Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje instrukcje lub zdjecia porozkladanego modulu 3159 z 5610 bo sie zatrzymalem w martwym punkcie...

Edytowane przez pechagto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś się zastanawiał co rozumiem przez "martwy punkt"...

bc9bf385c882075dc7a8380cb48d5f1c.jpg

Tapaltak

Sprężynki złote poszły w długą, znalazłem chyba wszystko (2 krótkie, 2 dłuższe) tylko mam problem z umiejscowieniem ich teraz :/

Tapaltak

Kombinuje dalej

616fac13d7301b564dec6cbbc78ee204.jpg

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra :)

Masz tu foty co i jak powinno być poskładane:

Wszystkie części jakie powinieneś mieć..

20160622_221930_01.jpg

..oraz wszystkie sprężynki.

20160622_222124_01.jpg

Na fotce poniżej widać gdzie powinieneś powkładać sprężynki i w jakiej kolejności to zrobić. Na ostatnim zdjęciu jakie wkleiłeś trochę od d*py strony się do tego zabrałeś. ;)

Wszystkie 4 sprężynki montujesz wpierw tak jak na zdjęciu poniżej i dopiero nakładasz na to tą zieloną płytkę PCB (moduł). Następnie montujesz plastik z akumulatorem gdzie musi być jeszcze jedna mała sprężynka umiejscowiona w lewej małej dziurce zaraz pod napisem CTL na naklejce od akumulatora. Jak już to złożysz to całość szczepisz stalowa blaszka na te klipsy.

Na samym końcu możesz wepchnąć największa sprężynkę odpowiadająca za dźwięki, ona ma takie wystające zakończenie z jednej strony i to zakończenie wpychasz w dziurkę w górny otworek w tym białym plastiku po lewej stronie. Wskakuje tam ona bez problemu.

20160622_223134_01.jpg

20160622_215741_01.jpg

20160622_214551_01.jpg

W razie czego pisz na pw. ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde akurat jak skończyłem, masakra. Dzięki!

Już nie miałem siły się śmiać z siebie jak przy składaniu baterii lcd nie odpalił bo okazało się że włożyłem go do góry nogami :)

Tapaltak

Co by nie było za łatwo, nie reaguje na przyciski, godzinę wyświetla :/

Tapaltak

Świeci się CHG i bateria nie jest nawet na LOW więc pewnie poblokowal funkcje, na razie nie rozkrecam, niech poleży, jutro słońce

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 30 minutach od złożenia wszystko wróci do normy lub ewentualnie można zrobić reset wtedy po minucie wszystko zaczyna hulać ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Normalnie chłopaki szacunek :) Jak ja bym tak rozłożył zegar to zmiotka szufelka i do śmietnika :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie chłopaki szacunek :) Jak ja bym tak rozłożył zegar to zmiotka szufelka i do śmietnika :)

uwierz mi, że przeszło mi to przez myśl :) jednak cały moduł to prawie 300zł, a to mobilizuje :D

dzisiaj muszę go jeszcze raz rozkręcić i wszystko posprawdzać bo nadal coś mi nie pasuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Fakt...Twardym trza być nie miętkim :) Powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywołany do tablicy w innym miejscu prezentuję swoją opinię.

A plasticzak* niczego nie udaje. Jest poprostu niezniszczalny w przeciwieństwie do tych naszpikowanych czujnikami nowych G. Które powstają tylko i wyłącznie dla zakompleksionych chłopców. spiteful.gifmosking.gifmosking.gifmosking.gif

*Casio DW 290

A i chciałem powiedzieć jeszcze, że jestem szczęśliwym posiadaczem oprócz plasticzaka jeszcze 9300. :D

Wszelakie gromy przyjmę na klatę.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie robię. :P

Stwierdzam fakt.

A i jeszcze bardzo, ale to bardzo podoba mi się Gulfmaster GWN-1000-2A. Tylko piekielnie drogi. :(

Wylecieć z załogi G to nie byle kto może. ;):lol:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie bede szczery tyle tematów że człowiek nie wie od czego zacząć generalnie mam mały broblem zakupiłem G-shocka GA-110 moduł 5146 dzisiaj przyszedł kurierem wszystko ładnie pięknie ale jest jeden problem zegarek spieszy sie o 4 minuty próbowałem ręcznie wyzerowac i nic dalej spieszy sie o 4 minuty tak elektroniczny jak i analogowy czy jest to wada fabryczna czy mozna to samemu ogarnac jezeli tak prosze o pomoc wszystkim uprzejmie dziękuję z góry za pomoc linki komy itd

Edytowane przez volfee1988

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie robię. :P

Stwierdzam fakt.

A i jeszcze bardzo, ale to bardzo podoba mi się Gulfmaster GWN-1000-2A. Tylko piekielnie drogi. :(

Wylecieć z załogi G to nie byle kto może. ;):lol:

http://allegro.pl/casio-g-shock-gulfmaster-gwn1000c-1acr-czarny-i6519681001.html#thumb/1

W wersji black jeśli Cię interesuje :)

Edytowane przez D1V1510N G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

...

Nie żartuj, nie przy Twoich zegarkach  icon_twisted.gif

A jeśli chodzi o model 2A to imo jest najbrzydszy z wszystkich GWN  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żartuj, nie przy Twoich zegarkach  icon_twisted.gif

A jeśli chodzi o model 2A to imo jest najbrzydszy z wszystkich GWN  :P

Święta prawda :lol:  :lol:  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeden z kolegów kupował dokładnie tą wersję ale nie pamiętam który. Ja mam dwa gwx-5600c czyli w negatywie ;)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Witam serdecznie bede szczery tyle tematów że człowiek nie wie od czego zacząć generalnie mam mały broblem zakupiłem G-shocka GA-110 moduł 5146 dzisiaj przyszedł kurierem wszystko ładnie pięknie ale jest jeden problem zegarek spieszy sie o 4 minuty próbowałem ręcznie wyzerowac i nic dalej spieszy sie o 4 minuty tak elektroniczny jak i analogowy czy jest to wada fabryczna czy mozna to samemu ogarnac jezeli tak prosze o pomoc wszystkim uprzejmie dziękuję z góry za pomoc linki komy itd

Jak to Ci się spieszy?Spieszy się elektroniczny i analogowy w stosunku do czego? Do innego zegarka? Czy analogowy ma inna godzinę niż elektronik?Jezeli do innego zegara to przestaw godzinę i po problemie.Ten model nie ma ustawiania falami radiowymi :) Chyba że ja czegoś nie zrozumiałem  :unsure:

Jak to Ci się spieszy?Spieszy się elektroniczny i analogowy w stosunku do czego? Do innego zegarka? Czy analogowy ma inna godzinę niż elektronik?Jezeli do innego zegara to przestaw godzinę i po problemie.Ten model nie ma ustawiania falami radiowymi :) Chyba że ja czegoś nie zrozumiałem  :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z kolegów kupował dokładnie tą wersję ale nie pamiętam który. Ja mam dwa gwx-5600c czyli w negatywie ;)

negatyw też fajny, ale pozytyw taki dwukolorowy też nieźle wygląda. masz jakeś foty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednego mam standardzie :

8_21_05_06_19.jpg

Drugiego w granatowych gaciach :

08_20_06_53_18.jpg

Znalazłem też GRXa w gaciach czarnego GWXa :

tmp_714_Pics_Art_09_28_08_04_27_95774186

Tutaj też jest kolorowy ekran, nie ma tylko radia. Po za tym czarny nie był dostępny w Polsce i jest dużo droższy. GRXa w różu można było kupić w TT za 280zl zmienić gacie i cieszyć się fajnym zegarkiem, a białego GWXa można było kupić za 400-500.

Edytowane przez DamianDe

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywołany do tablicy w innym miejscu prezentuję swoją opinię.

*Casio DW 290

A i chciałem powiedzieć jeszcze, że jestem szczęśliwym posiadaczem oprócz plasticzaka jeszcze 9300. :D

Wszelakie gromy przyjmę na klatę.

Masz za małą rękę Michał na męskie zegarki a po drugie nie umiałbyś ustawić żadnych funkcji :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po GW-9400 i GW-M5610 kolejnym celem jest.. :)

20160928_090927.jpg

A miał być tylko jeden..GA-100-1A1 :)

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi