Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś to chciałem mieć mechanika. I mieć długie włosy. I nie mieć brzucha dużego. ;)

A widzisz, z czasem się zmienia to co sobie "zakładamy"  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tak się zmieniło, że po wielu latach doszedłem do wniosku, iż G-shocki tylko cyfrowe, a wskazówki w mechanikach i tych dwóch światów nie zamierzam mieszać. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam z tym problemu bo funkcje które mi są tylko potrzebne to stoper timer ...nawet budzika nie potrzebuje...A kompasy barometry i inne wodotryski są mi nie potrzebne. ...w Rismanie z tych jego funkcji dodatkowych nawet nie korzystam...może z raz z ciekawości uruchomiłem....kupiłem go bo fajnie leży i pokazuje dużo informacji jednorazowo ;) więc na gulfmastery mudmastery itp nawet nie patrzę. ...jakby zrobili coś podobnego bez tych pierdół to może bym się zainteresował. ...brakuje jak narazie nowego fajnego elektronika jak już niektórzy wspomnieli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja oprócz stopera i budzików korzystam też z baro praktycznie codziennie bo w zależności od ciśnienia lepiej lub gorzej się czuję ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja oprócz stopera i budzików korzystam też z baro praktycznie codziennie bo w zależności od ciśnienia lepiej lub gorzej się czuję ;)

Widzisz wykres i od razu wiesz jak powinieneś się czuć :lol:

Dla mnie G też tylko cyfrowe. Jeszcze żaden G ze wskazówkami mi się naprawdę nie spodobał :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego kto co woli :) Ja lubię te prostsze G bez funkcji wymiennych wyżej :) I jak już pisałem do stopera murze mieć LCD żeby było praktycznie :)

post-64161-0-13032200-1441965723_thumb.jpg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz wykres i od razu wiesz jak powinieneś się czuć :lol:

Dla mnie G też tylko cyfrowe. Jeszcze żaden G ze wskazówkami mi się naprawdę nie spodobał :)

Nie, jak się źle czuję to zganiam na ciśnienie, a jak nie to na kobietę ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno badania naukowe póki co nie udowodniły wpływu ciśnienia atmosferycznego na złe samopoczucie, ale też to czasem odczuwam.

I obserwuję wykres, by wyciągnąć naukę na przyszłość :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś słabe te badania ;) Ja się najlepiej czuję przy ok 1005-1015hPa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Też reaguję na zmiany ciśnienia i ten barometr lubię w rysiu ;)  natomiast termometr i kompas jest mi nie potrzebny, bo o tych spraw mam inne sprzęty. Natomiast podoba mi się GTS bardzo, bo jakby miesza dwa światy zegarkowe i ma to coś co lubię w mechanikach  :wub:  dodam, że kwarcowe ze wskazówkami raczej nie podobają mi się

murcins możesz dać zdjęcie jak on świeci w nocy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównym powodem dlaczego kupiłem gst były wyświetlacze lcd ....właśnie połączenie analogia z cyfrowym :) wskazówki świecą w nocy na zielono plus dodatkowe podświetlenie Led. ...dodałem do galerii do której wczoraj link podałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Rzeczywiście. Ze zdjęcia wynika, że lcd są podświetlone :)  to przeważa na korzyść GTS

A powiedz jeszcze jedno, bezel to plastik czy stal z pvd?

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki gumowanay plastik :) zawsze można metalowy zamówić jak komu pasuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Czarny ładniejszy i taki G-shockowy  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ten cały srebrny jakiś mdły według mnie ....a jak się znudzi zawsze można zamówić dodatkowe elementy w innym kolorze :) Noszę go już drugi dzień i bardzo jestem zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem co czujesz.

to ten który mam w awatarze... smutno jest...

ale mam plan... może ktoś ma koperte do DW5600C  ? najlepiej gold ?

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym swojego chętnie sprzedał ale kto go kupi z połamanym bezelem..

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nie miałem już nic większego od G-7800. O dziwo powrót do 6900 bardzo przyjemny i jestem mile zaskoczony :)

collage_20150911164222433.jpg
photo hosting

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzisiaj przymierzałem w outlecie TT gw-9400 i szału nie było. Była to niebieska wersja w negatywie i z czytelnością był problem. Nie wiem, czy to wina sztucznego oświetlenia, czy taka natura negatywa. Cena myślę, że spoko, bo 937pln.Poszedłem z myślą, że coś zanabędę, a tu takie rozczarowanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego kto co woli :) Ja lubię te prostsze G bez funkcji wymiennych wyżej :) I jak już pisałem do stopera murze mieć LCD żeby było praktycznie :)

Tu nawet nie chodzi o te dodatkowe funkcje, ale o to, że te nowe wskazówkowe G-shocki mają tak nawalone na tarczy, że stają się kompletnie nieczytelne.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nie miałem już nic większego od G-7800. O dziwo powrót do 6900 bardzo przyjemny i jestem mile zaskoczony :)

Kuba też miałem GW-6900 i miło wspominam, fajnie leży na reku a i branzoletę można pod niego podpiąć ;)Dodatkowy przycisk od podświetlenia sprawia że obsługa takiego zegarka jest jeszcze łatwiejsza.

Swoją drogą zauważyłem (nie wiem czy w każdym modelu z 5 przyciskami tak jest?) ale alarm od timera jest inny niż w przypadku np takich kwadraciaków. W Rangmenie i w GW-6900 jest to jedno dłuższe piknięcie a w kwadraciakach bodajże 4 krótkie szybkie piknięcia. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diego04, fajna 6900  :)

Nigdy nie miałem tego modelu, chodź kiedyś przymierzałem i wtedy nie podobała mi się harmonijka od paska dość szeroko rozstawiona przez co pasek odstawał od nadgarstka  <_< .

A wiem dlaczego ten model wybrałeś, bo bransa też będzie pasować  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też prawda, nawalone wszystkiego...po pierwsze nieczytelne to a dwa tandetnie i chińsko wygląda :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nawet nie chodzi o te dodatkowe funkcje, ale o to, że te nowe wskazówkowe G-shocki mają tak nawalone na tarczy, że stają się kompletnie nieczytelne.

Chyba za bardzo dramatyzujesz ;)

post-71916-0-99977700-1441984616_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi