Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ten wygląda Ok. O Olx nie pomyślałam tam zawsze zatrzęsienie podróbek i w sumie nie wiadomo czy się pieniędzy nie utopi. jakoś nie mam zaufania do portalu, ale poszukam i napisze do sprzedawcy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten wygląda Ok. O Olx nie pomyślałam tam zawsze zatrzęsienie podróbek i w sumie nie wiadomo czy się pieniędzy nie utopi. jakoś nie mam zaufania do portalu, ale poszukam i napisze do sprzedawcy :)

Nie wiem ile chcesz/możesz wydać ale na forumowyn bazarku właśnie pojawił się biały g5600 za 300 zł (pewnie do negocjacji)

Jak dla mnie (!) To wybór dużo lepszy niż zasadnicza większość Baby G. Mam wrażenie, że są zrobione jakoś po macoszemu. A ten z bazarku to fajny, klasyczny, myślę że rozmiarowo odpowiedni zegarek dodatkowo z Tough Solar

Wysłane z mojego F5121 przy użyciu Tapatalka

I za nieduże pieniądze będziesz mogła go przebrać w masę kolorów

Edytowane przez xavras_s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ile chcesz/możesz wydać ale na forumowyn bazarku właśnie pojawił się biały g5600 za 300 zł (pewnie do negocjacji)

Jak dla mnie (!) To wybór dużo lepszy niż zasadnicza większość Baby G. Mam wrażenie, że są zrobione jakoś po macoszemu. A ten z bazarku to fajny, klasyczny, myślę że rozmiarowo odpowiedni zegarek dodatkowo z Tough Solar

I za nieduże pieniądze będziesz mogła go przebrać w masę kolorów

No właśnie widziałam i chciałam o niego zapytać. Co prawda biały i mój budżet jest ciut mniejszy, ale wart przemyślenia. Tylko znów wymiarów szukałam i znajduję takie:43x46 i się obawiam że jednak za duży :/ w necie znalazłam foto na nadgarstku 17 cm i wygląda sporawo, choć może też kolor robi swoje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ang31, jeśli masz taki budrzet to negocjuj z Dawidem bo w sumie to warto. Koperta G-5600 jest tej samej wielkości co GLS-5600 a taki nosi moja żona na codzień na 15sto centymetrowym nadgarstku. ;)

Tak jak napisal xavras_s zawsze łatwiej o zakup paska i bezela w dowolnym kolorze do tego modelu niż do BG-5600. 

Funkcjonalnie to też leprzy model, ma panel słoneczny więc nie musisz się martwić wymianą baterii. Ma też funkcje auto podświetlenia po przechyleniu nadgarstka w kierunku twarzy. ;)

Poniżej foto GLS-5600 na nadgarstku mojej żony. 

GLS-5600_L.jpg

20170503_153543.jpg

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładnie wygląda :) Mój nadgarstek na styk to 14,5 mm, dodaję te kilka mm luzu. Mam w domu tylko mojego starego fossila 38 mm, wygląda tak. Myślę że ten większy lepiej byłoby przymierzyć, bo jak już kupię na forum to nie będzie opcji zwrotu :)

http://static.pokazywarka.pl/o/k/e/18387a06ab3cc40f6eebc2c0cab829f0_orig.jpg?1493819898

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro spróbuję podjechać do sklepu przymierzę, żeby już chociaż rozmiar był sprecyzowany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś Ty specjalnie je maluje i mówię do żony żeby zmieniła bezel bo się boje że mi lakier odpryśnie. ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś kojarzy co za zegarek miał Mamed Khalidov u Wojewódzkiego? Nie wygląda to na żadnego G, ale pytam tu, bo styl pasuje...

post-43549-0-33232300-1493848714_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podróbkę ale oryginalny zegarek marki Q&Q ;) Proszę sprawdzić u wujka Googla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podróbkę ale oryginalny zegarek marki Q&Q ;) Proszę sprawdzić u wujka Googla.

Czyli podróbkę zrobioną przez firmę q&q :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten co? Jest ambasadorem marki, że chodzi w Q&Q ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie byłam dziś w time trend niestety wybór zegarków kwadratowych bardzo mały. Udało mi się zmierzyć taki jak na zdjęciu w linku poniżej - to był jedyny wybór i niestety nie wiem jako to model i jakie ma wymiary. Rozmiarowo chyba ok, niestety pasek jest za długi i wystaje mocno poza szlufkę na maxa już przesuniętą. Ucinanie paska chyba nie ma sensu (a może?). Mierzyłam też jakiś baby-g ale okrągły i tu pasek był idealny. Pomyślałam że może kupić pasek od damskiego i założyć w takim męskim ale sprzedawca powiedział że nie ma takiej możliwości, bo nie będzie pasował.

http://pokazywarka.pl/r3qrn7/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się zmierzyć taki jak na zdjęciu w linku poniżej - to był jedyny wybór i niestety nie wiem jako to model i jakie ma wymiary. /

Ten "G" którego mierzyłaś to GW-M5610-1ER

http://www.watchshop.pl/zegarki/casio/meski/gw-m5610-1er?utm_source=google-products&utm_medium=organic&utm_campaign=shoppingfeeds&source=google-products&gclid=CNiSkI6U1tMCFQpeGQodYvQILw&gclsrc=aw.ds

Co do wymiany paska to raczej odpada, co do przycinania to kiepsko wygląda ALE rozwiązaniem może być druga "szlufka" - ja co prawda zapinam swoje "G" z reguły na czwartą dziurkę od końca ale tez mnie wpienia jak nie wiem co jak mi pasek odstaje i we wszystkich mam druga szlufkę która ten problem niweluje.

Co do długości paska to może bransoleta by rozwiązała problem??? ;)  z tego co wiem to te bransolety mają ogniwa spinane na teleskopy (miałem podobną w GW-A1000) i możesz ja skrócić w zasadzie na każdy szczupły nadgarstek - wiec może w tą stronę kombinuj.

fota zajumana z sieci - model inny ale koperta ta sama:

GW5000Bracelet_17AUG09.jpg

i jeszcze jedna:

DSC00020_zps5ivgryti.jpg

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie chodziło bardziej o rozmiar, czy ten byłby dobry. Wielka szkoda z tym paskiem, z bransoletą już mi się tak nie poddoba. Na tym zdjęciu zegarek jest zapięty na trzecią dziurkę od końca. Szlufka dochodzi do tego zagięcia do tej harmonijki także nie ma nawet opcji przesunięcia i bardziej :/

Mierzyłam jeszcze BA-110BC-1AER Ale był jakiś dziwnie mały no i te wskazówki. Za to pasek idealny.

Czy ten który mierzyłam ma taki sam rozmiar jak seria DW5600 ? W podanym przez Ciebie linku napisali że rozmiar to średnica 45 mm, a np na Zegarowni że 46,7, casio polska szerokość 43.2 mm . Dla mnie to istotne różnice, któremu źródłu wierzyć?

Edytowane przez agn31

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym zdjęciu zegarek jest zapięty na trzecią dziurkę od końca.

No tak - pasek ma dwa końce - mnie chodziło o "ten drugi koniec"  :D

Co do rozmiaru g-shock'ów to nie patrz na średnicę bo przy "G" to nie ma sensu, mierzyłaś zegarek jeśli się w nim dobrze czujesz to jest O.K.

GWG ma, w/g netu 56mm średnicy i na mojej łapie wygląda jakby był na nią robiony, mierzony przez Ciebie 5610 wygląda jakbym dziecku zabrał jakiemuś, a "normalne" zegarki noszę max 44 - 45mm

Tak że tutaj sama musisz zadecydować czy Ci odpowiada czy nie bo to Ty będziesz go nosić ;)

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daito, małe sprostowanie, pomagamy koleżance ;)

ang31, Zegarek który mierzyłaś to GW-M5610 jak wspomniał już Daito. Ma on tą samą wielkość koperty co GLS-5600 mojej żony i jak tak patrze na to Twoje zdjęcie to leży dokładnie tak samo na Twoim nadgarstku jak GLS na nadgarstku mojej żony. ;)

Tutaj masz aukcje G-5600 czarnego http://allegro.pl/meski-casio-g-5600-g-shock-solar-promocja-sklep-i6741693657.html to taki sam model rozmiarowo jak mierzyłaś tylko bez radia.  

Skrócenie takiego paska to żaden problem, jeśli zrobisz to starannie i estetycznie to nie bedzie to wcale widoczne. ;)

Jeśli rozmiar GW-M5610 Ci odpowiada to tym bardziej podejdzie Ci BGD-501 bo jest kapkę mniejszy przez co lepiej będzie układał się na Twoim nadgarstku, ma go też moja żona i mamy porównanie do GW-M5610 czy GLS'a które też dobrze leżą jednak BGD-501 układa się i leży lepiej. Ma on też krótszy pasek który nie będzie Ci odstawać, w dodatku to świeży model i bez problemu zamówisz pasek czy bezel do niego w dowolnym kolorze. Jak coś to ten metalowy kaganiec tak zwany "bullbars" można bez problemu zdjąć jeśli Ci się nie podoba

Poniżej porównanie BGD-501 z GW-M5610

56_XX.jpg

BGD kupisz bez problemu W TT lub na allegro. ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@agn31

A weź, Ci mówię tego g5600 z bazarku. Na zdjęciu, które załączyłaś jest ok.

Pasek trochę wystaje, no i co? Sportowy zegarek to niech odstaje ;) poza tym biały robi wrażenie mniejszego niż czarny, jest łatwość dokupienia kolorowych bezeli, nawet używany pasek kupisz za grosze albo może i dostaniesz na forum i wtedy spróbujesz sobie go przyciąć.

Poza tym mam nieodparte wrażenie że g-shocki wyglądają na lepiej zrobione niz baby-g. Na zdjęciu do GitBita widać to doskonale.

Edytowane przez xavras_s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego z bazarku już nie ma :) Miałam iść dziś do sklepu przymierzyć i dac odpowiedź, ale ktoś już go w międzyczasie łyknął ;) Moja strata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi