eddi87 31280 #52801 Napisano 16 Listopada 2020 Panowie pierwszy G. Pytałem kiedyś o kilka modeli 7900, 9000, i 9100 i teraz pytanie czy Roman prezentuje dużo lepsze wykonanie niż w/w modele? Czy warto dopłacić do Romana? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #52802 Napisano 16 Listopada 2020 (edytowane) 17 minut temu, eddi87 napisał: Pytałem kiedyś o kilka modeli 7900, 9000, i 9100 i teraz pytanie czy Roman prezentuje dużo lepsze wykonanie niż w/w modele? Czy warto dopłacić do Romana? Jeśli chodzi o samo wykonanie to Roman nie jest jakoś dużo lepszy od w/w modeli , jest za to bogatszy o dodatkowe funkcje (termometr , barometr , wysokościomierz) i to w głównej mierze wpływa na jego cenę. Dodatkowo jest on zdecydowanie większy i nie każdemu dobrze leży na nadgarstku (moje 3 podejścia do niego utwierdziły mnie , że to zegarek nie dla mnie). Roman jako całość to świetny zegarek i wart swojej ceny pod warunkiem , że dogada się z twoim nadgarstkiem. P.S. A ta twoja kosteczka ci nie pasuje ? To bodajże najbardziej uniwersalne G jakie można kupić. Edytowane 16 Listopada 2020 przez GTB 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31280 #52803 Napisano 16 Listopada 2020 (edytowane) 20 minut temu, GTB napisał: Jeśli chodzi o samo wykonanie to Roman nie jest jakoś dużo lepszy od w/w modeli , jest za to bogatszy o dodatkowe funkcje (termometr , barometr , wysokościomierz) i to w głównej mierze wpływa na jego cenę. Dodatkowo jest on zdecydowanie większy i nie każdemu dobrze leży na nadgarstku (moje 3 podejścia do niego utwierdziły mnie , że to zegarek nie dla mnie). Roman jako całość to świetny zegarek i wart swojej ceny pod warunkiem , że dogada się z twoim nadgarstkiem. P.S. A ta twoja kosteczka ci nie pasuje ? To bodajże najbardziej uniwersalne G jakie można kupić. Kosteczka jest idealna na mój 16.5cm nadgarstek. Roman mi przeszedł przez myśl bo jest tu wychwalany :). Jednak coraz bardziej utrwalam się że będzie on za duży. Potrzebuję drugi zegarek do tzw. tyrania w ogrodzie i przy różnych pracach ciężkich. Myślałem kostkę do tego przeznaczyć i kupić 9400 jednak chyba odpuszczę. I czy dobrze myślę zważywszy na mały nadgarstek żeby kostka poszła na rower, spacery itp. a do tyrania mudman 9000? Bo z małych G mi się podoba najbardziej . Edytowane 16 Listopada 2020 przez eddi87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35572 #52804 Napisano 16 Listopada 2020 1 godzinę temu, Daito napisał: Co to za jeden ? Dokładnie jak Tomek napisał GB6900b-1B, poniżej z GB5600 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52805 Napisano 16 Listopada 2020 1 godzinę temu, eddi87 napisał: Kosteczka jest idealna na mój 16.5cm nadgarstek. Roman mi przeszedł przez myśl bo jest tu wychwalany :). Jednak coraz bardziej utrwalam się że będzie on za duży. Potrzebuję drugi zegarek do tzw. tyrania w ogrodzie i przy różnych pracach ciężkich. Myślałem kostkę do tego przeznaczyć i kupić 9400 jednak chyba odpuszczę. I czy dobrze myślę zważywszy na mały nadgarstek żeby kostka poszła na rower, spacery itp. a do tyrania mudman 9000? Bo z małych G mi się podoba najbardziej . Do tyrania kup sobie takie Casio: https://pl.ows.shop/casio-dw-291h-9avef-męski-zegarek/. Z kodem "WELCOME 10" wychodzi 99 PLN z darmową przesyłką 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52806 Napisano 16 Listopada 2020 Według mnie najciekawszy mudman 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31280 #52807 Napisano 16 Listopada 2020 22 minuty temu, clusca napisał: Do tyrania kup sobie takie Casio: https://pl.ows.shop/casio-dw-291h-9avef-męski-zegarek/. Z kodem "WELCOME 10" wychodzi 99 PLN z darmową przesyłką Nie da się go kupić. Nie da się dodać do koszyka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52808 Napisano 16 Listopada 2020 Pewnie już im się skończył. Zamawiałem w ciągu dnia i nie było problemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #52809 Napisano 16 Listopada 2020 6 godzin temu, eddi87 napisał: Kosteczka jest idealna na mój 16.5cm nadgarstek. Roman mi przeszedł przez myśl bo jest tu wychwalany :). Jednak coraz bardziej utrwalam się że będzie on za duży. Potrzebuję drugi zegarek do tzw. tyrania w ogrodzie i przy różnych pracach ciężkich. Myślałem kostkę do tego przeznaczyć i kupić 9400 jednak chyba odpuszczę. I czy dobrze myślę zważywszy na mały nadgarstek żeby kostka poszła na rower, spacery itp. a do tyrania mudman 9000? Bo z małych G mi się podoba najbardziej . Ja mam minimalnie więcej w nadgarstku i używam Romana jako jedynego G. Miałem go raz rok temu i sprzedałem. Bujałem się z 2 kostkami i po roku wróciłem do Romana, bo GWM5610 nie jest dla mnie. Rozmiar nie ma znaczenia. Jest po prostu super. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 524 #52810 Napisano 17 Listopada 2020 Kosteczka jest idealna na mój 16.5cm nadgarstek. Roman mi przeszedł przez myśl bo jest tu wychwalany . Jednak coraz bardziej utrwalam się że będzie on za duży. Potrzebuję drugi zegarek do tzw. tyrania w ogrodzie i przy różnych pracach ciężkich. Myślałem kostkę do tego przeznaczyć i kupić 9400 jednak chyba odpuszczę. I czy dobrze myślę zważywszy na mały nadgarstek żeby kostka poszła na rower, spacery itp. a do tyrania mudman 9000? Bo z małych G mi się podoba najbardziej . Jak romek za duży, to kup ryśka on Ci siądzie na łapie idealnie. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 62768 #52811 Napisano 17 Listopada 2020 Roman górski😄 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siweq 39 #52812 Napisano 17 Listopada 2020 Mam GPR b1000 i po dłuższym noszeniu zmieniłem go na G9300 - różnica jak niebo a ziemia: Mudman jest naprawdę lekki i dopasowany na nadgarstek, jakbym piórko nosił. Teraz na ręce mam GW9400 i Roman Senior jest tylko niewiele (w moim odczuciu) cięższy i większy. Czuję, że mam go na ręce (jeśli chodzi o powierzchnię zajmowaną na ręce) ale nie przeszkadza mi to w niczym. Jest, ale jakby go nie było. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31280 #52813 Napisano 17 Listopada 2020 Panowie g9300 nowy ze sklepu za 517zł bo za tyle teraz można go kupić wysylka free oczywiscie to dobra cena? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52814 Napisano 17 Listopada 2020 Był kiedyś na Watchshop za około 400 PLN, ale to było dawno, a i cena była wówczas uważana za super okazję, więc pięć stówek za ten zegarek w stanie sklepowym, to chyba dobra opcja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 62768 #52815 Napisano 17 Listopada 2020 (edytowane) Normalna cena na ten moment (za tyle też kupiłem), niedługo mogą zniknąć, bo ofert coraz mniej... A negatywu, to już dawno nie widziałem. Jeszcze możesz rzucić hasło w dziale "poszukuję" Edytowane 17 Listopada 2020 przez petruss 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52816 Napisano 17 Listopada 2020 Nowy nabytek zastanawiam się nad kupnem ciuchów od MH, bo spodobał mi się tak przebrany zegar u Tomka na yt. Ale wtedy bym chyba musiał pogonić pasek od dc 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siweq 39 #52817 Napisano 18 Listopada 2020 W dniu 17.11.2020 o 12:58, kacprzak1991 napisał: Nowy nabytek zastanawiam się nad kupnem ciuchów od MH, bo spodobał mi się tak przebrany zegar u Tomka na yt. Ale wtedy bym chyba musiał pogonić pasek od dc Używany czy nowy? Nie ma problemów ze wskazówkami ? Kurczę, jest zajefajny, ale czytałem trochę o tych problemach ze wskazówkami/tough movement, no i zrezygnowałem na rzecz GW9400. Choć teraz sam nie wiem czy słusznie =D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35572 #52818 Napisano 18 Listopada 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52819 Napisano 18 Listopada 2020 Używany czy nowy? Nie ma problemów ze wskazówkami ? Kurczę, jest zajefajny, ale czytałem trochę o tych problemach ze wskazówkami/tough movement, no i zrezygnowałem na rzecz GW9400. Choć teraz sam nie wiem czy słusznie =DUżywany a ze wskazówkami wszyatko w porządku. Ja właśnie niedawno pogonilem Romana. Mocno mi się opatrzył, zwłaszcza ze na forach co druga osoba go ma choc z mudmasterem jest już podobnie;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85909 #52820 Napisano 19 Listopada 2020 16 godzin temu, kacprzak1991 napisał: Używany a ze wskazówkami wszyatko w porządku. Ja właśnie niedawno pogonilem Romana. Mocno mi się opatrzył, zwłaszcza ze na forach co druga osoba go ma choc z mudmasterem jest już podobnie;p A jakie ma to znaczenie, że na forum ma co drugi ?? Ja swojego pierwszego GW-9400 kupiłem w listopadzie 2014 jak jeszcze w Polsce kosztowały kosmos. Sprzedałem w 2018 w lutym i kupiłem DCJ tylko wiadomo wyświetlacz trochę słabszy. Jeden z fajniejszych G ale na ręku u kogoś widziałem kilka razy a forum jak to forum może mieć i każdy bo jednak w jakimś stopniu jest to zamknięte grono. Mudmastera też miałem jak tylko wchodziły w 2016 roku i gdybym nie potrzebował kasy to pewnie dalej bym go miał. I ostatnio przerobiłem trochę zegarków chociaż więcej automatów to jednak Romek zostanie póki będzie działał A przy okazji stare zdjęcie mojego Mudmastera. 3 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siweq 39 #52821 Napisano 19 Listopada 2020 Jeśli Roman się opatrzyło to czas na nowe ciuchy albo inne modyfikacje 😋 ale rozumiem nieco "ból", bo ja tesknie za gwn-1000, który był dla mnie tym "number one". Jednakże odkąd nabyłem g9300 i zrobiłem sobie switch modułów na moduł z MB6 (dla gw9300) to ciężko mi coś większego założyć na łapę - Mudman jest lekki, zgrabny, nie czuć go na ręce. Tylko teraz na łapie jest GW9400 i ciężko mi go wygonić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52822 Napisano 19 Listopada 2020 A jakie ma to znaczenie, że na forum ma co drugi ?? Ja swojego pierwszego GW-9400 kupiłem w listopadzie 2014 jak jeszcze w Polsce kosztowały kosmos. Sprzedałem w 2018 w lutym i kupiłem DCJ tylko wiadomo wyświetlacz trochę słabszy. Jeden z fajniejszych G ale na ręku u kogoś widziałem kilka razy a forum jak to forum może mieć i każdy bo jednak w jakimś stopniu jest to zamknięte grono. Mudmastera też miałem jak tylko wchodziły w 2016 roku i gdybym nie potrzebował kasy to pewnie dalej bym go miał. I ostatnio przerobiłem trochę zegarków chociaż więcej automatów to jednak Romek zostanie póki będzie działał A przy okazji stare zdjęcie mojego Mudmastera. Myśle ze posiadanie więcej niż powiedzmy 2 zegarków to już nieco fanaberia, ale na tym forum większość z nas posiada znacznie więcej zegarków. A po co nam ich tyle? Napewno żeby sprawdzić godzinę, ale jedna z ważniejszych rzeczy jest to ze ma cieszyć oko. Ja posiadając gw9400, prawie wg go nie nosiłem bo właśnie opatrzył mi się przez wszelkie fora/grupy i jego wygląd stał się dla mnie nieco nudnawy ;p więcej go widziałem na czyiś zdjęciach niż u siebie na łapie. Dlatego tez lubię mieć zegarki, które są raczej rzadko spotykane. Z tego tez powodu będę przebierał mudmastera w set od MH bo takiej konfiguracji u nikogo nie widziałem no poza filmami Tomka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31280 #52823 Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) Panowie, jaki kolor bezela da g9300 żeby nie ruszać czarnych pasków a żeby sensoswnie wyglądał? Zakup z pl alle i inne sklepy. A może caly czerwony? Bezel o paski? Wyświetlacz pozytywny. Edytowane 19 Listopada 2020 przez eddi87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52824 Napisano 19 Listopada 2020 Jakby ktoś szukał ciekawej wersji mudmana to zapraszam na bazarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #52825 Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) Jak już przy Mudmanie jesteśmy - nowo przybyły obywatel G-9000MX-8 Edytowane 19 Listopada 2020 przez GTB 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach