Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość miczel1

Czy jest na sali lekarz???? Bo oglądam kolejnego G Shocka ;)

Jestem.Jest Pan całkowicie zdrowy :)  Tz chory ale na tym forum to norma :) Co teraz ciekawego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałęm o Risemanie ale jednak Was zdradziłem, tym razem i zamówiłem Seiko 5 Military. Jakieś urozmaicenie musi być. Dwa G Shocki już są

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest na sali lekarz???? Bo oglądam kolejnego G Shocka ;)

Normalna sprawa, nie stresuj się. Stres szkodzi zdrowiu, G-Shock nie zaszkodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem nie w tym czy zaszkodzi a w tym żeby nie przesadzić czyli ostrożność wskazana jest. Wiem na pewno że te dwa, które u mnie stoją i się usmiechają nie są ostatnimi ;) Teraz przy wyborze zmienię trochę kolorystykę, ale na pewno nie biały czy żółty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 8 sztuk samych G (wszystkich sikorow ponad 20) :)

Najgorzej jak kupisz szkatułe na np 20 szt. Nie spoczniesz dopoki jej nie zapełnisz. Jak zapełnisz to bedziesz sprzedawal te, ktore nie nosisz, zeby zrobic miejsce na te, ktore chcesz kupic.

Albo dokupujesz kolejna szkatułe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha ha ha. Chyba wiem o czym piszesz. Mój pierwszy limit był 5 zegarków. Właśnie piąty zamówiony ( i na pewno nie ostatni )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

ale ze Seiko :) Militarne Seiko :) Jestem zawiedziony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem ostatnio na bazarku Vostoka Anchara w kolorze żółtym ale jednak to nie moj styl. Za taka kase oczekuje zegarka, na ktorego nie bede musial uwazac. Fakt-zegarek jest piekny i nikt nie przechodzi obojetnie ale moj GW-3000BD jakos lepiej mi lezy.

Nastepnym G, ktorego kupie to bedzie GW-A1000 lub GW-A1100. I to bedzie wisienka na torcie.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ze Seiko :) Militarne Seiko :) Jestem zawiedziony :)

Ten zegarek tak jak kobieta, kupiony ze względu na wygląd ;) Już od dawna na niego patrzałem no ale pojawiły się G, które mi podeszły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Kupilem ostatnio na bazarku Vostoka Anchara w kolorze żółtym ale jednak to nie moj styl. Za taka kase oczekuje zegarka, na ktorego nie bede musial uwazac. Fakt-zegarek jest piekny i nikt nie przechodzi obojetnie...

A czemu musisz uważać na Vostoka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest duzy jak G ale szkło nie jest tak schowane jak w G.

Za taka kase bałbym sie, ze uderze w jakas klamke, drzwi itp rzeczy.

Raz juz tak rozbilem zegarek.

Naprawa mocno bolała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anchar to jest kloc, który jest kompletnym nieporozumieniem.

Wiesz, kwestia gustu.

Na zdjeciach mi sie spodobał, kupilem, założyłem, nie było chemii wiec zrezygnowałem z transakcji i kupie cos innego.

Na bank jest mnostwo osob, ktorym sie spodoba bardziej niz nam najlepszy G.

Nie jest nieporozumieniem.

Zwyczajnie reprezentuje inny styl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile miałeś ?  ;)  Akurat próbuje się odwieść od zakupu 9200 a ty mi tu takie foty oj nieładnie.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Wiesz, kwestia gustu.

Na zdjeciach mi sie spodobał, kupilem, założyłem, nie było chemii wiec zrezygnowałem z transakcji i kupie cos innego.

Dokładnie ja osobiście uważam że jest za***isty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze o jakies porady bo nie wiem co z tym zrobic :(

Daj swojego maila, to Ci swoją instrukcję prześlę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile miałeś ?  ;)  Akurat próbuje się odwieść od zakupu 9200 a ty mi tu takie foty oj nieładnie.

Ogólnie miałem modeli "G" jak dobrze liczę chyba 9 (do niektórych modeli wracam, najczęściej do DW-5600, szczególnie zimą kiedy długi ciasny mankiet uwiera ;)) ale zawsze do dyspozycji w jednym czasie miałem przynajmniej dwa. Zostałem z jednym ale na pewno nie na długo  :D . Teraz napaliłem się na Edifice - model? - jeszcze się zastanawiam ale na pewno chrono bo nie mam teraz takiego "łocza"   ^_^

A jeśli chodzi o GW-9200 to ... (mam nadzieję że nikt mi tego kiedyś nie wypomni :P ) powiem (a w tym roku byłem na urlopie w górach - alti  :) ), ma u mnie dożywocie  :D

Edit: pewnie modeli miałbym z 20, ale większość gabarytowo odpada przy przymiarce   :(

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie kolega miczel1 ma racje wytłumacz. :)  Zapomniałem dodać AWG-M100-1AER (moduł 5230). A w instrukcji jest tylko o MUTE, a nawet jesli jest wyłączone dzwięku nie ma :(

Tutaj masz jeszcze co nieco napisane o AWG-M100

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/72068-nowy-g-shock-shock/

Wychodzi na to, że do Twojego modelu dodawali instrukcję od mojego ( AWG-101 ), a to dwa różne moduły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, kwestia gustu.

Nie chodzi o styl, choć ten mnie również odrzuca. Chodzi po prostu o to, że to za duży zegarek. Ja jeszcze rozumiem duże G-shocki, bo bezele chronią je od obić, ale stalowe zegarki w takiej wielkości to po prostu więcej niż pewne spotkanie z przeszkodą.

Pomijając wielkość to Vostoki są znane ze średniej jakości i wolałbym te tysiąc ileś PLN wydać na japoński zegarek. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak już wspominałem.

Kwestia gustu.

Ja z niego rezyguje ale na bank będzie się podobał innemu nabywcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Nie chodzi o styl, choć ten mnie również odrzuca. Chodzi po prostu o to, że to za duży zegarek. Ja jeszcze rozumiem duże G-shocki, bo bezele chronią je od obić, ale stalowe zegarki w takiej wielkości to po prostu więcej niż pewne spotkanie z przeszkodą.

Pomijając wielkość to Vostoki są znane ze średniej jakości i wolałbym te tysiąc ileś PLN wydać na japoński zegarek. ;)

Mnie w Vostoku zabiła inna rzecz a mianowicie kiedyś jakiś czas temu miałem odłorzone 1900zł na Anchara albo Ekranoplana i wiecie co nie kupiłem...ale nie dla tego że mi się nie podobał-ani jeden ani drugi nie zapiął mi sie na reke (zapiął na ostatnią dziurę co wyglądało komicznie) !!! Poważnie miały za krótkie paski!!!! Jak zegarek dla nurków/pseudo nurków ala diver może mieć pasek do max nadgarstka 22??? Kiepski żart !!! Tak samo było z Festina Chrono Bike 2012 ta sie wcale nie zapięła...Dlatego nosze G :)  Nie dla wszystkich te zegarki są duże :)

To są duże zegarki:

Invicta Seahunter 58mm i Buran Stigrey 56mm 

post-56479-0-40577200-1407610376.jpg

post-56479-0-10754800-1407610386.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka cena tej busoli?

Podobny do Grahama i U-Boat'a.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Jaka cena tej busoli?

Podobny do Grahama i U-Boat'a.

Invicta to 1600-2000 a Buran to ostatnio była promocja 12999 :) Nie nie pomyliłem sie 13tys zł :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi