Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

post-4189-0-84839600-1331245648.jpg

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie,

Tak się złożyło, że kilka dni temu miałem urodziny i dostałem od żonki taki o to prezent

post-27586-0-08481500-1331246973.jpg

Zaskoczony zostałem, bo się naprawdę niespodziewaniem... :rolleyes: A tu taka niespodzianka...G-7900

No cóż, zegarek jest naprawdę duży i masywny, pomimo tego, ze sprawia wrażenie, że jest taki nieco plastikowy.

Jest lekki, mega wygodny, może to przez te uszy przy pasku.

Pasek ma takie ząbki, dzięki czemu nie zsuswa się ze szlufki. Dobre rozwiązanie.

Co do wyglądu...to co kto lubi, mi się podoba.

Co do funkcji, to nie ma co się rozpisywać.

Fazy ksieżyca, wykres odpływow i przypływów, plus wykres graficzny dla 2 stoperów( 1 stoper ma 5 sek. odliczanie).

Wiadomo, 29 stref czasowych, automatyczne podświetlenie( mozna ustawic na 3 se lub 5 sek), oraz flash alert.

Timer, który można zapętlić oraz włączyć dźwiękowe powiadamianie o zbliżającym się upływie czasu ( na 10 sek przed)/

5 alarmów, z drzemką.

OK, dostałem gifta przedstawiłem , a teraz kilka zdjęć

post-27586-0-84190300-1331246973.jpg

post-27586-0-77606400-1331246974.jpg

50418879.jpg

post-27586-0-19989600-1331246977.jpg

pozdrawiam.

Edytowane przez godzilla242

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekstra ten g7900. Bardzo fajna wersja kolorystyczna. Zdecydowanie bardziej podoba mi się od Riseman'a :rolleyes:

Gratulować i żony i prezentu :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dominik5599

Zegarek prezentuje się naprawdę extra. :rolleyes: Gdy obrazek był w trakcie wczytywania, to moje myśli znalazły się przy jakimś Frogmanie. Tak, wiem, że moja znajomość zegarków stoi na tragicznym poziomie. :blink:

Również gratuluję prezentu, a zwłaszcza żony. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Diro

Dziękuję panowie za pomoc :rolleyes: Zegarek kliknięty - dam znać co doszło :blink:

Witam

To dla mnie dotarł ten Mudman. Zgodnie z obietnicą najpierw parę fotek:

Sam g-shock

post-0-0-17273600-1331247039.jpg

post-0-0-93708300-1331247039.jpg

post-0-0-23639000-1331247041.jpg

dla porównania z innymi:

post-0-0-52767300-1331247042.jpg

od lewej: seiko, grovana, timex no i casio

no i dokładniejsze porównanie z moim 25. letnim seiko

post-0-0-30233700-1331247043.jpg

W zegarku zaskoczyła mnie jedna sprawa: jego rozmiar, nie wiem dlaczego ale wyobrażałem sobie, iż będzie większy, ale w sumie dobrze że jest taki jaki jest. Synchronizacja czasu działa poprawnie z jednym warunkiem: zegarek musi leżeć w określonym miejscu na oknie w nocy. Sprzedawcę z ebay mogę polecić, zegarek doszedł sprawnie. Dobrze zapakowany, w oryginalnym opakowaniu z instrukcją i gwarancją. Stan naładowania baterii był na średni, ale po leżeniu na dachu samochodu w pełnym słońcu po 30 minutach stan baterii zmienił się na hi.

Po paru dniach użytkowania, testach na basenie i w saunie mogę stwierdzić iż jestem zadowlony.

Chciałem bardzo ładnie podziękować za pomoc w wyborze mojego pierwszego G-Shocka.

Edytowane przez Diro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dominik5599

Wygląda bosko. :) Jakie jest oznaczenie tego modelu?

EDIT:

GW-9010MB-1JF?

Edytowane przez Dominik5599

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-8047-0-71604600-1331247634.jpg<

post-8047-0-40494300-1331247633.jpg

Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511

Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Amel, a co toto jest???? Widzę że Ci się sygnatura zmieniła, czyżbyś kupił już wszystko?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amel, a co toto jest???? Widzę że Ci się sygnatura zmieniła, czyżbyś kupił już wszystko?? :)

To jest WW-5100C-1V drugi model G-Shock'a po DW-5000 jaki casio wypuściło w 1983 roku a pierwszy z serii 'WIDE TEMP - LC' z wyświetlaczem przystosowanym do działania w niskiej temperaturze. Z tej serii wyszły tylko trzy modele WW-5100C-1V WW-5100C-9V i WW-5300. Nie cieszyły się zbytnio popularnością w swoim czasie.

Co do 'G' to rzeczywiście nie mam już za bardzo co kupować, mało tego przyszedł czas żeby trochę zredukować kolekcję :) i pozostawić 'najpotrzebniejsze' modele.

Pozdrawiam

Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511

Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Co do 'G' to rzeczywiście nie mam już za bardzo co kupować, mało tego przyszedł czas żeby trochę zredukować kolekcję :) i pozostawić 'najpotrzebniejsze' modele.

Pozdrawiam

To ja pierwszy się ustawiam w kolejce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MARIO 777

Witam wszystkich fanów!!!:-) Bardzo prosiłbym o pomoc. Mam do kupienia Casio DW-5600VTBLOW-1JR i prosiłbym o pomoc tego typu i szczerą odpowiedź czy jest to pełen oryginał czy dobra podróbka? wyszło ich tylko 1000 i każdy ma swój nr kolejny. Problem pojawia się w związku w masowym nawałem podróbek Bape:-) Sprzedający zapewnia mnie, że pełen oryginał i ma nawet wystawioną imienną gwarancję na swoje imię i nazwisko! Pomóżcie mi proszę! Z góry Bardzo dziękuję i pozdrawiam wszystkich.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MARIO 777

Właśnie dopisałem, że nie wiem Cholera jak wkleić ale nie wysłało się to:-( Początkujący jestem także proszę o wyrozumiałość:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MARIO 777

Chciałem wkleić całą zawartość z Worda bo sobie wszystko ładnie skopiowałem i nie mogę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MARIO 777

Sorki, że tak osobno zorientowałem się właśnie, że można wszystko razem wkleić. Dzięki za pomoc we wklejaniu Lawnowerman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi