piowa 265 #20251 Napisano 2 Listopada 2015 Jak czegoś nie noszę przez dłuższy czas (powiedzmy miesiąc) to też staram się, żeby pojechało w świat. 8-) MSZ najlepszym testem jest wyjazd gdzieś np. na tydzień z jednym zegarem. Jeśli po powrocie okaże się, że wcale nie "tęskniiliśmy" za pozostałymi, to oznaka, że czas się rozstać przynajmniej z częścią z nich. Coraz bardziej dochodzę do wniosku, że jestem jednozegarkowcem. pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #20252 Napisano 2 Listopada 2015 Ja jestem wielozegarkowcem i "tęsknię" za wszystkimi. Sprzedaję zegarek dopiero jak któryś zacznie mnie wkurzać albo gdy nie noszę go, bo nie spełnia swojej funkcji w stadzie 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #20253 Napisano 2 Listopada 2015 Ja tego wyjmowałem tylko do zdjęć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #20254 Napisano 2 Listopada 2015 Nie wiecie moze czemu w tym trybie, gdzie sprawdza sie czy wszystkie "piksele" działają mam na dole i na górze jakieś braki mimo ze zegarek pokazuje wszystkie odczytu normalnie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #20255 Napisano 2 Listopada 2015 Mam podobnie w GW-M 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #20256 Napisano 2 Listopada 2015 Ciekawe, bo Romku jest wszystko normalnie widoczne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #20257 Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Jak czegoś nie noszę przez dłuższy czas (powiedzmy miesiąc) to też staram się, żeby pojechało w świat. 8-) MSZ najlepszym testem jest wyjazd gdzieś np. na tydzień z jednym zegarem. Jeśli po powrocie okaże się, że wcale nie "tęskniiliśmy" za pozostałymi, to oznaka, że czas się rozstać przynajmniej z częścią z nich. Coraz bardziej dochodzę do wniosku, że jestem jednozegarkowcem. pozdrawiam, PiowaNo właśnie chyba znalazłem ten jedyny, bo noszę go od czwartku i banan nie schodzi mi z twarzy , jakoś myśl o następnych odchodzi na dalszy plan Edytowane 2 Listopada 2015 przez dingo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #20258 Napisano 2 Listopada 2015 U mnie tak to widać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #20259 Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Tomaliusz, GW-M56XX pokazuje wszystkie znaczki, trzeba tylko wcisnąć kolejny raz sam prawy dolny przycisk. Wciśnij go drugi raz i trzeci i czwarty a zobaczysz co się stanie Podobnie może być w GDF.. Edytowane 2 Listopada 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #20260 Napisano 2 Listopada 2015 Rzeczywiście działa teraz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #20261 Napisano 2 Listopada 2015 Ano zgadza się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #20262 Napisano 2 Listopada 2015 W innej konfiguracji 3 przycisków możecie zrobić test działania paneli słonecznych i automatycznego podświetlenia. Tapnięte z fona. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #20263 Napisano 2 Listopada 2015 Test działania automatycznego podświetlania zrobiłem ale nie wiem gdzie jest test paneli? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #20264 Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Test działania automatycznego podświetlania zrobiłem ale nie wiem gdzie jest test paneli?Kombinacja przycisków A, B, C - TLT (automatyczne podświetlenie) i A, B, D - SLR (test paneli). Sprawne działanie powinno objawiać się pokazaniem 8888. Tapnięte z fona. Edytowane 2 Listopada 2015 przez Diego04 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #20265 Napisano 2 Listopada 2015 W innej konfiguracji 3 przycisków możecie zrobić test działania paneli słonecznych i automatycznego podświetlenia. Tapnięte z fona. Dokładnie.. Pamiętasz Kuba jak chciałem Ci pokazać jak wymusić ręczną synchronizację z danym nadajnikiem?doszedłem już jak się to robi trzeba wejść w tryb RC i w tym trybie wcisnąć jednocześnie dwa prawe przyciski i lewy dolny. Pojawi się nadajnik o nazwie J40, można wybrać dowolny nadajnik i wymusić ręczne synchro z jednym z nich naciskając prawy górny. Niestety nie wiem która nazwę nadajnika należy wybrać aby synchronizacja zakończyła się powodzeniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #20266 Napisano 2 Listopada 2015 Dokładnie.. Pamiętasz Kuba jak chciałem Ci pokazać jak wymusić ręczną synchronizację z danym nadajnikiem?doszedłem już jak się to robi trzeba wejść w tryb RC i w tym trybie wcisnąć jednocześnie dwa prawe przyciski i lewy dolny. Pojawi się nadajnik o nazwie J40, można wybrać dowolny nadajnik i wymusić ręczne synchro z jednym z nich naciskając prawy górny. Niestety nie wiem która nazwę nadajnika należy wybrać aby synchronizacja zakończyła się powodzeniem.Udało mi się to kiedyś przez przypadek ale pozniej nie wiedzialem jak to powtórzyc. Tapnięte z fona. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #20267 Napisano 2 Listopada 2015 Dzięki, już wcześniej doszedłem co i jak Myślałem że przy teście paneli jak już się pojawią te 8888 to po zakryciu wyświetlacza (brak światła) to zgasną ale nie, jak już się zapalą to już tak zostają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery 0 #20268 Napisano 2 Listopada 2015 tomaliusz, dnia 02 List 2015 - 21:19, napisał:Myślałem że przy teście paneli jak już się pojawią te 8888 to po zakryciu wyświetlacza (brak światła) to zgasną ale nie, jak już się zapalą to już tak zostają Przecież energię elektryczną do działania zegarek czerpie z akumulatora a nie z paneli.Dlaczego więc ich zakrycie miałoby przerwać "test" ?Przecież akumulator (bez doładowania przez panele) ma energii do działania na kilka miesięcy . Trzeba pewnie wcisnąć jakiś guzik żeby "wyjść" z testu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #20269 Napisano 2 Listopada 2015 Z testu to chyba normalne że można wyjść Nie chodzi o to że ma przerwać test przez zakrycie panela ale jego reakcję na brak dostępu światła, tak jak PS 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #20270 Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Tomaliusz dobrze gada. Ja z kolei przez ten czas doszedłem o co chodzi z tymi nadajnikami.. J-40 i J-60 są to nadajniki w Japonii, U-60 to nadajnik w USA, G-77 i L-60 to nadajniki w Niemczech oraz Anglii. Aby synchronizacja się powiodła trzeba wybrać te dwa ostatnie nadajniki G-77 lub L-60. Po udanej synchronizacji zegarek nie emituje żadnego dźwięku za to na wyświetlaczu pojawia się Napis GOK-77 w przypadku nadajnika G77 i LOK 60 w przypadku nadajnika L-60. GOK i LOK to nc innego jak potwierdzenie udanej synchronizacji G-(OK) L-(OK) Nie wiem jeszcze tylko co oznaczają nazwy B-01, D-02, G-03, T-04.. Edytowane 2 Listopada 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #20271 Napisano 2 Listopada 2015 Czy ktoś wyciągał z paska od Gieza metalowe ozdobne elementy? Jest na to jakiś myk, żeby nie popsuć? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #20272 Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Czy ktoś wyciągał z paska od Gieza metalowe ozdobne elementy? Jest na to jakiś myk, żeby nie popsuć?Nie wpadłem nigdy na pomysł żeby je wyciągnąć w jakim celu? Edytowane 2 Listopada 2015 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #20273 Napisano 2 Listopada 2015 Dodam jeszcze tylko że jeśli pojawi się GNG-60 lub LNG-60 oznacza to że zegarek się nie zsynchronizował, (NG) - negative. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #20274 Napisano 2 Listopada 2015 GitBit to sa prawdopodobnie oznaczenia nadajnika w chinach..cos czytalem gdzies ze to sa chyba cztery nadajniki I dlatego takie oznaczenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #20275 Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Hym.. Faktycznie na to by wychodziło ze nadajniki B-01, D-02, G-03, T-04 sa dla Chin, bo w GW-5600 z 5 zakresowym multibandem nie ma ich do wyboru a w GW-5610 z 6 zakresowym multibandem już są tak samo jak w GW-6900. Edytowane 2 Listopada 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach