Gość 0.1 #7026 Napisano 13 Stycznia 2013 Jeszcze nic nie wymienialem, pasek jest wyswiecony i poprzecierany w niektorych miejscach a takze powoli zaczyna pekac w jednym miejscu, ale to jest mocny i dosyc gruby pasek wiec zakladam iz nie zdazy sie rozleciec nim go wymienie na nowy, natomiast bezelki tylko troche wytarte.Jesli bede wymienial to od razu pasek wraz z bezelkami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HNIW 0 #7027 Napisano 14 Stycznia 2013 Niedawno się zjawiłem na forum, szukałem opinii o Lorusach, w dniu zakupu zegarka miałem na ręce różne G-shocki ale wyszedłem z Lorusem obiecując - "Ja tu jeszcze wrócę".I wtedy do sklepu wszedł gość który w swoim G "Bike Jumper" po 5 latach zmieniał pasek. Poza tym nic. Żadnych problemów, parowania. Rekomendacja niezła. Muszę przyznać że zaraziłem się G-shockami i ciśnienie ciągle jest. Ten zegarek po prostu definiuje mój styl życia (ale to górnolotnie brzmi) Zostało zdać sesję bo tylko wtedy lutowe stypendium powędruje do sklepu Zibi, drożej niż w sieci ale gwarancji nie zaszkodzi mieć. Do tego co robię jak ulał pasuje słynny Mudman ale do czerwonych przycisków chyba się nie przemogę, czy tą tańszą wersje bez WC i TS (dla mnie to zupełnie zbędne dodatki) można gdzieś dostać z czarnymi? Bo nie kojarzę. Jak nie to pewnie stanie na Gulfmanie, słonej wody i pływów to pewnie nigdy nie zobaczy ale jest ładny Także miło Was wszystkich poznać, jak się czegoś dorobię to dorzucę reckę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek1910 0 #7028 Napisano 17 Stycznia 2013 Witam, od wczoraj ciesze się moim pierwszym G-Shockiem Ga 120 BB. Kupiony został jako używany, tzn założony 3 razy i sprzedany jak się później okazało jako nietrafiony prezent na święta.. Ale nie w tym rzecz. Papiery wszystkie są, łącznie z gwarancją, instrukcją i.. tu właśnie pojawia się problem. Chodzi o to, że z instrukcji została wyrwana/ odpadła strona o ustawieniach alarmów w zegarku i stąd moje pytanie: Czy ma ktoś link do tej instrukcji lub posiada ją np. w PDFie i mógłby ją mi wysłać? Byłbym wdzięczny za pomoc i bardzo zadowolony z wykorzystania wszystkich możliwości zegareczka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7029 Napisano 17 Stycznia 2013 Możesz skorzystać z instrukcji do GA-100, obsługa jest identyczna. http://www.speedyshare.com/r8dru/Casio-GA.rar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek1910 0 #7030 Napisano 17 Stycznia 2013 dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #7031 Napisano 20 Stycznia 2013 o 20 lat jest juz starszy , a umnie jest zaledwie 2 lata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #7032 Napisano 20 Stycznia 2013 Dzieki , o cenie nie bede gadal, a tutaj wiecej zdjec i troszke informacji http://zegarkiclub.pl/forum/topic/53589-first-frogman/page__st__20#entry924283 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
badboy84 0 #7033 Napisano 21 Stycznia 2013 Nie wiem czy we wszystkich ale np w g-9000 można bo taki posiadam i sprawdziłem to nie raz wadą jest to że przyciski ciężko się wciskają, ale w końcu to nie są zegarki dla mięczaków Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7034 Napisano 21 Stycznia 2013 Przyciski w Mudmanach są dodatkowo uszczelniane zewnętrzną osłoną, więc nie powinno być problemów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dublet 0 #7035 Napisano 24 Stycznia 2013 A gdzie takie ładne pudełeczko można kupić??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasminjunior 0 #7036 Napisano 27 Stycznia 2013 Witam mam problem z moim zegarkiem posiadam model GRX-5600b i od jakiś 4 dni wyświetlacz zegarka nic nie pokazuje jest czarny mryga tylko CHG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7037 Napisano 27 Stycznia 2013 Słaby poziom energii w akumulatorze. Wystaw go jutro na słońce na cały dzień i jeśli to nie sprawi, że zacznie funkcjonować normalnie, niestety akumulator kwalifikuje się do wymiany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacgrec 1 #7038 Napisano 27 Stycznia 2013 Słaby poziom energii w akumulatorze. Wystaw go jutro na słońce na cały dzień i jeśli to nie sprawi, że zacznie funkcjonować normalnie, niestety akumulator kwalifikuje się do wymiany. Seven,obawiam się że to nie pomoże....kiedyś jak przekopywałem internet w poszukiwaniu informacji o TS wyczytałem że CHG znaczy CHANGECzyli ładowanie nie pomoże,akumulator jest do wymiany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7039 Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Nie CHANGE tylko CHARGE, jedna literka, a wszystko zmienia. Edytowane 27 Stycznia 2013 przez Seven 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasminjunior 0 #7040 Napisano 27 Stycznia 2013 dzięki wielkie a czy gwarancja obejmuje wymianę baterii ??? jeśli nie to gdzie mogę ją wymienić u zwykłego zegarmistrza ??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacgrec 1 #7041 Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Nie CHANGE tylko CHARGE, jedna literka, a wszystko zmienia. Tak jak napisałem,wyczytałem taką informację w necie,co oczywiście nie musi być zgodne z prawdą;-) w tym przypadku zaufam tobie(pomijając oczywiście fakt że rozumiem znaczenie słów change i charge i to że skrót ten można zastosować w przypadku obu słów) dzięki wielkie a czy gwarancja obejmuje wymianę baterii ??? jeśli nie to gdzie mogę ją wymienić u zwykłego zegarmistrza ??? Bodajże do roku czasu od dnia zakupu wymiana baterii jest gratis,a co do bateryjkarzy to raczej nie polecam.Zrób tak jak napisał ci Seven i jak nie pomoże no to wymiana i pamiętaj że w twoim przypadku chodzi o akumulator a nie baterię. Edytowane 27 Stycznia 2013 przez jacgrec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HNIW 0 #7042 Napisano 28 Stycznia 2013 http://allegro.pl/show_item.php?item=2957076829 jakoś przypadkiem zalicytowałem, chyba trochę dużo jak za używanego Mudmana, ale w głowie mam cennik Zibi więc złą skalę odniesienia.Jak zapłacę i dotrze to się podzielę wrażeniami. W sumie już się praktycznie na Gulfmana zdecydowałem więc zegarek może pójdzie dalej do któregoś klubowicza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J30 0 #7043 Napisano 28 Stycznia 2013 Witam.Miałem go zalicytować, ale dałem spokój jak zobaczyłem że na Allegro w DAY...Trade, jest on bodajze za 290zł z przesyłka. Ale troche poczytalem i się dowiedziałem i czekam. Niby bardzo duż pozytywów kilka negatywów, tak samo JAK u innych sprzedawców. Najgorzej ze daje on gwarancje tylko na 2 lata. Ale cena jest bardzo atrakcyjna, i też pisze że są to orginały. w innych sklepach trzeba daćza G 9000 np. http://www.kup-casio.pl/product-zul-2524-Casio-G-9000-1VER.html 450zł. A tak wogóle to szukam jakiegos fajnego zegarka i nie wiem...Podoba mi sie Casio GW-3000BD-1AER tylko nie ma podswietlenia typu iluminator a te diodki to lipa:(( A czy ten model ma wogole led (chyba nie)?Jak długo świecą wskazowki w ciemności Neobrite?. Jak dla mnie takie Neobrite to wada!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leszko 1 #7044 Napisano 28 Stycznia 2013 rozczaruje Cię, wskazówki świecą kiepsko , niestety to nie Seiko czy Citizen a światło z diody pochłania tarcza i też słabo widać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J30 0 #7045 Napisano 28 Stycznia 2013 A tak na szybko Citizen Seiko robi podobne modele?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HNIW 0 #7046 Napisano 28 Stycznia 2013 Zawsze jest 10 dnia na odstąpienie od umowy zawartej na odległość, zobaczę jak to będzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7047 Napisano 28 Stycznia 2013 Tak jak napisałem,wyczytałem taką informację w necie,co oczywiście nie musi być zgodne z prawdą;-) w tym przypadku zaufam tobie(pomijając oczywiście fakt że rozumiem znaczenie słów change i charge i to że skrót ten można zastosować w przypadku obu słów) Ktoś delikatnie mówiąc pochopnie rozwinął znaczenie tego skrótu, bo tego typu wskaźnik nia miałby najmniejszego sensu, bowiem po pierwsze zgodnie z marketingową polityką Casio, w tego typu zegarkach nie ma potrzeby wymieniać akumulatora, a po drugie w jaki sposób ten wskaźnik miałby zostać wyświetlony, skoro przy uszkodzonym akumulatorze zegarek kompletnie przestaje działać? Żebyś nie musiał polegać wyłącznie na zaufaniu do mojej osoby, wycinek z pierwszej lepszej instrukcji do solarnego G-Shocka: Bodajże do roku czasu od dnia zakupu wymiana baterii jest gratis,a co do bateryjkarzy to raczej nie polecam.Zrób tak jak napisał ci Seven i jak nie pomoże no to wymiana i pamiętaj że w twoim przypadku chodzi o akumulator a nie baterię. Wymiana w ciągu roku dotyczy tylko zwykłych baterii i oczywiście pod warunkiem, że zegarek został zakupiony w zibi. Wymiana akumulatora nie należy do czynności eksploatacyjnych, bo to po prostu awaria i w związku z tym przysługuje Ci bezpłatna jego wymiana, jeśli tylko posiadasz jakąkolwiek gwarancję. Zwykły zegarmistrz tego nie zrobi, bo choć wymiana jest równie banalna jak w przypadku normalnej baterii, to po prostu najprawdopodobniej nie będzie miał dostępu do tego typu akumulatorów. W każdym razie najpierw sprawdź, czy zwyczajnie nie potrzebuje porządnego podładowania. Podoba mi sie Casio GW-3000BD-1AER tylko nie ma podswietlenia typu iluminator a te diodki to lipa:(( A czy ten model ma wogole led (chyba nie)? Podświetlenie diodowe posiada tylko wersja analogowo-cyfrowa (GW-3500B) i wcale nie jest to żadna lipa. Wręcz przeciwnie, jak dla mnie świetnie spełnia swoje zadanie i umożliwia bezproblemowe odczytanie godziny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacgrec 1 #7048 Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Żebyś nie musiał polegać wyłącznie na zaufaniu do mojej osoby, wycinek z pierwszej lepszej instrukcji do solarnego G-Shocka: Twoje opinia w zupełności mi wystarcza,mało kto z tego co śledzę forum orientuje się w temacie Casio tak jak ty Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Acha,i jeszcze jedno przy okazji...."zachorowałem" na niego,i tu pytanie:Co o tym sądzisz(cena)? znajdę gdzieś taniej? http://www.amazon.co.uk/Casio-G-Shock-FROGMAN-MULTIBAND6-GWF-1000-1JF/dp/B002MZZ02Y/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1359399780&sr=8-4 Edytowane 28 Stycznia 2013 przez jacgrec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7049 Napisano 28 Stycznia 2013 Tak na szybko przeglądając znane mi źródła, taniej znalazłem tylko na rakutenie (z przesyłką około 2000 zł), ale przy wysyłce z Japonii dojdą jeszcze dodatkowe opłaty celne. Nie wiem natomiast jak to będzie w przypadku tego zakupu na amazonie - niby wysyłka również z Japonii, ale amazon chyba nigdy nie wysyła bezpośrednio do adresata, tylko poprzez swoją "bazę" w Polsce (tak przynajmniej bywało w przypadku moich zakupów z Wysp). Z tego też powodu na przykład przy zakupach zza oceanu opłaty celne często są już naliczane z góry przy płatności, ale tutaj nic takiego nie ma miejsca - widać to po dodaniu przedmiotu do koszyka, w ostatnim kroku przed potwierdzeniem zamówienia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacgrec 1 #7050 Napisano 29 Stycznia 2013 Tak na szybko przeglądając znane mi źródła, taniej znalazłem tylko na rakutenie (z przesyłką około 2000 zł), ale przy wysyłce z Japonii dojdą jeszcze dodatkowe opłaty celne. Nie wiem natomiast jak to będzie w przypadku tego zakupu na amazonie - niby wysyłka również z Japonii, ale amazon chyba nigdy nie wysyła bezpośrednio do adresata, tylko poprzez swoją "bazę" w Polsce (tak przynajmniej bywało w przypadku moich zakupów z Wysp). Z tego też powodu na przykład przy zakupach zza oceanu opłaty celne często są już naliczane z góry przy płatności, ale tutaj nic takiego nie ma miejsca - widać to po dodaniu przedmiotu do koszyka, w ostatnim kroku przed potwierdzeniem zamówienia. Dzięki za wskazówki,na razie chyba się wstrzymam,z drugiej strony zdaję sobie sprawę że "pana żabkę" trudno będzie dostać w jakiś super okazyjnych cenach ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach