Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ładne zegary :)

Gpw jest ogromny :o

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie moja bajka ale prezentują się nawet fajnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w zeszłym tygodniu miałem pokazać wam mój pierwszy G-shock, ale sprzedawca przysłał mi ten model z janym wyswietlaczem zadzwoniłem i pan wyrażnie powiedział ze za pomyłke przeprasza i wyśle jutro ten "dobry"czyli w czwartek, niestety nawet po kilku telefonach i zapewnieniach ze zegarek poszedł do mnie w czwartek, przyszedł dopiero w poniedziałek a data na paczce jasno pokazywała date wysłania jako piątek ale w koncu dostałem to co zamówiłem 

post-86640-0-89676800-1448970032_thumb.jpg

post-86640-0-98372400-1448970042_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W negatywie bardziej mi się podoba :)

Gratki pierwszego G

Pewnie nie ostatni, bo zwykle tak to się zaczyna... ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Koledzy, mam prośbę do posiadaczy GW 7900.

Czy ktoś mógłby podać mi wymiar ochraniacza pod paskiem (skrzydełka) w miejscu mocowania? Najlepiej, gdyby udało się zrobić zdjęcie z pomiaru mikrometrem, mierząc w miejscu otworów na wkręty, mniej więcej, jak na załączonej grafice. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. :)

protector_.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi też własnie w negatywie bardziej dlatego nie zatrzymałem tego pierwszego, a ogólnie zegarek bajera :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi też własnie w negatywie bardziej dlatego nie zatrzymałem tego pierwszego, a ogólnie zegarek bajera :)

Haha na razie ten jest bajera,ale za chwilę będziesz chciał więcej,lepiej i więcej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w zeszłym tygodniu miałem pokazać wam mój pierwszy G-shock, ale sprzedawca przysłał mi ten model z janym wyswietlaczem zadzwoniłem i pan wyrażnie powiedział ze za pomyłke przeprasza i wyśle jutro ten "dobry"czyli w czwartek, niestety nawet po kilku telefonach i zapewnieniach ze zegarek poszedł do mnie w czwartek, przyszedł dopiero w poniedziałek a data na paczce jasno pokazywała date wysłania jako piątek ale w koncu dostałem to co zamówiłem

Ostatnio kumpel prosił mnie o poradę, jakiego pierwszego G-shocka kupić i z moich propozycji padło wlasnie na ten model w negatywie ;) ale szczerze to nie wiem czy juz kupił, ale wg mnie zegar zacny;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze to oglądam juzz nastepne :) ale chyba tym razem edifice cos pod koszule ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już chyba doszedłem do ściany. Mam chyba wszystkie modele, które chodziły mi po głowie oprócz mrg-g1000 (ale on jest daleko poza moim zasięgiem w tej chwili), mtg-s(g)1000 i gpw-1000. Na te ostatnie musiałbym pozbierać albo coś sprzedać i co najgorsze nie miałbym za czym gonić ;) .

Jeszcze gorsze jest to, że ostatnio wziąłem ze sobą na wyjazd gwx-8900 (którego nie nosiłem) i gwn-1000, o zgrozo pomyślałem, że w sumie mógłbym mieć w ogóle tylko jednego G - gulfmastera. :o

Chyba dopadła mnie jesienna G-depresja ;) .

post-69446-1448985551,7764_thumb.jpg

Ps. Ja zaczynałem od starszego brata gw-2310 czyli g-2300 ;)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie te 4 tygodnie oczekiwania na części od ZIBI to jest pewne nic wcześnieJ nie przysla,bo już mnie skręca od tego czekania na moje piękne czarne śrubki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, mam prośbę do posiadaczy GW 7900.

Czy ktoś mógłby podać mi wymiar ochraniacza pod paskiem (skrzydełka) w miejscu mocowania? Najlepiej, gdyby udało się zrobić zdjęcie z pomiaru mikrometrem, mierząc w miejscu otworów na wkręty, mniej więcej, jak na załączonej grafice. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. :)

Jakby co to mam takie skrzydełka w zapasie :) ale dziś nie dam rady tego zmierzyć.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od zawsze lubiłem te modele G  i tak zostanie :P pierwszemu chyba sprawię bransoletę :)

3835253_20151201_170837.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X-RAY Pocieszę Cię, że może się nawet przeciągnąć, u mnie ostatnio zamówienie szło 5 tygodni z małym hakiem, a nic takiego specjalnego nie zamawiałem :)

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło matko :( mam nadzieje,że jednak przyjdzie o czasie, mogłem nie pytać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od zawsze lubiłem te modele G i tak zostanie :P pierwszemu chyba sprawię bransoletę :)

A so to za modele? Bo nawet fajne są :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od lewej...

GW M530A-1

MT-G 910D

GW 700BDJ :)

KIedyś miałem jeszcze 

MTG 910DA

MTG 960DE

MTG 900

Lubie ten krój :P

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie te 4 tygodnie oczekiwania na części od ZIBI to jest pewne nic wcześnieJ nie przysla,bo już mnie skręca od tego czekania na moje piękne czarne śrubki ;)

Różńie z tym bywa, ja ostatnio zamówiłem branzolete 4 listopada i wyraźnie zaznaczyłem ze proszę o wysyłkę dopiero po 9 grudnia. Jakież było moje zdziwienie jak Listonosz zapukał do mych drzwi 23 listopada  ;) 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio jak zamówiłem 3 listopada to przesyłka była u mnie 24 listopada więc 3 tygodnie szła :)

Nie tak źle , ale to czekanie to i tak męka straszna :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jakby co to mam takie skrzydełka w zapasie :) ale dziś nie dam rady tego zmierzyć.

Uh... Kamil, na prawdę cieszę się, bo na Ciebie na pewno można liczyć. Spokojnie, nie spieszy mi się z tym pomiarem. O skrzydełka zapytauję w związku z dw8300, który przywędrował od Michała. Brakuje tam tych skrzydełek, przez co zegarek słabo układa się na nadgarstku. Poza tym chciałbym doprowadzić go do stanu możliwie bliskiego oryginałowi.

Na pacparts skrzydełek do dw8300 już nie dostanę. <LINK>

Ale gdyby te od gw7900 pasowały, albo byłu przyciasne i możnaby je dopasować po delikatnej obróbce mechanicznej, to byłoby wspaniale. Części do 7900 są na pacparts, więc i w ZIBI prawdopodobnie byłyby dostępne.

A te skrzydełka, które masz w zapasie - zbędne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi