Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś minął dokładnie miesiąc, od dnia, w którym otrzymałem potwierdzenie zamówienia, bransolety do zegarka Casio. Dzwonię więc dziś do ZIBI i dowiaduję się, że bransoleta jest już u nich w magazynie. Pytam więc, kiedy mogę się jej spodziewać? Pani odpowiada, że może uda się ją wysłać do mnie 10.02 czyli za tydzień, a jak nie to 13.02.

Masakra co za logistyka w tej firmie ! Zastanawiam się jaki jest sens  płacić za kuriera 16 zł. skoro trzeba czekać na niego nawet do dwóch tygodni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się jaki jest sens  płacić za kuriera 16 zł. skoro trzeba czekać na niego nawet do dwóch tygodni.

Przecież to nie wina kuriera (firmy kurierskiej), że w firmie ZIBI tak działa logistyka.

Dziś minął dokładnie miesiąc, od dnia, w którym otrzymałem potwierdzenie zamówienia, bransolety do zegarka Casio. Dzwonię więc dziś do ZIBI i dowiaduję się, że bransoleta jest już u nich w magazynie. Pytam więc, kiedy mogę się jej spodziewać? Pani odpowiada, że może uda się ją wysłać do mnie 10.02 czyli za tydzień, a jak nie to 13.02.

Masakra co za logistyka w tej firmie !

Też bym się zdenerwował, wiedząc, ze mój oczekiwany towar leży sobie gdzieś na magazynie i wszystko zależy od tego czy ktoś łaskawie znajdzie czas na nadanie przesyłki.

Czy otrzymałeś konkretne wytłumaczenie (powód), dla którego tyle czasu musisz czekać na wysyłkę?

Jeśli nie zadzwoniłbym jeszcze raz, zapisał bym sobie nazwisko osoby z którą rozmawiałem i poprosił o konkretne wytłumaczenie co jest powodem takiego długiego czasu oczekiwania na wysyłkę towaru, świąteczny szał zakupów już minął, nawet obchody chińskiego Nowego Roku nie są przeszkodą bo towar jest już w Polsce :D . Więc co jest powodem ? <_<

Na koniec rozmowy zapytałbym do kogo (imię nazwisko, dział) mogę skierować pisemną skargę.

Następnie napisałbym pismo z opisem całej sytuacji i wysłał listem poleconym z prośbą o pisemną odpowiedź.

Myślę, że nie zaszkodzi a może pomóc.

Pozdrawiam.

Edytowane przez doc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie Panie, które miałem od ~2lat w książce adresowej z ZIBI ich adresy zwracają błąd - są nieczynne.

Teraz odpisała mi zupełnie nowa Pani z częstotliwością raz na tydzień.

Upatrywałbym jakiś wewnętrznych perturbacji wewnątrz Firmy w myśl zasady, że pewnie źle się dziej w państwie duńskim ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masakra co za logistyka w tej firmie ! Zastanawiam się jaki jest sens  płacić za kuriera 16 zł. skoro trzeba czekać na niego nawet do dwóch tygodni.

Wojtek powinieneś się cieszyć gdyż twoje zamówienie przekroczy nieco ponad 4 tygodnie, ja na swoje zamówienie czekałem 3 miechy a kolega Diego na kilka przycisków prawie pół roku ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropo tychże przycisków, fakt rwało to sporo czasu ale są. Żółtek wrócił do rodzinny z czarnymi przyciskami.

Dzięki raz jeszcze Maciek  :D

post-76027-0-15926400-1486134713_thumb.jpg

post-76027-0-83973000-1486134716_thumb.jpg

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wyszło :) coś kojarze wątek na fb o przyciskach ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to nie wina kuriera (firmy kurierskiej), że w firmie ZIBI tak działa logistyka.

Wiem o tym, dlatego wkurza mnie to, że naliczają za przesyłkę kurierską na którą z ich winy czeka się tak długo.

Wojtek powinieneś się cieszyć gdyż twoje zamówienie przekroczy nieco ponad 4 tygodnie, ja na swoje zamówienie czekałem 3 miechy a kolega Diego na kilka przycisków prawie pół roku ;)

Maciek ja nie narzekam na to, że czekałem 33 dni zanim przesyłka trafi na ich magazyn, ale wkurza mnie to, że mam czekać jeszcze dwa tygodnie, zanim trafi do mnie kurierem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam już czekam 2 tyg aż TT odpisze czy przyjmuje moje zamówienie...

pytania też czekam 2 tyg...

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można wiele mieć zegarków ale Żone ma się jedną ;)

To mocno naciągana hipoteza jest...  ;) 

1zydh7o.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i tak ale ja swojej zmieniać nie zamieżam. Walentynki jednak na szczescie mam już z głowy ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie taki kolega zawitał :)

No proszę - wreszcie jakiś męski zegarek :D Gratulacje ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi