megapikselową matrycą przez co niestety nie są one jakościowe aż tak dobre jak np z dobrego kompaktu czy lustra..

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja robie lustrem ale za to nie bardzo potrafię je przerabiać. Dodatkowo nie lubie przesiadywać przy kompie w domu dlatego zdjęcia wrzucam z telefonu po zgraniu ich bezpośrednio z lustra.

Niestety po zmianie wielkości (do 500kb) tracą dużo na jakości.

GitBit. Jak wrzucasz fotki ze strony hostingowej to wklejasz link normalnie w wiadomości czy wklejasz jako adres url po wybraniu opcji zdjęć w redagowaniu wiadomości?

Nie wiem za bardzo jak dodać fotkę z hostingu... :/

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mnie ostatnio w ogóle nie przechodziły zdjęcia z komputera, tylko z telefonu przez Tapatalka. W komputerze miałem komunikat, że grafiki z takim rozszerzeniem nie można publikować na tym forum.

Edit: dodam, że wcześniej (przed wakacjami) nie miałem tego typu problemów

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem taki sam komunikat, jak próbowałem coś wrzucić z hostingu.

Nie wiem o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit. Jak wrzucasz fotki ze strony hostingowej to wklejasz link normalnie w wiadomości czy wklejasz jako adres url po wybraniu opcji zdjęć w redagowaniu wiadomości?

Nie wiem za bardzo jak dodać fotkę z hostingu... :/

Zdjęcia wrzucam na Imgur'a i kopiuje Direct Link następnie wklejam go jako adres url po wybraniu opcji grafika. Tak jak na załączonych obrazkach poniżej.Przechodzi za każdym razem bez problemu.  ;)

w6SPTsZ.jpgJQoVe3B.jpg

Nie wiem jak jest z linkami z innych serwerów być może coś się krzaczy, nie sprawdzałem szczerze powiedziawszy..

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak robiłem ale zaraz sprawdze jeszcze raz. Dzięki za instrukcję GitBit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Robilem dokładnie tak samo, tylko z hostingu google, i kiedyś było bezproblemowo, a teraz mam ten komunikat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy inaczej nie ma opcji wstawiania grafiki url z przeglądarki w telefonie :(

Jest jakaś możliwość, aby zrobić to z pozycji smartfona? Może jakaś androidowa aplikacja?

Nie o to chodzi, że nie mam komputera ;) ale zwyczajnie po pracy nie chce mi się przy nim siedzieć..

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klocki z zewnętznej gabloty w Arkadii (w W-wie)

be5baaf5b3a1e89344b10c62bd97dc68.jpg

Tapnięte z fona.

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy inaczej nie ma opcji wstawiania grafiki url z przeglądarki w telefonie :(

Jest jakaś możliwość, aby zrobić to z pozycji smartfona? Może jakaś androidowa aplikacja?

Nie o to chodzi, że nie mam komputera ;) ale zwyczajnie po pracy nie chce mi się przy nim siedzieć..

Ja w smart fonie korzystam z zewnętrznej przeglądarki ze sklepu play Boat Browser mam w niej możliwość otwierania stron zarówno mobilnych jak i pełnych. Przy otworzeniu forum w pełnej wersji mam możliwość wstawienia zdjęć dokładnie tak samo jak na komputerze czyli tak jak jak opisałem powyżej. Trzeba tylko otworzyć forum w pełnej wersji strony a w przeglądarce zaznaczyć że strony mają otwierać się jako pełne. Tak samo jest w chromie.. 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystam z chroma i odpalam ją w wersji pełnej i wszystko jest jak na kompie poza brakiem tych opcji redagowania.
Gdzie je włączyć?
Żeby MOD nie wywalił nam po ostrzeżeniu to informujemy, że rozmowa ta ma na celu poprawę jakości zdjęć na forum ;)

Jak odpalam forum jako pełna strona to nie widzę tych opcji w chromie na smartfonie.

post-71916-0-09203100-1441916412.png

Ok. Już znalazłem jak włączyć te opcje ale mam ten komunikat, że z tym rozszerzeniem nie mogę dodać pliku na tym forum.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpalasz pełną wersję forum w chromie, następnie kliknij te 3 kropeczki u góry i na liście która się otworzy zaznacz ptaszka przy"wersja na komputer"  ;)

Okey a z  jakiego serwera wrzucasz zdjęcie? wklej sam link jako text po prostu.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edytowałem poprzedni post i napisałem, że to już jest jasne ale pojawia się to samo co u kolegi...

Robilem dokładnie tak samo, tylko z hostingu google, i kiedyś było bezproblemowo, a teraz mam ten komunikat.

Na kompie mam to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, dlatego poprosiłem abyś wkleił linka jako text w poście. albo napisz z jakiego serwera wrzucasz zdjęcie. Próbowałeś przez Imgur?

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten sam link wklejony w opcje grafika tylko na końcu dodałem .jpg i poszło.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi