Lawnowerman 927 #3276 Napisano 4 Sierpnia 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
3run 1 #3277 Napisano 4 Sierpnia 2009 Jak kupowalem pasek w autoryzowanym serwisie, to wymieniaja go od razu gratis. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #3278 Napisano 4 Sierpnia 2009 Jak kupowalem pasek w autoryzowanym serwisie, to wymieniaja go od razu gratis. Tylko, ze poki14 kupuje w salonie i moga nie miec na miejscu serwisu, a sprzedawca mu nie zmieni. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3279 Napisano 5 Sierpnia 2009 Nareszcie dotarl! Szanowni koledzy oto DW6620-2 Scorpion! Prawda, ze piekny Fajny nowy sikor teshima. A czy Ty przypadkiem kiedyś nie pisaleś, że nie kupisz drugiego G-Shocka póki stary Ci sie nie rozleci? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dominik5599 #3280 Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam, Zdecydowałem się zadać swoje kolejne pytanie w tym temacie, bo dotyczy wszystkich zegarków z funkcją Waveceptor. Czy ta synchronizacja radiowa poprawnie wskazuje godzinę w naszym kraju? Nadajnik znajduje się w Niemczech, a między nim, a miejscem mojego zamieszkania (Małopolska) znajduje się sporo minut różnicy. Ktoś mógłby mi coś jeszcze powiedzieć na ten temat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #3281 Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam, Zdecydowałem się zadać swoje kolejne pytanie w tym temacie, bo dotyczy wszystkich zegarków z funkcją Waveceptor. Czy ta synchronizacja radiowa poprawnie wskazuje godzinę w naszym kraju? Nadajnik znajduje się w Niemczech, a między nim, a miejscem mojego zamieszkania (Małopolska) znajduje się sporo minut różnicy. Ktoś mógłby mi coś jeszcze powiedzieć na ten temat? Aby działał poprawnie w Polsce musi obsługiwać stację w Niemczech lub ew. w Anglii. Najpewniej kupić zegarek z min. multiband 5. W takim zegarku ustawiasz sobie strefę czasową w jakiej aktualnie jesteś i przy odbieraniu sygnału dostosowuje godzinę do twojej strefy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość poki14 #3282 Napisano 5 Sierpnia 2009 W Niemczech jest ta sama strefa czasowa co u nas GMT+1 wiec bedzie dzialac Wlasnie szkoda, ze nie ma serwisu w tym salonie bo tez nie chce placic za duzo za wymiane:/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #3283 Napisano 5 Sierpnia 2009 Fajny nowy sikor teshima. A czy Ty przypadkiem kiedyś nie pisaleś, że nie kupisz drugiego G-Shocka póki stary Ci sie nie rozleci? Prawda, to ja tak napisalem ale zdecydowalem sie na kupno juz teraz zeby miec w razie czego na zapas Na wakacje zabiore wtedy 2 bo jak szlag trafi jednego to bede mial drugiego Teraz tak mnie wzielo, ze juz kombinuje zeby dalej kupowac. Z tym, ze wiem juz jakie modele chce miec i jak je skompletuje to przestane zbierac.Dobra pamiec Lestaf. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #3284 Napisano 5 Sierpnia 2009 Wlasnie szkoda, ze nie ma serwisu w tym salonie bo tez nie chce placic za duzo za wymiane:/ Jak zaplacisz gora 5pln to pewnie bedzie max.Ja za test szczelnosci, kompletne czyszczenie, wymiane uszczelki pod deklem, renowacje dekla i ocene ogolnego stanu zegarka zaplacilem 26pln, a przy tych czynnosciach pasek musial byc zdejmowany - to myslisz, ze ile zaplacisz za sama wymiane paska. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3285 Napisano 6 Sierpnia 2009 Z tym, ze wiem juz jakie modele chce miec i jak je skompletuje to przestane zbierac. Jakie modele? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #3286 Napisano 6 Sierpnia 2009 Jakie modele? Chce miec jeszcze Mudmana G9000, Gulfmana G9100 i jakiegos Froga (jeszcze sie nie zdecydowalem jaki model bo duzy wybor). Mysle, ze to bedzie juz dobry zestaw i na tym chce poprzestac. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3287 Napisano 6 Sierpnia 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość poki14 #3288 Napisano 6 Sierpnia 2009 Ej moze glupie pytanie ale czy orientuje sie ktos z was po ile srednio chodza zegarki g-shock z serii spike lee??Bo cos chyba wyczytalem, ze beda w okolicach jakos 400zl ale tez jakos, ze cena jes pod 500zl i sam juz nie wiem no a ten model mi sie podoba ( chyba nie trudno sie domyslic czemu) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #3289 Napisano 6 Sierpnia 2009 Na ebayu DW-5000 SL są jpo 150$, na allegro chodziły po 490zł. A kiedyś na forum był nawet za 350zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Telekom 0 #3290 Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam Kolegów!Do tej pory udzielałem się na podforum zegarków rosyjskich i radzieckich,ale od dawna myślałem o jakimś "pancerniku". Oczywiście zacząłem od przejrzenia podforum zegarków japońskich i w końcu podjąłem decyzję.Zasugerowałem się głównie wypowiedziami Lestafa (dziękuję!), ponieważ szukałem zegarka,który będzie przede wszystkim w stonowanych kolorach, bez żadnych czerwonych wstawek itp. Wybór zatem padł na Mudmana GW-9000A, dokładnie jak na zdjęciu 3 posty wyżej.Do ideału brakuje mi tylko ustawiania timera z dokładnością większą niż 1 minuta.Jeszcze raz dziękuję za wypowiedzi Kolegów, które pomogły mi podjąć decyzję. P.S.Jeszcze pytanie do posiadaczy tego modelu -spodnia część (ta osłaniająca dekiel) jest nieco jaśniejsza (szara), niż góra koperty (czarna).Czy u Was też tak jest, czy trafił mi się jakiś "składak"? 0 Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3291 Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam Kolegów!Do tej pory udzielałem się na podforum zegarków rosyjskich i radzieckich,ale od dawna myślałem o jakimś "pancerniku". Witamy! Zasugerowałem się głównie wypowiedziami Lestafa (dziękuję!) Do usług Wybór zatem padł na Mudmana GW-9000A Słusznie Do ideału brakuje mi tylko ustawiania timera z dokładnością większą niż 1 minuta. Chodziło Ci pewnie o zakres większy niż jedna godzina. Też mi tego brakuje. Jeszcze pytanie do posiadaczy tego modelu -spodnia część (ta osłaniająca dekiel) jest nieco jaśniejsza (szara), niż góra koperty (czarna).Czy u Was też tak jest, czy trafił mi się jakiś "składak"? Wszystkie tak mają, a Mudman w porównaniu do Risemana, ma szarego tyle co nic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Telekom 0 #3292 Napisano 6 Sierpnia 2009 Do ideału brakuje mi tylko ustawiania timera z dokładnością większą niż 1 minuta.Chodziło Ci pewnie o zakres większy niż jedna godzina. Też mi tego brakuje.Nie nie, chodziło mi o to, że mogę ustawiać tylko pełne minuty timera.Chyba, że coś źle naciskam?Np. nie mogę nastawić czasu 1,5 minuty. Wszystkie tak mają, a Mudman w porównaniu do Risemana, ma szarego tyle co nic.No to fajnie. Dziękuję za informację. Aha - w Mudmanie doskonale działa Waveceptor.Mój Oceanus czasem przez kilka dni (a w zasadzie nocy) nie potrafi złapać sygnału. 0 Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość poki14 #3293 Napisano 6 Sierpnia 2009 Ja tez ogolnie poluje na tego od Spike Lee ze wzgledu na obudowe- taka sama jak pierwszy GNo i tez ogolnie skoro obudowa metal potencjalnie wytrzymalsza no i bezel tez latwiej dostepny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Telekom 0 #3294 Napisano 6 Sierpnia 2009 Wytłumaczcie mi, proszę, jaki związek ma Spike Lee z zegarkami G-Shock?Dlaczego właśnie on, a nie inny reżyser, promuje tę linię?Szanuję go jako twórcę, lubię jego filmy, ale nie bardzo rozumiem jego związek z G-Shock... 0 Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość rollin #3295 Napisano 6 Sierpnia 2009 Wytłumaczcie mi, proszę, jaki związek ma Spike Lee z zegarkami G-Shock?Dlaczego właśnie on, a nie inny reżyser, promuje tę linię?Szanuję go jako twórcę, lubię jego filmy, ale nie bardzo rozumiem jego związek z G-Shock... pewnie inni albo nie chcieli się zgodzić, albo mają kontrakty z innymi firmami, albo mieli za duże wymagania finansowe.... ja też nie widzę łączności Spike Lee - G-shock 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #3296 Napisano 6 Sierpnia 2009 Podobno Spike jest zapalonym miłośnikiem G-Shocków. G wystąpił w jego filmie Clockers (1995), a dodatkowo właśnie na 25-lecie G-Shocka nakręcił krótki film poświęcony tym zegarkom. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3297 Napisano 6 Sierpnia 2009 ...a dodatkowo na 25-lecie nakręcił krótki film poświęcony G-shockom. A znasz może tytuł tego filmu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #3298 Napisano 6 Sierpnia 2009 Kickin' It 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3299 Napisano 6 Sierpnia 2009 Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dominik5599 #3300 Napisano 6 Sierpnia 2009 Chciałbym podziękować mickeyowi za wszelkie rady, jakich mi udzielił. Już niedługo powinna do mnie wystartować wysyłka z pierwszym MUDMANEM. Chciałbym się jeszcze spytać, czy zegarek będzie wyglądał dobrze na chudej ręce? Bo ja jestem z tych chudszych, a MUDMAN wygląda na dosyć masywnego na zdjęciach. Pozdro! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach