Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Jak czegoś nie noszę przez dłuższy czas (powiedzmy miesiąc) to też staram się, żeby pojechało w świat. 8-)

MSZ najlepszym testem jest wyjazd gdzieś np. na tydzień z jednym zegarem. Jeśli po powrocie okaże się, że wcale nie "tęskniiliśmy" za pozostałymi, to oznaka, że czas się rozstać przynajmniej z częścią z nich.

Coraz bardziej dochodzę do wniosku, że jestem jednozegarkowcem.

pozdrawiam, Piowa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem wielozegarkowcem i "tęsknię" za wszystkimi. Sprzedaję zegarek dopiero jak któryś zacznie mnie wkurzać albo gdy nie noszę go, bo nie spełnia swojej funkcji w stadzie

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie moze czemu w tym trybie, gdzie sprawdza sie czy wszystkie "piksele" działają mam na dole i na górze jakieś braki mimo ze zegarek pokazuje wszystkie odczytu normalnie?

6275233d186ae0234e256afe013ee808.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, bo Romku jest wszystko normalnie widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Jak czegoś nie noszę przez dłuższy czas (powiedzmy miesiąc) to też staram się, żeby pojechało w świat. 8-)

MSZ najlepszym testem jest wyjazd gdzieś np. na tydzień z jednym zegarem. Jeśli po powrocie okaże się, że wcale nie "tęskniiliśmy" za pozostałymi, to oznaka, że czas się rozstać przynajmniej z częścią z nich.

Coraz bardziej dochodzę do wniosku, że jestem jednozegarkowcem.

pozdrawiam, Piowa

No właśnie chyba znalazłem ten jedyny, bo noszę go od czwartku i banan nie schodzi mi z twarzy :) , jakoś myśl o następnych odchodzi na dalszy plan <_<387939686251239027533ea386eccb09.jpg Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz, GW-M56XX pokazuje wszystkie znaczki, trzeba tylko wcisnąć kolejny raz sam prawy dolny przycisk.   ;) Wciśnij go drugi raz i trzeci i czwarty a zobaczysz co się stanie  ;)

Podobnie może być w GDF..

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W innej konfiguracji 3 przycisków możecie zrobić test działania paneli słonecznych i automatycznego podświetlenia.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test działania automatycznego podświetlania zrobiłem ale nie wiem gdzie jest test paneli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test działania automatycznego podświetlania zrobiłem ale nie wiem gdzie jest test paneli?

Kombinacja przycisków A, B, C - TLT (automatyczne podświetlenie) i A, B, D - SLR (test paneli).

Sprawne działanie powinno objawiać się pokazaniem 8888.

Tapnięte z fona.

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W innej konfiguracji 3 przycisków możecie zrobić test działania paneli słonecznych i automatycznego podświetlenia.

Tapnięte z fona.

Dokładnie..  :)

Pamiętasz Kuba jak chciałem Ci pokazać jak wymusić ręczną synchronizację z danym nadajnikiem?

doszedłem już jak się to robi trzeba wejść w tryb RC i w tym trybie wcisnąć jednocześnie dwa prawe przyciski i lewy dolny. Pojawi się nadajnik o nazwie J40, można wybrać dowolny nadajnik i wymusić ręczne synchro z jednym z nich naciskając prawy górny. 

Niestety nie wiem która nazwę nadajnika należy wybrać aby synchronizacja zakończyła się powodzeniem.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie.. :)

Pamiętasz Kuba jak chciałem Ci pokazać jak wymusić ręczną synchronizację z danym nadajnikiem?

doszedłem już jak się to robi trzeba wejść w tryb RC i w tym trybie wcisnąć jednocześnie dwa prawe przyciski i lewy dolny. Pojawi się nadajnik o nazwie J40, można wybrać dowolny nadajnik i wymusić ręczne synchro z jednym z nich naciskając prawy górny.

Niestety nie wiem która nazwę nadajnika należy wybrać aby synchronizacja zakończyła się powodzeniem.

Udało mi się to kiedyś przez przypadek ale pozniej nie wiedzialem jak to powtórzyc.

Tapnięte z fona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, już wcześniej doszedłem co i jak  :)

Myślałem że przy teście paneli jak już się pojawią te 8888 to po zakryciu wyświetlacza (brak światła) to zgasną ale nie, jak już się zapalą to już tak zostają  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tomaliusz, dnia 02 List 2015 - 21:19, napisał:

Myślałem że przy teście paneli jak już się pojawią te 8888 to po zakryciu wyświetlacza (brak światła) to zgasną ale nie, jak już się zapalą to już tak zostają  ^_^

Przecież energię elektryczną do działania zegarek czerpie z akumulatora a nie z paneli.

Dlaczego więc ich zakrycie miałoby przerwać "test" ?

Przecież akumulator (bez doładowania przez panele) ma energii do działania na kilka miesięcy :D .

Trzeba pewnie wcisnąć jakiś guzik żeby "wyjść" z testu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z testu to chyba normalne że można wyjść  :P

Nie chodzi o to że ma przerwać test przez zakrycie panela ale jego reakcję na brak dostępu światła, tak jak PS 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz dobrze gada. :)

Ja z kolei przez ten czas doszedłem o co chodzi z tymi nadajnikami.. 

J-40 i J-60 są to nadajniki w Japonii, U-60 to nadajnik w USA, G-77 i L-60 to nadajniki w Niemczech oraz Anglii. Aby synchronizacja się powiodła trzeba wybrać te dwa ostatnie nadajniki G-77 lub L-60. Po udanej synchronizacji zegarek nie emituje żadnego dźwięku za to na wyświetlaczu pojawia się Napis GOK-77  w przypadku nadajnika G77 i LOK 60 w przypadku nadajnika L-60. GOK i LOK to nc innego jak potwierdzenie udanej synchronizacji G-(OK) L-(OK)  ;)

Nie wiem jeszcze tylko co oznaczają  nazwy B-01, D-02, G-03, T-04..

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wyciągał z paska od Gieza metalowe ozdobne elementy? Jest na to jakiś myk, żeby nie popsuć?

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wyciągał z paska od Gieza metalowe ozdobne elementy? Jest na to jakiś myk, żeby nie popsuć?

Nie wpadłem nigdy na pomysł żeby je wyciągnąć :P w jakim celu?  

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze tylko że jeśli pojawi się GNG-60 lub LNG-60 oznacza to że zegarek się nie zsynchronizował, (NG) - negative. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

GitBit to sa prawdopodobnie oznaczenia nadajnika w chinach..cos czytalem gdzies ze to sa chyba cztery nadajniki I dlatego takie oznaczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym.. Faktycznie na to by wychodziło ze nadajniki B-01, D-02, G-03, T-04 sa dla Chin, bo w GW-5600 z 5 zakresowym multibandem nie ma ich do wyboru a w GW-5610 z 6 zakresowym multibandem już są tak samo jak w GW-6900.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi