Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Zabytkowy Seaman lub Frogman w stanie NOS to gratka dla każdego kolekcjonera.

Ja po prostu nie lubię małych zegarków. 

8-))

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście się nie czepiam...

Oczywiście, że się czepiasz i to konkretnie moich wpisów...

Nikt normalny nie nurkuje obecnie bazując na wskazaniach zegarka mechanicznego - od tego są komputery nurkowe - ale nie ściągasz chyba divera z ręki jak z WC wychodząc myjesz ręce? 

Nie wiem, jak napisałem nigdy nie nurkowałem...

Na łapie go mieć... to znaczy.

A, że niby gdzie go noszę napisałem ? Nie czepiaj się zdań wyrwanych z kontekstu, bo tracą sens, i brzmią zupełnie inaczej

Fajnie się czyta takie wypowiedzi - to po jakie licho kupujecie zegarki za "kilka klocków" skoro "szkoda" Wam je użytkować? Zupełnie bez sensu - szkoda kasy to po pierwsze, bo można ja spożytkować na jakieś przyjemniejsze cele niż zakup zegarka "do branzlowania" - gdzie się nie zniszczy... :D

Potem piszesz:

To chyba jak u wszystkich tutaj... GPW noszę Tylko dlatego że zarąbiście wygląda na łapie - w sumie to jego główna zaleta jest ;)

Zmiana zdania? Jak mówią tylko krowa i głupiec nie zmieniają poglądów. Plusik za otwarty umysł :)

P.S. Nie wyrywaj zdań z kontekstu...

Powiedz mi, w czym Tobie to wadzi, bo nie za bardzo ogarniam ? 

Są ludzie, którzy użytkują zegarki zgodnie z przeznaczeniem, a są i tacy, którzy w głównej mierze kolekcjonują.

Kolekcjonują bo tak lubią, bo to sprawia im przyjemność. To mój wybór, co robię z zegarkiem drogi kolego.

Czepianie się takich kwestii na forum, gdzie wszystkich łączy jedna pasja, jest chyba lekkim nietaktem. 

Nawet, jeśli masz na to inne poglądy. Poglądy, który z natury rzeczy, są sprawą indywidualną ;)

I powinno być jak napisał kolega wyżej. Moim zdaniem w hobby nie ma różnicy wieku, uszczypliwości i zawiści. Powinna byc szeroko rozumiana empatia. I powiem szczerze nie czuje się zbyt komfortowo w chwili gdy dzielę się moją opinią z ludzmi którzy powinni wykazywać w tej sprawie o wiele więcej zrozumienia niż np. zbieracze szyszek :)

Na tym kończę rozdział, jeszcze tylko fotka z dedykacją :)

Pozdrawiam forumowiczów Dziobak

79cb6960d0dc9d8803a4f67d958bec2b.jpg

Tak może być???

Wysłane z mojego Samsung Galaxy S7 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Dziobak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej tarczą w stronę drugiej nogi.

Łatwiej będzie sprawdzić która godzina :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

E, tak lepiej, bo się bezel przy chodzeniu nie porysuje o drugiego trampka, a godzinę i tak można sprawdzić w telefonie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostanie tak jak jest, na drugiej nodze jest MTG, nie chcę żeby się porysowały :P

Edytowane przez Dziobak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Nie wiem o co chodzi bo jak zobaczyłem zegarek na nodze to już mi się odechciało czytać te pare postów wyżej  :( 

Wymiękam chyba powoli :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E, tak lepiej, bo się bezel przy chodzeniu nie porysuje o drugiego trampka...

Racja!

Zapomniałem, że to egzemplarz kolekcjonerski a nie do użytku zgodnie z przeznaczeniem ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że jakbym wrzucił zdjęcie glxa na kostce, to otrzymał bym jakieś miłe komentarze w stylu "fajny, ciekawie się prezentuje, jaką masz grubość kostki?"...

A tak to przeszedł bez echa :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem o co chodzi bo jak zobaczyłem zegarek na nodze to już mi się odechciało czytać te pare postów wyżej :(

Wymiękam chyba powoli :(

A tak sobie heheszkujemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyszukiwanie google zdjęciami podpowiada bg169r, aczkolwiek nie jestem pewien bo niektóre detale sie różnią (np to pseudo powiększenie w prawym górnym rogu ekranu)

https://www.google.pl/search?q=bg169r&espv=2&biw=1920&bih=901&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiPy5mes_PPAhWE2SwKHeF_BocQsAQIHg#imgrc=Vao2Hu2xzt9B2M%3A

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziobak - ja Cię proszę czytaj ze zrozumieniem to to jest napisane -  ;) I nie czepiam się - ale skoro wiesz lepiej... to pewnie jestem w błędzie bo ja "gupi" jestem ;)

A pomarańczowa wersja GPW świetna :)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziobak - ja Cię proszę czytaj ze zrozumieniem to to jest napisane -  ;) I nie czepiam się - ale skoro wiesz lepiej... to pewnie jestem w błędzie bo ja "gupi" jestem ;)

Co się go czepiasz, hę? :P

Zostaw go w spokoju.

On ma fajne nogi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sol, są granice mojej tolerancji  :lol:

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A koledzy-drodzy- fani niegolonych nóg ;) (hihihi) czy GPW 1000-ca jak się kupi wersję jak widzimy na kostce to można z niej zrobić każdą inna dokupując części w innych kolorach ? Chodzi mi o to czy kupująć jednego GPW plus worek kolorowych części można mieć każdą wersje ?  :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujesz paski, bezele, (czy okładziny bezela?) i modyfikujesz do woli.

Różnią się tylko kolorem.

Stąd pełno na forum przebierańców w poszczególnych modelach :)

Tylko ingerencja w tarczę zegarka to poważna sprawa. Myślę, że tego wewnętrznego ringu, zaraz przy szkle też chyba nie wymienisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Koledzy, na bazarku pojawiła się 56-ka z bullbarem i przypomniałem sobie, że chciałem takiego druta założyć na mojego kwadrata od czarnej roboty. Może komuś zalega w szufladzie, to mogę przygarnąć. Może być używana, odrapana, byle tanio, bo jak wspomniałem, to do ciężkiej tyry będzie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się go czepiasz, hę? :P

Zostaw go w spokoju.

Aaaa to wszystko przez ten okres :P:D :D

Kupujesz paski, bezele, (czy okładziny bezela?) i modyfikujesz do woli.

Owszem ale tanio nie jest prosto zresztą też nie :D

"Częsci możemy zamówić w terminie ok  6 tygodni.
pasek w cenie  370 zł. 
Wkrety potrzebne do zamontowania paska w cenie  100 zł. komplet

Bezel oraz jego elementy składowe łącznie z wkrętami możemy zamówić w terminie ok  6 tygodni  w cenie ok 240 zł."

1z1v4uw.jpg

r9e7pu.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

... i to okropna :(

edit: zgłosiłem

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa to wszystko przez ten okres :P:D :D

Owszem ale tanio nie jest prosto zresztą też nie :D

"Częsci możemy zamówić w terminie ok  6 tygodni.
pasek w cenie  370 zł. 
Wkrety potrzebne do zamontowania paska w cenie  100 zł. komplet

Bezel oraz jego elementy składowe łącznie z wkrętami możemy zamówić w terminie ok  6 tygodni  w cenie ok 240 zł."

1z1v4uw.jpg

r9e7pu.jpg

Chodzi mi właśnie o to kółko w środku i przyciski kolorowe. Czyli wszystko można w domowym zaciszu samemu wymienić ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daito, skąd masz te pdf'y z opisem każdej części?

W dziale technicznym wrzucalem kilka schematów.Panie z zibi wysłaly:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi