Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatecznie wybrałem Mudmana, już zamówiłem. W przyszłości kupię jakiegoś innego, ale myślę że ten spokojnie przetrwa 5 lat :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nikomu, co najwyżej zaopatrują serwisy, które mają autoryzację Zibi na naprawę, serwis gwarancyjny i pogwarancyjny Casio w razie potrzeby. Ja się w ogóle dziwie, że wam tę drobnicę  W OGÓLE sprzedawali :) Prościej byłoby napisać, że nie ma dostepnych i nara.

Zibi, jako autoryzowany przedstawiciel i serwis Casio, musi sprzedawać części detalowi, bo takie są wymagania Casio.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przypuszczałem, po tym jak koledzy są traktowani mysle, że gdyby tylko by mogli to by części w detalu nie sprzedawali w ogóle.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z bullbarem nikt u Ciebie w klasie nie ma ; ) gratki

Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś jakie są praktyczne realia związane z gwarancją międzynarodową Casio w PL , też obsługuje je Zibi ? czy olewa sprawę ? ( poczytałem trochę ale nadal nie wiem jak to realnie wygląda ) teoretycznie jak np zakupię zegarek w Japonii czy US z gwarancją międzynarodową to mogę oddać zegarek w PL do Casio ? ( jeżeli gwarancja międzynarodowa będzie wykupiona na 6 lat to w PL jest również 6 lat czy tylko rok , bo takie info też wyczytałem na forum )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzy piękne sztuki :)

Surge/a Mikołaj przyniósł? :)

Tak myślałem czy rozpoznasz czy będziesz pytał ;)

Kupiłem sobie dzisiaj, byłem w sklepie i wołał do mnie z witryny :)

Muszę przyznać, że kawał z niego skurczybyka.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę tego przerobiłem :)

Gratulacje sprzętu,będziesz Pan zadowolony :)

W sumie Twoje zdjęcie zawiera prawie wszystko co lubię :)

Parę rzeczy trzeba by jeszcze dołożyć :)

A ''predator''jest ogień :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę tego przerobiłem :)

Gratulacje sprzętu,będziesz Pan zadowolony :)

W sumie Twoje zdjęcie zawiera prawie wszystko co lubię :)

Parę rzeczy trzeba by jeszcze dołożyć :)

A ''predator''jest ogień :)

Mogłem w takim razie skonsultować zakup ale z tego co czytałem, to dobry sprzęt :)
Ja pi€!#@£€! :D

"Chodzi jak zegarek" :D

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogłem w takim razie skonsultować zakup ale z tego co czytałem, to dobry sprzęt :)

IMO dobrze Pan wybrał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Czy ktoś z Was próbował zmiękczyć pasek? Szukając znalazłem odpowiedzi typu wygotować w gorącej wodzie. Fajnie - ale czy ktoś próbował tego patentu? Do tej pory moje G były na bransolecie - teraz kupiłem GG-1000 na pasku i jego twardość przeszkadza mi trochę (ściślej nie mi tylko synowi). Jest na to jakiś skuteczny sposób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy to jakiś sklep z podróbkami, drugi do GX-56 ma tylko pasek (to znaczy tak naprawdę go nie ma), trzeci do GX-56 ma uszczelkę. Nie wiem czy to sporo części. ;)

chyba nie wiesz co mówisz. pierwszy sklep bierze z Zibi wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Czy ktoś z Was próbował zmiękczyć pasek? Szukając znalazłem odpowiedzi typu wygotować w gorącej wodzie. Fajnie - ale czy ktoś próbował tego patentu? Do tej pory moje G były na bransolecie - teraz kupiłem GG-1000 na pasku i jego twardość przeszkadza mi trochę (ściślej nie mi tylko synowi). Jest na to jakiś skuteczny sposób?

Odpowiedż brzmi - tak, próbował i to zapewne nie jeden.

Ja również próbowałem i powiadam - gotuj!!!

A dokładniej utrzymuj temperaturę poniżej wrzenia, chociaż pewno i gotująca się obleci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie wiesz co mówisz. pierwszy sklep bierze z Zibi wszystko

Ale spokojnie, bez nerw. Po prostu fraza, którą podałeś (świat zegarków) w google pokazuje na jakiś sklep z podróbkami. Podaj adres dokładniej po prostu. Choć podejrzewam, że tak samo jak dwa poprzednie, wbrew temu co piszesz, na stanie mają jeden-dwie części, a nie wszystko, co Zibi może sprowadzać. Zrozum bowiem, że to, o co prosimy, Zibi też nie ma na stanie, tylko to sprowadza z Japonii. Dlatego czas oczekiwania miesiąc-dwa miesiące.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41fa99448751080f1f208cc119a8132d.jpg MUD Master z rana jak śmietana. Właśnie odpakowalem swojego pierwszego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mud od początku nie był dla mnie, ale jak już to tylko w tej wersji do mnie przemawia :)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale spokojnie, bez nerw. Po prostu fraza, którą podałeś (świat zegarków) w google pokazuje na jakiś sklep z podróbkami. Podaj adres dokładniej po prostu. Choć podejrzewam, że tak samo jak dwa poprzednie, wbrew temu co piszesz, na stanie mają jeden-dwie części, a nie wszystko, co Zibi może sprowadzać. Zrozum bowiem, że to, o co prosimy, Zibi też nie ma na stanie, tylko to sprowadza z Japonii. Dlatego czas oczekiwania miesiąc-dwa miesiące.

Chodzi mi dokładnie o tą stronę: http://www.swiatzegarkow24.pl i oni zamawiają od Zibi z wyprzedzeniem dużo towaru i mają na stanie. Przez to ceny troszkę wyższe ale większość części dostępne od ręki :) u nas dużo osób u nich kupuje też na allegro. Mają też kompletny zestaw na stanie do Kinga DGK bo rozmawiałem z właścicielem firmy.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi dokładnie o tą stronę: http://www.swiatzegarkow24.pl i oni zamawiają od Zibi z wyprzedzeniem dużo towaru i mają na stanie. Przez to ceny troszkę wyższe ale większość części dostępne od ręki :) u nas dużo osób u nich kupuje też na allegro. Mają też kompletny zestaw na stanie do Kinga DGK bo rozmawiałem z właścicielem firmy.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

A, to od nich kupowałem bezel do Kinga i niestety z rozmowy wynikało, że poza paskami i bezelami, to nie mają innych części do Kinga. Było to pół roku temu, może od tej pory coś się zmieniło. Napiszę do nich.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, to od nich kupowałem bezel do Kinga i niestety z rozmowy wynikało, że poza paskami i bezelami, to nie mają innych części do Kinga. Było to pół roku temu, może od tej pory coś się zmieniło. Napiszę do nich.

Bardzo możliwe. Bo najczęściej paski i bezele się wymienia, więc na to jest popyt. Z punktu widzenia firmy te części opłaca się mieć na stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi