Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie zwracam honor, faktycznie to spore wahania.Będę musiał się przyjrzeć swojemu G-5500MC-8DR.

Dzięki Blatio za info. :)

Edytowane przez kurczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pocieszenie powiem, że mam też 3 Timexy, dwa Ironmany i jeden analogowy Expedition. Jeden Ironman chodzi o sekundę do przodu dziennie (czyli 30 s miesięcznie), natomiast drugi i ten analogowy chodzą niemal idealnie - może jedna sekunda w przód miesięcznie, prawie równo z WC :)

CASIO: DW-6600, DW-6900, GW-M5600-1ER, DW-5600E, DW-5400, GW-5600J, DW-270, DW-9005, DW-003X-3T, MDV-106-1AV | TIMEX: Iron. T70381, Exped. T44921, Iron. T77701, T2N560 Chrono, Exped. T49261, Exped. T49101, Exped. T49451, Iron. 746-DE (klasyczny), T24471, Iron. T51292 | WOSTOK: nieznany model, 17 kam. | MEISTER ANKER Quarz, lotnik | POLJOT: automat, mech. 2616.2H, 23 kam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie dotarł.

GW9000.

Ten z kropkami nad cyframi.

Już go lubię. Jest dokładnie taki jaki powinien być. Spory (ale nie za wielki. Bez przesady. Na nadgarstku 19 cm jest dobrze).Jest ŁADNY. Bałem się że będzie wyglądał jak zabawka. Tytanowo-brązowato-szare barwy całkiem pasujące do niego.

Kawał solidnego sikora. I takie ma się od razu wrażenie.

WC działa.

Co do akku: zegarek przyszedł juz z baterią na HI. Jeśli "zegarkowy" nie stosuje podładowywania baterii przed sprzedażą, to akku posłuży jeszcze lata.

Co do moich przemyśleń:

Toughsolar jest niezbędny, aby nie otwierać koperty za często (wymiana baterii). A WC... Zawsze to fajna sprawa nie myśleć, czy twój sikor się spieszy czy późni, czy autobus/pociąg się późni, czy tu ty się późnisz.

Już jestem zadowolony. A do tego świadomość, że ma się zegarek z własnym imieniem? To nie jakiś GW-coś-tam-coś-1-coś itd... BEZCENNA!

PS:

9010 imho już nie wygląda tak fajnie. Jakieś odpustowe kolorki itp...

Edytowane przez Bartdaddy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o gw-2310 ?

MICHAEL MYERS: Zamawiałem dla kolegi z pokoju zwykły 2310 (bez atomica). Był zadowolony, ładny, poręczny, duży ale nie za duży. Wyświetla dwa czasy i w swoim standardowym kolorze prezentuje się bardzo dobrze.

KURCZAK (o atomiku): Poznański szybki tramwaj, linia nocna odjeżdża co do sekundy a zegarem z telegazety. Nie miałem jeszcze wtedy, w 2001, G-shocka bo nie było mnie stać, nie mówiąc o atomiku. Zegarek miałem ustawiony zgodnie z telegazetą. Wiele razy wracając z wieczornej zmiany biegłem wiedząc że mam np. 15 sekund a nie 25. Wiele razy dogoniłem PST-N21 tylko dlatego że miałem dobrze ustawiony zegarek. Wiele razy drzwi zamykały mi się za chowaną nogą w rytm pikającej na moim nie G-shocku, nie atomiku zwykłym zegarku.

Atomic? Jeżeli naprawdę ma chodzić super, jeżeli rzeczywiście jest mega punktualny? TAK TAK TAK.

BARTDADDY: napisz mi proszę... Albo inaczej: ustaw proszę DST (daylight saving time) na AUTO. Poinformuj mnie 30 października, czy zegarek sam się przestawił na zimowy czas. Mam 9000 dla brata i 2x6900 dla bratanków i chcę wiedzieć czy się przestawi czy nie. Po prostu z """lenistwa""" (mojego) chcę im dać zegarki bezobsługowe. Mają znać dwie funkcje: zapinanie paska i odpinanie paska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MICHAEL MYERS: Zamawiałem dla kolegi z pokoju zwykły 2310 (bez atomica). Był zadowolony, ładny, poręczny, duży ale nie za duży. Wyświetla dwa czasy i w swoim standardowym kolorze prezentuje się bardzo dobrze.

KURCZAK (o atomiku): Poznański szybki tramwaj, linia nocna odjeżdża co do sekundy a zegarem z telegazety. Nie miałem jeszcze wtedy, w 2001, G-shocka bo nie było mnie stać, nie mówiąc o atomiku. Zegarek miałem ustawiony zgodnie z telegazetą. Wiele razy wracając z wieczornej zmiany biegłem wiedząc że mam np. 15 sekund a nie 25. Wiele razy dogoniłem PST-N21 tylko dlatego że miałem dobrze ustawiony zegarek. Wiele razy drzwi zamykały mi się za chowaną nogą w rytm pikającej na moim nie G-shocku, nie atomiku zwykłym zegarku.

Atomic? Jeżeli naprawdę ma chodzić super, jeżeli rzeczywiście jest mega punktualny? TAK TAK TAK.

BARTDADDY: napisz mi proszę... Albo inaczej: ustaw proszę DST (daylight saving time) na AUTO. Poinformuj mnie 30 października, czy zegarek sam się przestawił na zimowy czas. Mam 9000 dla brata i 2x6900 dla bratanków i chcę wiedzieć czy się przestawi czy nie. Po prostu z """lenistwa""" (mojego) chcę im dać zegarki bezobsługowe. Mają znać dwie funkcje: zapinanie paska i odpinanie paska.

OK.

Ustawiony na Madryt (chyba najbliżej :D) i DST na AT.

Zobaczymy jak to będzie. Też jestem ciekawy. Jeśłi bym zapomniał, to napisz 30-go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie też bardzo podoba. Za 400 zł mozna juz mieć z WC :) A na dzień dzisiejszy, TS i WC jest moim wyznacznikiem przy zakupie g-shocka i teraz nie wyobrażam sobie go bez tych opcji. Tak więc gd-100 odchodzi w niepamięc :). Myslałem też nad gw9000, ale z tego co Takeshi napisał, to gw-2310 jest jednym z nowoczesnych g-shocków, czego nie mozna powiedziec o mudmanie :D To co mi sie jeszcze podoba w gw-2310, to jego prostota. Poza tymi dwiema ważnymi opcjami i podstawowymi funkcjami, zegarek nie posiada innych bajerów, które na codzien byłyby mi niepotrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

a ja zamiast GW2310 to polecam G2310 - To starsza wersja z bank memory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

nie chce przekonywac..ale był fajny model ktory miał coś inszego i włozyli do niego WC i reasumujac zrobili z niego podobnego do reszty z WC i TS bo z tego co kojarze to chyba nie ma jakis szczególnych funkcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce przekonywac..ale był fajny model ktory miał coś inszego i włozyli do niego WC i reasumujac zrobili z niego podobnego do reszty z WC i TS bo z tego co kojarze to chyba nie ma jakis szczególnych funkcji

I o to mi własnie chodzi. Ja potrzebuje zegarek, który bedzie wytrzymały, długowieczny i dokładny, a gw-2310 spełnia te zadania :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

oczywiscie ze spelnia i nawet nie polemizuje:)

ja ubolewam na tym ze G2310 róznił sie od innych tym ze miał data memory,5 multi alarmów i np auto start..teraz dodali WC i stał sie taki sam jak 88% pozostalych zegarkow - chcialem powiedziec ze te jego funkcje znajdziesz w wiekszosci zegarkow,a jest tylko klika modeli ktore naprawde róznia sie od innych

-powinni zostawic G2310 i jak co to dodac alternatywe w postaci GW2310

podpatruje nowosci od CASIO i jedyne nowosci to termometry,radia i kolory

z zegareczek całkiem fajny M

Edytowane przez mrovka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podpatruje nowosci od CASIO i jedyne nowosci to termometry,radia i kolory

A za tego typu nowości trzeba płacić, a ja nie chce płacic za coś, czego nie bede używał :) Dlatego cieszy mnie to, że gw2310 nie jest napchany jakimis pierdołami :) Jest idealna opcją dla ludzi, którzy chcą miec tylko WC i TS :)

Edytowane przez Michael Myers

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przymierzałem jakiś czas temu, ale jednak majac Rismana nie kupię, dość podobne są , choć MUD większy, dobrze leży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A za tego typu nowości trzeba płacić, a ja nie chce płacic za coś, czego nie bede używał :) Dlatego cieszy mnie to, że gw2310 nie jest napchany jakimis pierdołami :) Jest idealna opcją dla ludzi, którzy chcą miec tylko WC i TS :)

Jak tylko WC i TS, to dobrą opcją bez zbędnych bajerów jest 6900. Rozmiar średni, wszystkie kolory tęczy. Nie że ja "tęczowy" tylko widziałem już ich tyle na NYWATCH, że żaden kolor mnie nie zadziwi.

Gdyby ktoś kupił albo chciał kupić GDF i uparł się na normalny kolor ale chciał negatywny wyświetlacz,

to ja bardzo chętnie oddam swoją obudowę, podoba mi się czerwony ale wolę wyświetlacz pozytywny. Chętni?

Edytowane przez inf40890

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko WC i TS, to dobrą opcją bez zbędnych bajerów jest 6900. Rozmiar średni, wszystkie kolory tęczy. Nie że ja "tęczowy" tylko widziałem już ich tyle na NYWATCH, że żaden kolor mnie nie zadziwi.

Gdyby ktoś kupił albo chciał kupić GDF i uparł się na normalny kolor ale chciał negatywny wyświetlacz,

to ja bardzo chętnie oddam swoją obudowę, podoba mi się czerwony ale wolę wyświetlacz pozytywny. Chętni?

Też fajny, jednak za 2310 przemawia lepszy wygląd :) Ale, to juz rzecz gustów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybka pomoc potrzebna :)

Lecę za godzinkę do TT po G, tylko kuźwa brać GW-9200 czy G-9300, cena ta sama, który lepszy, help...

Z wyglądu odpowiadają mi oba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I po sprawie, GW-9200 na moim nadgarstku :)

Obdzwoniłem 4 Time Trendy w moim mieście, w żadnym nie dawali większego rabatu niż 10%...

Pisałem maile do ZIBI-też tylko 10%... W końcu trafiłem na kierowniczkę jednego z TT i powiedziałem, że obok w Jubilerze jest za 699 - 5%... Za 5minut dało się zrobić 15% :) Chcieć to móc, jak widać :)

Dzięki koledzy za doradztwo tutaj, i w moim temacie. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam was, że jesteście w stanie wydać prawie 700 zł na zegarek :) Dla mnie wydanie 400 zł, to juz jest obłęd, bo nigdy za tyle nie kupywałem zegarków :) Ale dla dobrego g-shocka jestem w stanie sie poświęcić, a byc może, to nie bedzie ostatni raz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam was, że jesteście w stanie wydać prawie 700 zł na zegarek :)Dla mnie wydanie 400 zł, to juz jest obłęd, bo nigdy za tyle nie kupywałem zegarków :) Ale dla dobrego g-shocka jestem w stanie sie poświęcić, a byc może, to nie bedzie ostatni raz :)

No to chyba jesteś na złym forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I po sprawie, GW-9200 na moim nadgarstku :)

Obdzwoniłem 4 Time Trendy w moim mieście, w żadnym nie dawali większego rabatu niż 10%...

Pisałem maile do ZIBI-też tylko 10%... W końcu trafiłem na kierowniczkę jednego z TT i powiedziałem, że obok w Jubilerze jest za 699 - 5%... Za 5minut dało się zrobić 15% :) Chcieć to móc, jak widać :)

Dzięki koledzy za doradztwo tutaj, i w moim temacie. Pozdrawiam.

Czekamy na fotki 9200 z bananem na twojej buźce.

Ja niedługo wracam i zamieszczę fotkę całej rodzinki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba jesteś na złym forum :)

Akurat dobrze trafiłem, bo dzięki wam duzo sie dowiedziałem :)

Kupno mojego pierwszego "g" zbliża się, tak więc prosze was o pomoc w wyborze. Ostatecznie zastanawiam się nad gw 9000 i gw 2310. Prosze o obiektywną i profesjonalna opinie, który z nich jest lepszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi