Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

W piątek kliknąłem za 675 zł. Złoty słabnie ceny rosną.

Faktycznie Brawat potwierdził mi że mieli 2szt. W piątek i się sprzedały,oczywiście zaglądam tam codziennie i nie trafiłem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że wątek "umiera" i brak świeżej krwi chciałbym zapytać dlaczego ten model jest Królem? Przyznam, że teraz chodzi za mną jakiś G. Na początku stawiałem na GW-9400, ale coraz cieplej w sercu mi się robi jak patrze na GX-56BB-1DR.

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W piątek kliknąłem za 675 zł. Złoty słabnie ceny rosną.

Albo popyt rośnie, ceny rosną.

Edytowane przez lemonln

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dkatego jest Królem bo taka jest jego nazwa :) King of G Shock :)

Spodziewałem się jakiegoś drugiego dna. Historii jak to zegarek pomógł uratować rozbitków. A tu zwykła ściema marketingowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuję że z tym modelem będzie jak przy premierze teledysku dr.dre i need a doctor :) w całej PL było tylko kilka sztuk które rozeszły się natychmiast ( 449 w zibi 2011 rok ) zakup czy zamówienie go przez 1 miesiące było niemożliwe ( ja kupiłem tylko dzięki temu że poznałem przedstawiciela Casio który miał odłożonego Eminema i GX56 DGK :) )potem jak zaczęły się pojawiać znikały od ręki ale można było kupić np na alledrogo za 1000-1500 :) , po kilku miesiącach szału nagle pojawiły się wszędzie i czar prysł :) dostępne są do teraz po niecałe 300 ( mowa o 1 Eminemie bo drugi też był ale to limitka i już szału nie było bo leżał w kilku zibi za 800 , obecnie bym brał od ręki )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

... Złoty słabnie ceny rosną.

No dla kupujących za granicą jest to pewna niedogodność. ;) Właśnie kliknąłem coś na zatoce, cena w funtach i powiem, że po przewalutowaniu paypala 1GBP=5,57PLN pozostałem po zakupie z lekkim kacem zakupowym. :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pomyśleć, że trochę ponad miesiąc temu za funta płaciłem 4,75zł..

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja farta miałem - gw3000 kupiony gdy funt właśnie 4.8 stał , seiko 5 też, komp nowy i monitor :) Szkoda tylko, że na świeta taki wzrost bo trzeba bazować na towarze już zaległym w polskich magazynach :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Paypal ma zawsze kiepski przelicznik przy przewalutowaniu, ale i tak kurs funta jest niekorzystny przy zakupach zagranicznych (dziś ~5,36PLN).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że wątek "umiera" i brak świeżej krwi chciałbym zapytać dlaczego ten model jest Królem?

Dlatego że w okresie kiedy rozpoczęto produkcję GX-56 nie było większego g-shock'a

Teraz w dobie Master'ów to się trochę zdewaluowało bo największy nie jest, ale King został.

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem gdzieś PL katalog G shock z 2010 roku właśnie z prezentacją gx56 ( przedstawiony opis z przekrojem zegarka ) i foty pomarańczy i czarnego z wielkim opisem King of G-Shock :)

( był też tam opis dw-6900 Eminem tyle że z bykiem bo zamiast Eminem było coś w stylu Emenem :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówię, nie umiem się dogadać nawet o zwykłą wysyłkę :) Ja mu jedno, a on drugie.

Pozdrawiam

Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbym Ci go odebrać i wysłać jak gość mi go przywiezie a Ty jesteś pewny zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbym Ci go odebrać i wysłać jak gość mi go przywiezie a Ty jesteś pewny zakupu.

Nie, dziękuję. Stwierdziłem, że będzie mi go szkoda "psuć" bo szukam jakiegoś do tyrania.

Pozdrawiam

Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X-Ray, a co tam linkujesz?

A takie ochy i achy nad podróbka Romana ;)

sgpdYMj.jpg

4bMCnZk.jpg

KRND4Jj.jpg

Widze że jesteśmy w tej samej grupie

Oczy krwawią :D

Zgadza się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Coś, jak zachwalanie kiełbasy z "supermarkietu" - tylko 7% mięsa, ale da się wyrzygać, a kosztuje jedyne 6,99 za kilogram. :(

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś, jak zachwalanie kiełbasy z "supermarkietu" - tylko 7% mięsa, ale da się wyrzygać, a kosztuje jedyne 6,99 za kilogram. :(

A kilogram karmy dla psa 27 za kilogram :huh: - chyba zacznę karmić psa kiełbasą... :D :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kilogram karmy dla psa 27 za kilogram :huh: - chyba zacznę karmić psa kiełbasą... :D :D

A sam będziesz wciąga karmę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam koleżkę co też sobie kupił 10 szt i się cieszy że tyle kolorów na każdą okazję- po tygodniu wkręty pordzewiały ( z czego ma się cieszyć jak żonka mu szmal wydziela), ale co tam mam i noszę. Szkoda mi go, jak takie badziewie można założyć na rękę ? Wstyd

Dziabnięte Notem Czwartym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi