starzec 53 #44001 Napisano 20 Marca 2018 Jak ktoś byłby zainteresowany "drewnianą kostką", to TUTAJ jest do kupienia z dość sporym rabatem widze,ze mój drewniaczek wzbudzil zainteresownie, jest fajny wlasnie w tych kolorach, a dodatkowy smaczek robi ten podwojny pas na calej dlugosci,bo nawiazuje do modnego w latach 70' i 80' sposobu malowania samochodow wyścigowych,no w każdym razie mi bardzo przypasowal. i ma prawie wszystko co kostka może mieć, poza scrawbackiem, którego normalnie nie widać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #44002 Napisano 20 Marca 2018 Mnie jakiś czas temu wpadła w oko wersja ICE-BLUE, czyli MTG-G1000RS-2AJF.Naprawdę daje radę ! Jest bardzo ciekawa kolorystycznie, wręcz urzekająca .. Dla mnie najpiękniejsza jest ta tarcza, ale wkurza mnie ta bransoleta z mieszanych ogniw. Może i lepiej że tak jest bo kupiłem wcześniej wersję niebieską G1000 i bym miał cały czas niesmak, czemu nie poczekałem na tą Pojawiła się troszkę później. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #44003 Napisano 21 Marca 2018 W którą stronę to idzie, że robią większe i większe zegarki. Nowego romana 90% będzie mogło nosić na nodze, jak dalej utrzyma się ta tendencja, co będzie dalej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #44004 Napisano 21 Marca 2018 To podobnie jak z inną znaną firmą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11578 #44005 Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Zdjęcia jak zwykle petarda A jak G to tylko w plastiku Woow Rocky... niezła fotka Stal, tylko w nieco skromniejszym wydaniu. Nie mniej, bardzo fajny zegarek Zegarek fajny, ale ustawiać go to koszmar Od dawna przymierzałem się do zakupu odpowiednich skrzyneczek do g-shocków,które będą godnie prezentować zegarki. Zależało mi na czymś niebanalnym. No i jest !Wykonane z jednego kawałka drewna dębowego, a do tego szkło fazowane w wieczku.Jestem nimi urzeczony. Jakość wykonania i precyzja powalają. Kuba, to od kolegi z FB?Tak sobie debatuję sam ze sobą Wkręciłem się mocno w MTG-S1000V-1AER kurcze fajny jest ten zegarek, może nawet fajniejszy niż mój. Ale z drugiej strony po co mi dwa takie same zegarki?! I tak mnie olśniło Może ten?! Weźcie mnie z niego wyleczcie!Marcin nie idź tą drogą. MTGG to już nie to samo, jest większy i nie ma takich smaczków jak S-ka. Ot choćby same napisy MTG itd... są naklejone na kawałku plastiku jako całość, a nie osobne literki. Wykończenie wskazówek w makro wygląda hmmm MSZ też słabo.Mi z kolei taki cygan chodził po głowie Edytowane 21 Marca 2018 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #44006 Napisano 21 Marca 2018 Taki mamy trend w telefonach robią to samo. Niby wchodzi bezramkowość ale i tak pchają 6 cali i więcej i taki telefon jest nieporęczny, Ja mam w G5 5,3 cala i często wkurza mnie jego rozmiar i przeszkadza w kieszeni i tak samo jest z zegarkami chociaż w tym wypadku raczej chodzi o kwestie wizualne bo dla mnie Rangeman za duży a noszę bo go uwielbiam. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #44007 Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Kuba, to od kolegi z FB?Marcin nie idź tą drogą. MTGG to już nie to samo, jest większy i nie ma takich smaczków jak S-ka. Ot choćby same napisy MTG itd... są naklejone na kawałku plastiku jako całość, a nie osobne literki. Wykończenie wskazówek w makro wygląda hmmm MSZ też słabo.Mi z kolei taki cygan chodził po głowie CASIO G-Shock MTG-S1000BD-5AER (3).jpgPrzecież w esce napisy również są na kawałku plastiku, wskazówki również zostawiają wiele do życzenia G1000 ma fajniejsze przyciski. Patrz na minutową, jakieś białe strzępy, na godzinowej też. Edytowane 21 Marca 2018 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #44008 Napisano 21 Marca 2018 Jeden szajs.Mrg ma już osobno dla zainteresowanych Ale wracając do MTG, to mając oba w ręku moja decyzja nie trwała dłużej jak 20 sek.S1000 poszedł do ludzi, choć przyznam że wymiarowo był troszkę zgrabniejszy.Ale przy porównaniu tarcz nie miałem wątpliwości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pompek 35 #44009 Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Mam te same odczucia. Miałem oba na nadgarstku dłużej niż trwa przymierzanie w salonie i uważam, że MTG-G jest lepiej wykonany, jeśli chodzi o tarczę. Niestety zewnętrznie jest bardziej zwalisty. Dodatkowo w MTG-S bardziej podobają mi się koronka i przyciski. Edytowane 21 Marca 2018 przez pompek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #44010 Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Przyciski.... no właśnie. Mogli nie zmieniać. Okrągłe chyba wyglądają troszkę lepiej:/No i ta "felga" na koronce... Ech, nie ma ideałów.Jeszcze zapomniałem o śrubkach bezela, oczywiście na korzyść G1000. Edytowane 21 Marca 2018 przez Kot20 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #44011 Napisano 21 Marca 2018 Jako właściciel całych 16,5 cm nadgarstka i jednego gw-m5610, wstępnie postanowiłem że drugim moim G będzie Riseman Chciałbym znaleźć raczej coś używanego że starszych referencji. Które stare Riesmany wg. Was najfajniejsze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11578 #44012 Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Przecież w esce napisy również są na kawałku plastiku, wskazówki również zostawiają wiele do życzenia G1000 ma fajniejsze przyciski. Patrz na minutową, jakieś białe strzępy, na godzinowej też. Marcin chyba nie chcesz powiedzieć, że te z mojego byłego MTG-G wyglądają lepiej (jak zardzewiałe) i ta plastikowa prostokątna podkładka pod napisami. Jeden szajs.Mrg ma już osobno dla zainteresowanych Ale wracając do MTG, to mając oba w ręku moja decyzja nie trwała dłużej jak 20 sek.S1000 poszedł do ludzi, choć przyznam że wymiarowo był troszkę zgrabniejszy.Ale przy porównaniu tarcz nie miałem wątpliwości Z tarczą się zgodzę, jest ładniejsza i jeszcze ring (zwłaszcza w "niebieskiej" wersji, ale reszta IMHO jednak lepsza w S. Mam te same odczucia. Miałem oba na nadgarstku dłużej niż trwa przymierzanie w salonie i uważam, że MTG-G jest lepiej wykonany, jeśli chodzi o tarczę. Niestety zewnętrznie jest bardziej zwalisty. Dodatkowo w MTG-S bardziej podobają mi się koronka i przyciski.Przyciski w G wyglądają lepiej od S-ki? a cóż to za herezje głosisz Edytowane 21 Marca 2018 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pompek 35 #44013 Napisano 21 Marca 2018 Przyciski w G wyglądają lepiej od S-ki? a cóż to za herezje głosisz Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11578 #44014 Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Przyciski w G wyglądają lepiej od S-ki? a cóż to za herezje głosisz Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź Sorki, zwracam honor, tak to jest, jak w biegu się czyta na tosterze Ale ale post był edytowany kolego Edytowane 21 Marca 2018 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #44015 Napisano 21 Marca 2018 Niszczycie mi wszystko czym tak się cieszyłem w tych zegarkach Wracam do Seiko w takim razie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pompek 35 #44016 Napisano 21 Marca 2018 Ale ale post był edytowany kolego Czyżbyś zarzucał mi, że zmieniłem moją wypowiedź, po twoim pytaniu o herezje? Czy źle zrozumiałem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11578 #44017 Napisano 21 Marca 2018 Czyżbyś zarzucał mi, że zmieniłem moją wypowiedź, po twoim pytaniu o herezje? Czy źle zrozumiałem? Ktoś tu ma dzisiaj ciężki dzień chyba i zero poczucia humoru. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pompek 35 #44018 Napisano 21 Marca 2018 Ktoś tu ma dzisiaj ciężki dzień chyba i zero poczucia humoru. Ja dzień mam bardzo dobry Poczuciem humoru też mógłbym obdzielić paru ludzi... Chciałem tylko się upewnić, o co chodziło w Twojej wypowiedzi... Jeśli nie poznałem się na Twoim żarcie, to szczerze przepraszam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #44019 Napisano 21 Marca 2018 Marcin chyba nie chcesz powiedzieć, że te z mojego byłego MTG-G wyglądają lepiej (jak zardzewiałe) i ta plastikowa prostokątna podkładka pod napisami.Rzeczywiście... Nowy kolega, MTG idzie na bok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tajson1 15 #44020 Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Rzeczywiście... Nowy kolega, MTG idzie na bok. I to jest to Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Marca 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11578 #44021 Napisano 21 Marca 2018 Nowy kolega, MTG idzie na bok. No król w tej wersji jest mega, też bym chętnie wrócił do niego, tylko na co mi on znowu 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #44022 Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Jako właściciel całych 16,5 cm nadgarstka i jednego gw-m5610, wstępnie postanowiłem że drugim moim G będzie Riseman Chciałbym znaleźć raczej coś używanego że starszych referencji. Które stare Riesmany wg. Was najfajniejsze?Riseman'a to tylko używanego bo nowe już nie są produkowane - a co do "fajności" wersji to kwestia subiektywna No król w tej wersji jest mega, też bym chętnie wrócił do niego, tylko na co mi on znowu Święta racja... A wiesz że wczoraj omal nie kliknąłem ale w ostatniej chwili też się zastanawiać zacząłem - po co mi on no i odpuściłem Edytowane 21 Marca 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14521 #44023 Napisano 21 Marca 2018 Piotr jak po co ? Do MNIENIA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #44024 Napisano 21 Marca 2018 .... na co mi on ..... Na rękę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #44025 Napisano 21 Marca 2018 Ja sobie przetlumaczylem, że GXW jeszcze nie miałem, a przecież idzie lato więc... Taplaltakl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach