Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Najprawdopodobniej dw-6500 będzie ale jak się dowiem to dam znać, a przy okazji ile on może teraz kosztować? Używany oczywiście

Napisałem z MEIZU MX4

Na polskim rynku nie znajdziesz (może czasem się trafi)  

W stanie oczywiście średnim a częściej rozsypującym się :D A bezela czy paska nowego już nie zamówisz w serwisie bo nie produkują...w końcu zegarek z 94r

ebay

http://www.ebay.pl/itm/Casio-Frogman-DW-6500-JAPAN-FOR-MEN-/161934382122?hash=item25b40a942a:g:4MwAAOSwbdpWbHic

http://www.ebay.pl/itm/G-Shock-Vintage-Aviation-Skyforce-Gravity-Pilot-Sky-Cockpit-Alti-Baro-DW-6500-/262165033134?hash=item3d0a40f0ae:g:HWwAAOSwqv9V7Wue

http://www.ebay.pl/itm/Vintage-G-Shock-Aviation-Gravity-Pilot-Sky-force-Alti-Baro-DW-6500-Near-Mint-/262148526452?hash=item3d09451174:g:L5MAAOSwZVhWSJuy

Ostatni w BDB stanie ale z opłatami z 700zł wyjdzie 

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurczaki.... To ładna cena. Muszę wujka wymęczyć o niego :D

Napisałem z MEIZU MX4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurczaki.... To ładna cena. Muszę wujka wymęczyć o niego :D

Napisałem z MEIZU MX4

Męcz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile jeszcze go ma i nie uzytkuje

Napisałem z MEIZU MX4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyk ... jeszcze "podchoinkowo" ;)

post-33253-0-26841500-1452374754_thumb.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam forumowiczów!

Niedawno przybył do mnie mój pierwszy G i zarazem 3 zegarek Casio. Długo się zastanawiałem i w końcu wybór padł na GW-7900, który udało mi się wyrwać nowy za niewiele ponad 400 zł. Sikor z marca 2015, wspaniale wygląda i wygodnie się nosi, mimo niewielkiej łapy 17 cm. Ogólnie sprawia bardzo solidne wrażenie, minusem jak dla mnie jest niewielkich rozmiarów wyświetlana godzina oraz dość "powolne" przechodzenie pomiędzy trybami pracy. W moim drugim SGW-100 godzina jest dwukrotnie większa, a sam zegarek szybciej reaguje na przyciski. To jednak niewielkie detale, ogólnie polecam wszystkim niezdecydowanym na pierwszego G-Shocka!  :D

SAM_6718.jpg

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z casio g-shock casio g353b-5av moduł 3750a,

Mianowicie podczas wymiany baterii stracił uszczelnienie i niestety po ponad roku odmówił współpracy...:(

Czy jest szansa na jego reanimacje?

Jeśli nie to czy ktoś nie ma samego sprawnego modułu na sprzedaż za rozsądna cenę lub czy da się "przeszczepic" werk z innego modelu?

Jestem laikiem stąd może i głupie pytania ale proszę o rozsądne i wyczerpujące odpowiedzi...

Ps. Tak ten co wymieniał baterie to zenek w garażu szwagra. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez stratę uszczelnienia zegarek przestał działać czy raczej przez to,że go zalało? ;) Jeśli woda to raczej moduł do wymiany,ale to trzeba by jeszcze widzieć. Może jakieś zdjęcia moduł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moduł wygląda jak igła, zegarmistrz obadal i powiedział że od wody gdzieś dostał widocznie zwarcie, oczyscil styki zmienił baterie na oryginalne lecz niestety operacja się udała pacjent zmarł...

Bardziej wszedlbym w wymianę modułu niż jego naprawę w serwisie casio...

Stąd moje pytanie o koszt naprawy lub zakupu...

Lecz nigdzie nie widzę w necie ofert sprzedaży takiego modułu...3750a...

http://www.casio.com/products/archive/Watches/G-Shock/G353B-5AV/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moduł wygląda jak igła, zegarmistrz obadal i powiedział że od wody gdzieś dostał widocznie zwarcie, oczyscil styki zmienił baterie na oryginalne lecz niestety operacja się udała pacjent zmarł...

W serwisie nie naprawiaja modułów(mechanizmu) bo sa nienaprawialne, wymieniają cały na nowy a w przypadku tak starego modelu zegarka moduł może już nie być do zamówienia nawet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda super. Chyba modowanie to jedyny sposób na posiadanie kolorowego froga w normalnych pieniądzach.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Na półce zalega mi stary Riseman z lat 90- tych, w którym niedawno wymieniłem baterię. Zalega mi na półce więc chciałbym go wystawić na allegro lub w dziale "sprzedam". 

Ile takie ustrojstwo może być warte? 

BTW: jak są jacyś chętni można napisać na PW.

Pozdrawiam

post-81780-0-92552100-1452432860_thumb.jpg

post-81780-0-36481700-1452432861.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

A zresetował go przynajmniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi