Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Z eglobalcentral nie ma innych dodatkowych kosztów. Płacisz tyle ile jest na stronie i już

Pozdrawiam, Matej ☺

Mi cały czas nie daje spokoju ten podpunkt w eglobal :

16.2 Po 3 miesiącach od otrzymania towarów i odprawy celnej, eGlobal Central nie ponosi odpowiedzialności za opłaty związane z cłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumie, ze nie ma ryzyka, ze jest to chińska podróbka i ma hologram na denku? Wiec skąd taka różnica w cenach?

Oryginał a cena zależy od marży sklepu , sequndus ma hologram zibi ( przynajmniej jak kiedyś tak kupowałem był z dystrybucji zibi z hologramem i kartą zibi ) 

co do hologramu to pierwsze co robię jak mam zegarek z zibi ściągam hologram i naklejkę CE   :)

możesz kupić jeszcze taniej od z nieoficjalnej dystrybucji , chyba że zależy bardzo na naklejce i papierku z napisem zibi bo za to płacisz ( ponad 20 lat mam doczynienia z G shock i żadnego nigdy nie oddałem do serwisu , jedyne wizyty to wymiana baterii / szczelność lub jak zamawiałem bezel uszczelki itp ) ale ani baterii ani uszkodzeń mechanicznych gwarancja i tak nie obejmuje , trzeba by mieć na prawdę pecha żeby coś się zepsuło samo z siebie.

Edytowane przez Arthoor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żarcik taki ;)

Fajny sikor i niech się nosi jak najdłużej ;)

Ja swojego kupiłem za 400zł, ale mam dwie ryski na szybce. Czy ktoś zna jakiegoś magika, który mógł je spolerować? Sam boje się to zrobić.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego kupiłem za 400zł, ale mam dwie ryski na szybce. Czy ktoś zna jakiegoś magika, który mógł je spolerować? Sam boje się to zrobić.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

http://zegarkiclub.pl/forum/index.php?/topic/112646-Polerowanie-szkiełka---usuwanie-rys-z-wyświetlacza-(G-SHOCK).

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki pytałem ostatnio, ale nie uzyskałem odpowiedzi, podpowiedzcie proszę ile kosztuje bransa do GW-A1100?

Nie chcę truć D... paniom z ZIBI, bo potem znowu będą rzeczy niezamawialne :D

Ale mam bajzel w głowie przez te Wasze zakupy, już sam nie wiem co chcę (GW-A1000, GW-A1100, GPW-1000 czy może MTG-S1000). Od razu uprzedzę propozycje, żeby brać wszystkie ... nie w tym tygodniu :P

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Metalowa (od gw-a1000d) kosztuje ok 280 a plastikowa chyba 320 . Ten rząd wielkości i plastikowa jest na pewno droższa.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki DamianDe post-33253-0-06954800-1477001047.gif

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginał a cena zależy od marży sklepu , sequndus ma hologram zibi ( przynajmniej jak kiedyś tak kupowałem był z dystrybucji zibi z hologramem i kartą zibi ) 

co do hologramu to pierwsze co robię jak mam zegarek z zibi ściągam hologram i naklejkę CE   :)

możesz kupić jeszcze taniej od z nieoficjalnej dystrybucji , chyba że zależy bardzo na naklejce i papierku z napisem zibi bo za to płacisz ( ponad 20 lat mam doczynienia z G shock i żadnego nigdy nie oddałem do serwisu , jedyne wizyty to wymiana baterii / szczelność lub jak zamawiałem bezel uszczelki itp ) ale ani baterii ani uszkodzeń mechanicznych gwarancja i tak nie obejmuje , trzeba by mieć na prawdę pecha żeby coś się zepsuło samo z siebie.

nie zalezy mi na naklejkach, rzecz jasna  :) , che miec tylko pewność, że zegarek jest oryginalny. Możecie wskazac, gdzie szukac tej ,,nieoficjalnej dystrybucji?,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieoficjalna dystrybucja to każda inna niż Zibi lub jeśli nie ma informacji że z Zibi to znaczy że nieoficjalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieoficjalna dystrybucja to każda inna niż Zibi lub jeśli nie ma informacji że z Zibi to znaczy że nieoficjalna.

A jak rozpoznac czy oryginał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak rozpoznac czy oryginał?

Podlinkować na forum my pomożemy ocenić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/zegarek-casio-g-shock-gw-7900b-1er-solar-20bar-i6402774190.html

Chyba najtaniej. Sprzedawca ręczy na stronie, ze produkt jest oryginalny.

Seqndus (bigben, ittec - to jedna firma) sprzedają oryginalne zegarki. Pełna gwarancja Zibi :)

Ja polecam, sam mam od nich wszystkie swoje G

GW-7900 kupowałem właśnie z tej aukcji, jestem u nich dość często na miejscu :) ostatnio kupiłem u nich gw-a1000

Edytowane przez barteq891

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginał ale chyba jakiś drogi. Czy teraz tak stoi gw-7900? Sequndus to zaufany sklep z gwarancją zibi.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/zegarek-casio-g-shock-gw-7900b-1er-solar-20bar-i6402774190.html

Chyba najtaniej. Sprzedawca ręczy na stronie, ze produkt jest oryginalny.

Sprawdzony sprzedawca i zegar oryginalny.

Ten sprzedawca miał zegarki z oficjalnej dystrybucji. Albo nadal ma ale nie dopisał w aukcji albo coś sie zmieniło i już nie ma. Dopytaj go jak jest.

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginał ale chyba jakiś drogi. Czy teraz tak stoi gw-7900? Sequndus to zaufany sklep z gwarancją zibi.

taniej n ie znalazlem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tak stoi :/ i tak jest to jeden z tańszych G z multibandem i TS na ten moment

btw. Casio znowu wprowadza podwyżki od 7-15% więc, jeśli ktoś ma jakieś zakupy to trzeba się spieszyć, w seqndusie kolejna dostawa już będzie droższa.

Edytowane przez barteq891

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żarty jakieś z tymi podwyżkami :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety :/ ja już nawet nie mam z czego ugrywać w seqndusie, np na g-7700 mają marży 6%. Ledwo udało mi się ugrać coś na gw-a1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy to tylko widzimisię casio czy jest jakiś poważny powód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi