Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dingo

Kolega z pracy chce się wymienić, oferuje GA-100SD-8AER  za moje seiko 5. Zegarek mi się podoba, ale ta szara kolorystyka i jest dość duży. Nigdy nie miałem analogowego casio i tu mam pytanie do posiadaczy, jak sprawuje się ten model w codziennym użytkowaniu? Szczególnie chodzi mi o komfort noszenia na dłuższą metę. To, że nie ma solaru akurat mi nie przeszkadza, umiem wymienić baterię. Wiem, że to masówka od casio i nie ma co wymagać, z drugiej strony przydał by się model ze wskazówkami do tyrania w pracy i na rower. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, moim zdaniem GA-100 to najbardziej festyniarski i wiejski g-shock jaki kiedykolwiek powstał i mimo że osobiście uznaję tylko g-shocki to wolał bym to seiko.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

...a do mnie jedzie GW-9200. To właśnie Riseman będzie ze mną w leśnym (i nie tylko) terenie.

no to ciekawe życie go czeka - nie jedno zobaczy w leśnej głuszy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega z pracy chce się wymienić, oferuje GA-100SD-8AER za moje seiko 5. Zegarek mi się podoba, ale ta szara kolorystyka i jest dość duży. Nigdy nie miałem analogowego casio i tu mam pytanie do posiadaczy, jak sprawuje się ten model w codziennym użytkowaniu? Szczególnie chodzi mi o komfort noszenia na dłuższą metę. To, że nie ma solaru akurat mi nie przeszkadza, umiem wymienić baterię. Wiem, że to masówka od casio i nie ma co wymagać, z drugiej strony przydał by się model ze wskazówkami do tyrania w pracy i na rower.

Ja mam co prawda ga-110 ale kształt, waga i funkcje są takie same w tych modelach. Nosi się go bardzo dobrze, jest lekki i wygodny. Łatwo odczytuje się godzinę ze wskazówek i wygodnie korzysta się z funkcji na wyświetlaczu. Niestety nie wiem czy będzie on satysfakcjonujący podczas uprawiania sportu, bo:

-jest to dość duży model więc może to przeszkadzać w niektórych sytuacjach

-Wskazówki mogą zasłaniać wyświetlacze

-podświetlenie obejmuje tylko wskazówki więc niemożliwe jest korzystanie z funkcji po zmroku

-ta wersja kolorystyczna na pewno się ubrudzi

Ja często jeżdżę na rowerze i przydatną funkcją w nocy jest autopodświetlenie, dzięki której łatwo odczytać godzinę.

Przy jasnym wyświetlaczu jaki jest w ga-100sd łatwo będzie odczytać wyświetlaną treść, w ciemnościach najwyżej będziesz musiał znaleźć jakieś źródło światła.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem z rok temu GA-100 i sprzedałem z uwagi na to, że podrób jest więcej niż oryginałów.

Miałem ten model i tylko ten uważam za słuszny.

post-71916-0-08657500-1429639741.jpg

Kiedyś miałem też GD-100 i pozamieniałem im bezele :)

Wyglądały tak:

post-71916-0-51609000-1429641587_thumb.jpg

A tu znalazłem moją fotkę mojego GA-100.

post-71916-0-47068100-1429641783_thumb.jpg

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vandit, zaraz Ci ktoś napisze, że czerwień za czerwona i za dużo białych napisów, jak to miało miejsce w przypadku czerwonego Rangeman'a :D

Ale nie przejmuj się, bo akurat połączenie czerwonego i białego dobrze się komponuje.[/

quote]

Hmm w 79 nie wyglada to zle, w 94 z calym szacunkiem,ale jakos nie teges:)

Ps. Wczoraj był film Bogowie Ulicy i 7900 czarny nonstop na pierwszym planie:D

"nie teges" - cóż za argument.

:D

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, moim zdaniem GA-100 to najbardziej festyniarski i wiejski g-shock jaki kiedykolwiek powstał i mimo że osobiście uznaję tylko g-shocki to wolał bym to seiko.

Coś w tym jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi dziś wpadły 2 G do kolekcji.

Następny DW-003 z lat 90 a konkretnie z 1997 roku. (gimby nie znają)

post-71916-0-49176500-1429640375_thumb.jpg

Oraz G-1000D-7AJR z 2008 roku.

post-71916-0-95760600-1429640631_thumb.jpg

A jak ktoś woli na gumie to mam też jego kolegę, G1000-7ADR z tego samego roku.

post-71916-0-41196000-1429640707_thumb.jpg

A przy okazji uderzające podobieństwo do Gieza GS-1001-7A pod kątem tarczy, bryły i mechanizmu :)

post-71916-0-17878000-1429642532.jpg post-71916-0-95796100-1429642549.jpg

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

1. Wygląd właśnie taki fajny na lato do spodenek

2. Jak się ubrudzi, to przerobię na wersje czarną  :P

3. Waldzior, widziałem gdzieś w necie taki jak twój, przerobiony luma plus szafir i powiem, że nie źle to wygląda

4. Co do podświetlenia, to w nocy najważniejsza jest dla mnie godzina

Chyba jednak się skuszę, zegar tani, a to jest duży plus, bo jak się nie spodoba, to i strata mała

Ładny ten G-1000D-7AJR, gdzie takie okazy się trafiają  :angry: 

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny ten G-1000D-7AJR, gdzie takie okazy się trafiają  :angry: 

W internetach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Stara dobra szkoła casio, szkoda, że jakoś odchodzą od tego, z współczesnych zegarków ciężko coś wybrać, a do starych brakuje bezeli i pasków  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stara dobra szkoła casio, szkoda, że jakoś odchodzą od tego, z współczesnych zegarków ciężko coś wybrać, a do starych brakuje bezeli i pasków  :(

Bezele i inne można znaleść ale trzeba szukać.

Jak nie można to wtedy z dwóch składam jednego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a do mnie jedzie GW-9200. To właśnie Riseman będzie ze mną w leśnym (i nie tylko) terenie.

Dotarł Rysiek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W TT mają gulfmastera wysłałem link z aukcji na allegro za 1599 ale za tyle nie sprzedają ich cena to 1955,87 więc kupuje tego od seqndusa:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby któryś z bardziej doświadczonych kolegów rzucić okiem czy to oryginał: (na razie schowam link co by nie kusić <_< )

Brak pudełka i puszki. Dla mnie wygląda ok, mam już w zasadzie ugadane kup teraz, ale wolałbym się jeszcze upewnić, bo sprzedający w komentarzach ma kilka zarzutów o sprzedaż podróbek.

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginał, też się nad nim zastanawiałem..  ;)

Ale.. Co za dużo to nie zdrowo..

Obecny zestaw zadowala mnie i moją żonę w 100%  :)

CxveSGz.jpg

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź i chyba sfinalizuję transakcję :)

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile chce "od ręki" bo pod linkiem licytacja...?

Edycja: albo nie mów. Nie rób sobie konkurencji.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dylemat który zegarek byście wybrali prw 6000 vs gwn 1000? Byłem prawie przekonany do g shocka ale teraz już takiej pewności nie mam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt za Ciebie decyzji nie podejmi, ja bym bral G.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest dobre porównanie:

Ja wolę G i wybrałbym gulfmastera przy takim dylemacie. Jeśli bralbym pod uwagę funkcję to chyba lepiej przemyślany jest prw-6000.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mam dylemat który zegarek byście wybrali prw 6000 vs gwn 1000? Byłem prawie przekonany do g shocka ale teraz już takiej pewności nie mam...

To wątek miłośników G! Jakiej odpowiedzi się spodziewasz? ;):)

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wygląd to bardziej podoba mi się gulfmaster :-D funkcje też ważne najbardziej zależy mi na kompasie i wc...xenocratex masz racje nie mogłem się spodziewać innej odpowiedzi ;-) dobra już nie zawracam wam głowy :-) dzięki za odpowiedź... Dobrze że jest takie forum:) wybieram gulfmastera ostatecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wygląd to bardziej podoba mi się gulfmaster :-D funkcje też ważne najbardziej zależy mi na kompasie i wc...xenocratex masz racje nie mogłem się spodziewać innej odpowiedzi ;-) dobra już nie zawracam wam głowy :-) dzięki za odpowiedź... Dobrze że jest takie forum:) wybieram gulfmastera ostatecznie

Bardzo dobry wybór :-)

Popieram w 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarł Rysiek?

Jeszcze nie, ale to zapewne z uwagi na grawerunek ;-). Jak dojdzie to pozwolę sobie go zaprezentować (zegarek, nie grawerunek) ;-).

Edit:

Miałem podobny dylemat. PRW-2500 czy G-Shock. Funkcjami kusił mnie ProTrek, bo ma wszystko czego potrzebuję. Jednak gdy zobaczyłem ProTreka po przejściach w terenie, wybór padł na G. Nie jestem pedantem, ale odrobina estetyki jest mi znana ;-).

__

Mobilnie

Edytowane przez Ark

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi