Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Też mi się tak właśnie wydaje Waldzior :D

Myślałem o wyborze mniejszego zegarka na rower, czy na wakacje, ale to zły pomysł. Może jeszcze na rowerze zdałby egzamin, ale od tego mam też zegarek w liczniku, więc trochę szkoda kupować.

Do mnie właśnie jedzie drugi Roman pod czerwone przebranie ale mało brakowało, bo kolega który mi go sprzedał wspominał coś wczoraj, że "ktoś" daje więcej niż się ze mną umówił (to chyba Ty ) ale ostatecznie dał mi znać, że mi go wysłał.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie właśnie jedzie drugi Roman pod czerwone przebranie ale mało brakowało, bo kolega który mi go sprzedał wspominał coś wczoraj, że "ktoś" daje więcej niż się ze mną umówił (to chyba Ty ) ale ostatecznie dał mi znać, że mi go wysłał.

;)

Jam to był... chciałem dać tyle, ile było na bazarku, nie wiedząc jeszcze, że chodzi o Ciebie :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezel do DW 5300 jest nie do kupienia jeżeli jakiś NOS się nie zdarzy. Nikt go nie produkuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezel do DW 5300 jest nie do kupienia jeżeli jakiś NOS się nie zdarzy. Nikt go nie produkuje.

Zgadza się, ale do DW-003 też jest nie do kupienia a jednak kupiłem i może nie dziś, nie za rok ale może kiedyś do DW-5300 też się znajdzie u kogoś na dnie szuflady...

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;)

Jakby się ze mną umówił na cenę i sprzedaż a później chciał odkręcać bo lepszego kupca złapał to bym się trochę wkurzył, no chyba że tak się umówiliście ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, ale do DW-003 też jest nie do kupienia a jednak kupiłem i może nie dziś, nie za rok ale może kiedyś do DW-5300 też się znajdzie u kogoś na dnie szuflady...

;)

Mi chodzi o "teraźniejszą" produkcję, NOS pewnie gdzieś leży i się śmieje. Do DW-003 widziałem gdzieś całą nowa kopertę w ceny nie pamiętam , musiał bym w pracy na kompie sprawdzić może się w historii ostało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę ściągał 2 rzeczy z tego sklepu :

http://www.hospitaldosrelogios.com.br/ecommerce_site/index.php?&cdg=10424&sid=2ptkq3ppt5ppc9nu96i9ec4065-1442253194

Jak ktoś coś potrzebuję to można zakupić przy okazji. Kurs coś koło 1,05 zł za 1 real - do przeliczeń.

Jak by co to proszę o pw.

Poszło PW 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby się ze mną umówił na cenę i sprzedaż a później chciał odkręcać bo lepszego kupca złapał to bym się trochę wkurzył, no chyba że tak się umówiliście ;)

Może tak tylko się kolega droczył albo żartował. Ważne, że słowa dotrzymał.

Z drugiej strony to nie allegro, że ktoś Cię może przelicytować. Jak się słowo powie, to trzeba dotrzymać ;)

Mi chodzi o "teraźniejszą" produkcję, NOS pewnie gdzieś leży i się śmieje. Do DW-003 widziałem gdzieś całą nowa kopertę w ceny nie pamiętam , musiał bym w pracy na kompie sprawdzić może się w historii ostało.

Jak znajdziesz to daj proszę znać.

Co do teraźniejszej produkcji to oczywiście nie są to części produkowane od lat.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pany, dobra cena: http://www.expeditelectronics.com/g-shock-mt-g-series-mtgs-1000d-1a4-silver-analog-men-s-watch.html?gclid=Cj0KEQjw35-vBRD3qKz8hPezlIIBEiQAOeKNrsi4VKwqYcUTZD3d5hVBUEAiqpcSTuz_0RV_linc5TUaAkiM8P8HAQ

Tylko bym musiał dwa sikory sprzedać a nawet może i trzy   <_<

I sam nie wiem  :ph34r:

A zapomniałem że przecież to Wielkie jest  :P

Waldzior, masz fotę porównawczą z Romkiem?

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze, że już nie muszę o nim marzyć :D

Tomaliusz, a nie za duży dla Ciebie?

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mega szkoda, że nie można dostać bezela do kultowego DW-5300 :(

PSX_20150914_160847.jpg

szkoda, też mi sie rozsypał, buu :(

i pisałem do brazylii i też nic

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze, że już nie muszę o nim marzyć :D

Tomaliusz, a nie za duży dla Ciebie?

No właśnie już edytowałem post przed przeczytaniem Twojego  ;) .

Mogę prosić o fotkę z Romanem?  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie już edytowałem post przed przeczytaniem Twojego ;) .

Mogę prosić o fotkę z Romanem? :)

Na szybko z kalkulatora.

post-71916-0-99166700-1442259556_thumb.jpg

Jak widzisz, mniejszy nie jest ;)

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, nie tańczę  :P .

Wielkie bydle, na witrynie wyglądał super ale wtedy nie miałem czasu się zatrzymać, przymierzyć i pomacać  ;) .

Ta Twoja Bulova też jest super, powtórzę bo już mówiłem że jak była na bazarze to się długo zastanawiałem ale znów rozmiar nie dla mnie  :( .

Waldzior, zazdroszczę Ci tego rozmiaru nadgarstka dash2.gif

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj jeszcze z Bulovą i Vostokiem.

post-71916-0-29458300-1442259980_thumb.jpg

Na zdjęciu po prawej ucięty GW-A1000D.

To moje bydlaki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne duże zegary. A festina była za duża a ja ją noszę :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bulova - można patrzeć na tarczę bez znudzenia i śledzić płynącą sekundę. Czasem się zawieszam lub widzę, jak moi znajomi się zawieszają ;). Waga 250 gramów :)

Vostok - jedyny automat, którego zostawiłem ostatecznie. Miło go założyć mając dodatkowo paski do wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne duże zegary. A festina była za duża a ja ją noszę :)

Festina była tylko duża.

Nic poza tym.

Jak miałem na stole Festine i Bulove to nie było porównania. (Dla mnie).

Festina wyglądała przy Bulovie jak tunezyjska podróbka Breitlinga.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior, zazdroszczę Ci tego rozmiaru nadgarstka dash2.gif

Mam tak samo.. Taki Waldzior może brać zegarki jakie tylko chce, a my musimy dobierać do obwodu nadgarstka. I to są problemy, a nie jacyś tam imigranci!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi