Pilot353 22 #10626 Napisano 9 Sierpnia 2014 Czy jest na sali lekarz???? Bo oglądam kolejnego G Shocka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10627 Napisano 9 Sierpnia 2014 Czy jest na sali lekarz???? Bo oglądam kolejnego G Shocka Jestem.Jest Pan całkowicie zdrowy Tz chory ale na tym forum to norma Co teraz ciekawego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #10628 Napisano 9 Sierpnia 2014 Myślałęm o Risemanie ale jednak Was zdradziłem, tym razem i zamówiłem Seiko 5 Military. Jakieś urozmaicenie musi być. Dwa G Shocki już są 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27219 #10629 Napisano 9 Sierpnia 2014 Czy jest na sali lekarz???? Bo oglądam kolejnego G Shocka Normalna sprawa, nie stresuj się. Stres szkodzi zdrowiu, G-Shock nie zaszkodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #10630 Napisano 9 Sierpnia 2014 Problem nie w tym czy zaszkodzi a w tym żeby nie przesadzić czyli ostrożność wskazana jest. Wiem na pewno że te dwa, które u mnie stoją i się usmiechają nie są ostatnimi Teraz przy wyborze zmienię trochę kolorystykę, ale na pewno nie biały czy żółty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #10631 Napisano 9 Sierpnia 2014 Ja mam 8 sztuk samych G (wszystkich sikorow ponad 20) Najgorzej jak kupisz szkatułe na np 20 szt. Nie spoczniesz dopoki jej nie zapełnisz. Jak zapełnisz to bedziesz sprzedawal te, ktore nie nosisz, zeby zrobic miejsce na te, ktore chcesz kupic.Albo dokupujesz kolejna szkatułe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #10632 Napisano 9 Sierpnia 2014 Ha ha ha. Chyba wiem o czym piszesz. Mój pierwszy limit był 5 zegarków. Właśnie piąty zamówiony ( i na pewno nie ostatni ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10633 Napisano 9 Sierpnia 2014 ale ze Seiko Militarne Seiko Jestem zawiedziony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #10634 Napisano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Kupilem ostatnio na bazarku Vostoka Anchara w kolorze żółtym ale jednak to nie moj styl. Za taka kase oczekuje zegarka, na ktorego nie bede musial uwazac. Fakt-zegarek jest piekny i nikt nie przechodzi obojetnie ale moj GW-3000BD jakos lepiej mi lezy.Nastepnym G, ktorego kupie to bedzie GW-A1000 lub GW-A1100. I to bedzie wisienka na torcie. Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #10635 Napisano 9 Sierpnia 2014 ale ze Seiko Militarne Seiko Jestem zawiedziony Ten zegarek tak jak kobieta, kupiony ze względu na wygląd Już od dawna na niego patrzałem no ale pojawiły się G, które mi podeszły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10636 Napisano 9 Sierpnia 2014 Kupilem ostatnio na bazarku Vostoka Anchara w kolorze żółtym ale jednak to nie moj styl. Za taka kase oczekuje zegarka, na ktorego nie bede musial uwazac. Fakt-zegarek jest piekny i nikt nie przechodzi obojetnie...A czemu musisz uważać na Vostoka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #10637 Napisano 9 Sierpnia 2014 Jest duzy jak G ale szkło nie jest tak schowane jak w G.Za taka kase bałbym sie, ze uderze w jakas klamke, drzwi itp rzeczy.Raz juz tak rozbilem zegarek.Naprawa mocno bolała. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10638 Napisano 9 Sierpnia 2014 Kupilem ostatnio na bazarku Vostoka Anchara Anchar to jest kloc, który jest kompletnym nieporozumieniem. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23143 #10639 Napisano 9 Sierpnia 2014 Zostałem z jednym g-shockiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #10640 Napisano 9 Sierpnia 2014 Anchar to jest kloc, który jest kompletnym nieporozumieniem.Wiesz, kwestia gustu. Na zdjeciach mi sie spodobał, kupilem, założyłem, nie było chemii wiec zrezygnowałem z transakcji i kupie cos innego.Na bank jest mnostwo osob, ktorym sie spodoba bardziej niz nam najlepszy G.Nie jest nieporozumieniem.Zwyczajnie reprezentuje inny styl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #10641 Napisano 9 Sierpnia 2014 A ile miałeś ? Akurat próbuje się odwieść od zakupu 9200 a ty mi tu takie foty oj nieładnie. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10642 Napisano 9 Sierpnia 2014 Wiesz, kwestia gustu.Na zdjeciach mi sie spodobał, kupilem, założyłem, nie było chemii wiec zrezygnowałem z transakcji i kupie cos innego.Na bank jest mnostwo osob, ktorym sie spodoba bardziej niz nam najlepszy G.Nie jest nieporozumieniem.Zwyczajnie reprezentuje inny styl.Dokładnie ja osobiście uważam że jest za***isty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #10643 Napisano 9 Sierpnia 2014 Prosze o jakies porady bo nie wiem co z tym zrobic Daj swojego maila, to Ci swoją instrukcję prześlę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23143 #10644 Napisano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) A ile miałeś ? Akurat próbuje się odwieść od zakupu 9200 a ty mi tu takie foty oj nieładnie.Ogólnie miałem modeli "G" jak dobrze liczę chyba 9 (do niektórych modeli wracam, najczęściej do DW-5600, szczególnie zimą kiedy długi ciasny mankiet uwiera ) ale zawsze do dyspozycji w jednym czasie miałem przynajmniej dwa. Zostałem z jednym ale na pewno nie na długo . Teraz napaliłem się na Edifice - model? - jeszcze się zastanawiam ale na pewno chrono bo nie mam teraz takiego "łocza" A jeśli chodzi o GW-9200 to ... (mam nadzieję że nikt mi tego kiedyś nie wypomni ) powiem (a w tym roku byłem na urlopie w górach - alti ), ma u mnie dożywocie Edit: pewnie modeli miałbym z 20, ale większość gabarytowo odpada przy przymiarce Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #10645 Napisano 9 Sierpnia 2014 No właśnie kolega miczel1 ma racje wytłumacz. Zapomniałem dodać AWG-M100-1AER (moduł 5230). A w instrukcji jest tylko o MUTE, a nawet jesli jest wyłączone dzwięku nie ma Tutaj masz jeszcze co nieco napisane o AWG-M100http://zegarkiclub.pl/forum/topic/72068-nowy-g-shock-shock/Wychodzi na to, że do Twojego modelu dodawali instrukcję od mojego ( AWG-101 ), a to dwa różne moduły... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10646 Napisano 9 Sierpnia 2014 Wiesz, kwestia gustu.Na zdjeciach mi sie spodobał, kupilem, założyłem, nie było chemii wiec zrezygnowałem z transakcji i kupie cos innego.Na bank jest mnostwo osob, ktorym sie spodoba bardziej niz nam najlepszy G.Nie jest nieporozumieniem.Zwyczajnie reprezentuje inny styl. Nie chodzi o styl, choć ten mnie również odrzuca. Chodzi po prostu o to, że to za duży zegarek. Ja jeszcze rozumiem duże G-shocki, bo bezele chronią je od obić, ale stalowe zegarki w takiej wielkości to po prostu więcej niż pewne spotkanie z przeszkodą. Pomijając wielkość to Vostoki są znane ze średniej jakości i wolałbym te tysiąc ileś PLN wydać na japoński zegarek. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #10647 Napisano 9 Sierpnia 2014 Tak jak już wspominałem.Kwestia gustu.Ja z niego rezyguje ale na bank będzie się podobał innemu nabywcy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10648 Napisano 9 Sierpnia 2014 Nie chodzi o styl, choć ten mnie również odrzuca. Chodzi po prostu o to, że to za duży zegarek. Ja jeszcze rozumiem duże G-shocki, bo bezele chronią je od obić, ale stalowe zegarki w takiej wielkości to po prostu więcej niż pewne spotkanie z przeszkodą. Pomijając wielkość to Vostoki są znane ze średniej jakości i wolałbym te tysiąc ileś PLN wydać na japoński zegarek. Mnie w Vostoku zabiła inna rzecz a mianowicie kiedyś jakiś czas temu miałem odłorzone 1900zł na Anchara albo Ekranoplana i wiecie co nie kupiłem...ale nie dla tego że mi się nie podobał-ani jeden ani drugi nie zapiął mi sie na reke (zapiął na ostatnią dziurę co wyglądało komicznie) !!! Poważnie miały za krótkie paski!!!! Jak zegarek dla nurków/pseudo nurków ala diver może mieć pasek do max nadgarstka 22??? Kiepski żart !!! Tak samo było z Festina Chrono Bike 2012 ta sie wcale nie zapięła...Dlatego nosze G Nie dla wszystkich te zegarki są duże To są duże zegarki:Invicta Seahunter 58mm i Buran Stigrey 56mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #10649 Napisano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Jaka cena tej busoli? Podobny do Grahama i U-Boat'a. Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10650 Napisano 9 Sierpnia 2014 Jaka cena tej busoli? Podobny do Grahama i U-Boat'a.Invicta to 1600-2000 a Buran to ostatnio była promocja 12999 Nie nie pomyliłem sie 13tys zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach