murcins 35472 #51326 Napisano 14 Kwietnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 524 #51327 Napisano 15 Kwietnia 2020 raz wlazłem do tej funkcji, teraz sam nie wiem jak i zmieniłem z 60 na 77 bo tak podobno pracuje nadajnik w niemczech, zegarek aktualizuje się w nocy dopiero za 3 podejściem czyli o 5 rano, nie wiem czy jakbym zmienił do ustawien na 60 to czy lapal by kalibrację za pierwszym razemSprawdź tak, prawy dolny - prawy górny - lewy dolny w tej kolejności w gw7900 wchodzi wtedy w jakąś taką funkcję może o to ci chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #51328 Napisano 15 Kwietnia 2020 @plejadianinDokładnie, spróbuj jak Shuriken radzi. A tutaj Matej na filmie przedstawił opis ukrytych funkcji w GW-9400: https://www.youtube.com/watch?v=dnmVYayr9EY. Być może przez analogię uda Ci się znaleźć to, czego szukasz (mniej więcej 7 minuta i 45 sekunda filmu). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plejadianin 2 #51329 Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) Przy słabej propoagacji fal radiowych bywają czasy, kiedy zegarki po dwa tygodnie się nie aktualizują... Zegarek ma być ustawiony na BER i to wszystko (jeśli chodzi o ustawienia zegarka).Shuriken i clusca dzięki za podpowiedzi.A jednak można grzebać w ustawieniach lub w przeglądzie częstotliwości odbioru sygnału nie zmienia to faktu że jest to zbędna opcja.TomG80 bardzo fajnie ogląda się Twoje filmy o zegarkach na yt.Co do łapania sygnału za pierwszym razem już łapie, była to kwestia znalezienia odpowiedniego miejsca dla tego zegarka.King jest tak duży że na noc robi za zegar ścienny i tam się idealnie aktualizuje. Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez plejadianin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 335 #51330 Napisano 16 Kwietnia 2020 Jest świetny, ale jednak za duży. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #51331 Napisano 17 Kwietnia 2020 ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #51332 Napisano 17 Kwietnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5719 #51333 Napisano 18 Kwietnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #51334 Napisano 18 Kwietnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #51335 Napisano 19 Kwietnia 2020 Piękna kolekcjaZazdroszczę jednej kostki i oczywiście Żaby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #51336 Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Piękna kolekcjaZazdroszczę jednej kostki i oczywiście ŻabyDzięki której kostki ? Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #51337 Napisano 19 Kwietnia 2020 Bardzo fajne stadko, Ja również zazdraszczam jednej Dzięki której kostki ? Odpowiem za siebie: DW-5030C. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #51338 Napisano 19 Kwietnia 2020 Bardzo fajne stadko, Ja również zazdraszczam jednej Odpowiem za siebie: DW-5030C.A to są 4 różne kostki? Czy różnią się tylko nadrukami na szkiełku i bezelu??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #51339 Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Bardzo fajne stadko, Ja również zazdraszczam jednej Odpowiem za siebie: DW-5030C. Dzięki 5030C mój pierwszy screwback A to są 4 różne kostki? Czy różnią się tylko nadrukami na szkiełku i bezelu???3 rocznicówki na 30 i 35 lecie G, funkcje te same tylko kolorystyka inna oraz gw5000 też screwback który dodatkowo posiada radio i solar oraz jest rylko na rynek japoński Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #51340 Napisano 19 Kwietnia 2020 Dzięki 5030C mój pierwszy screwback 3 rocznicówki na 30 i 35 lecie G, funkcje te same tylko kolorystyka inna oraz gw5000 też screwback który dodatkowo posiada radio i solar oraz jest rylko na rynek japoński Spoko, wiem Tak sobię trolluję z nudów przy niedzieli A na poważnie, to zastanawiam się nad jednym zegarkiem z Twojego zdjęcia zbiorowego - mianowicie cyfrowym MTG. Znam tylko ze zdjęć. Mógłbyś podzielić się wrażeniami, odczuciami jak toto się sprawuje jako sikor do tyrania? Jak z wygodą, itp. Jakaś fotka naręczna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #51341 Napisano 19 Kwietnia 2020 Spoko, wiem Tak sobię trolluję z nudów przy niedzieli A na poważnie, to zastanawiam się nad jednym zegarkiem z Twojego zdjęcia zbiorowego - mianowicie cyfrowym MTG. Znam tylko ze zdjęć. Mógłbyś podzielić się wrażeniami, odczuciami jak toto się sprawuje jako sikor do tyrania? Jak z wygodą, itp. Jakaś fotka naręczna. Myślałem, że amator to wytłumaczyłem Co do MTG-910D..Był to pierwszy G który mi się spodobał zaraz na początku przygody z G w 2012r, niestety już wtedy był nieosiągalny, ewentualnie w stanie trup. Do 2015r miałem kilka sztuk w słabym stanie, w 15r zdecydowałem się na renowacje tzn nowa koperta, bransoleta, adaptery, no wszystko prócz dekla, w serwisie przerzucili mi środek dzięki czemu wygląda jak na foto. Dopiero w 2017 trafiłem na NOSa który po jakimś czasie poleciał do Elixira - Jakub jak coś to odkupię Co do wygody to według mnie na nadgarstku 19,5 nosi sie bardzo dobrze, nie jest duży ale małych rozmiarów też nie jest ze względu na jajowatość, taki długi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #51342 Napisano 19 Kwietnia 2020 A to są 4 różne kostki? Czy różnią się tylko nadrukami na szkiełku i bezelu???Tak naprawdę jest tam pięć kostek, tylko że jedna okrągła A różnice zależą od tego, kto patrzy. Moja lepsza połowa widząc SRP777 zapytała, po co mi jeszcze jeden taki sam zegarek, mając na myśli, że mam już dwa takie same, tj. Citizen NY0040 i Orient Triton 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #51343 Napisano 19 Kwietnia 2020 Myślałem, że amator to wytłumaczyłem Co do MTG-910D..Był to pierwszy G który mi się spodobał zaraz na początku przygody z G w 2012r, niestety już wtedy był nieosiągalny, ewentualnie w stanie trup. Do 2015r miałem kilka sztuk w słabym stanie, w 15r zdecydowałem się na renowacje tzn nowa koperta, bransoleta, adaptery, no wszystko prócz dekla, w serwisie przerzucili mi środek dzięki czemu wygląda jak na foto. Dopiero w 2017 trafiłem na NOSa który po jakimś czasie poleciał do Elixira - Jakub jak coś to odkupię Co do wygody to według mnie na nadgarstku 19,5 nosi sie bardzo dobrze, nie jest duży ale małych rozmiarów też nie jest ze względu na jajowatość, taki długi. Dziękuję uprzejmie. Znalazłem takiego https://www.shoppinginjapan.net/mtg-m900bd-1 Cena wydaje się spoko jak za nowy.Tak naprawdę jest tam pięć kostek, tylko że jedna okrągła A różnice zależą od tego, kto patrzy. Moja lepsza połowa widząc SRP777 zapytała, po co mi jeszcze jeden taki sam zegarek, mając na myśli, że mam już dwa takie same, tj. Citizen NY0040 i Orient Triton Clusca, żarcik taki to był na rozruszanie towarzystwa w niedzielę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejp1242 1144 #51344 Napisano 19 Kwietnia 2020 Spoko, wiem Tak sobię trolluję z nudów przy niedzieli A na poważnie, to zastanawiam się nad jednym zegarkiem z Twojego zdjęcia zbiorowego - mianowicie cyfrowym MTG. Znam tylko ze zdjęć. Mógłbyś podzielić się wrażeniami, odczuciami jak toto się sprawuje jako sikor do tyrania? Jak z wygodą, itp. Jakaś fotka naręczna. Ja mam MTG M900 DA taki brat bliźniak , no może po innej matce. Kopiłem go nowego w 2016 pracuje ze mną bardzo intensywnie, co widać , na razie bez zarzutu. Mam Casio na ręku od 30 lat a ten jest trzeci i mam nadzieję że też wytrzyma naście lat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #51345 Napisano 19 Kwietnia 2020 Clusca, żarcik taki to był na rozruszanie towarzystwa w niedzielę Ależ domyśliłem się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRZYSIO 8772 #51346 Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Co prawda nie jestem Tomek, ale wyrwę się do odpowiedzi. Mimo, że na tarczy trochę się dzieje, to do czytelności nie można mieć zarzutów. Z podświetlenia często korzystam jak z latarki.Ustawianie wszystkiego przez aplikację jest wygodne. Bez aplikacji też tragedii nie ma, chociaż konieczność odkręcania koronki, aby zmienić ustawienia timera lub alarmu, mnie osobiście trochę irytuje.Przy nadgarstku ~18.5 cm nosi się go wygodnie. Pasek jest świetny, jeden z nielicznych, gdzie nie mam problemu z tym, że na jednej dziurce za ciasno, a na sąsiedniej już za luźno. Klamra wygląda solidnie, chociaż brakuje jej jakiegoś smaczku, np. logotypu G. Zamówiłem wersję na bransolecie i przyznam szczerze, że jestem bardzo ciekaw tego zegarka Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #51347 Napisano 19 Kwietnia 2020 Taki za kilka dni przyjedzie :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #51348 Napisano 19 Kwietnia 2020 Odpowiem tak: 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #51349 Napisano 19 Kwietnia 2020 Rafał, co począć? Jak ta sroka jestem, kolorki lubię ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #51350 Napisano 19 Kwietnia 2020 Wiesz... paski ma fajne 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach