starzec 53 #16001 Napisano 31 Lipca 2015 pamietacie, a sprawdziles fotel kierowcy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #16002 Napisano 31 Lipca 2015 Witam kolegów, kupiłem ze 3,5 roku temu mudmana g-9000 i jak to w tych modelach często bywa mój wspaniały zegar zaparował, nie chciało mi się wysyłać zegara do Zibi, oddałem do zegarmistrza do uszczelnienia, niestety nie pomogło i postanowiłem sam zadziałać, w ruch poszedł śrubokręt rozebrałem i wyciągnąłem moduł okazało się że wokół szkiełka jest szpara to zalałem to super glu, co zostało na szkiełku zdrapałem nożem, szczelność wyraźnie się poprawiła bo para na szkiełku zmniejszyła się do małej plamki. No to rozbieramy jeszcze raz, wyciągnąłem z obudowy wszystkie przyciski, na uszczelki dałem wazelinę techniczną bezkwasową poskładałem i było prawie idealnie, niestety miesiąc temu padła bateria, zegarek się resetował to wymieniłem i pomogło. Jednak przy wymianie baterii przekręciłem jedną śrubę od dekla i teraz puenta mojego wywodu, co mogę z tym zrobić???, czy może zalać jakimś klejem i potem wywiercić dziurę i wkręcić śrubę? Może któryś z kolegów miał podobny problem? Proszę o poradę.Pozdrawiam.Łatwo się pisze, śrubka ma jakieś 1,3 mm więc niby wiertło 1 mm powinno załatwić sprawę przez nawiercenie w poxylinowej plombie. Niby, po problem jest w biciu wiertarki oraz trafieniu w punkt. Robota raczej dla zegarmistrza, dla amatora dość wysoki poziom trudności. Poza tym poxy będzie jednak miękkie w porównaniu do oryginalnego plastiku a dekiel ma być dobrze dociśnięty jeśli ma trzymać fabryczne WR200. Ja wierciłem dekiel na większy wymiar i dałem większy wkręt, estetycznie porażka, praktycznie basen wytrzymywało ale syn wziął na rejs, skoczył parę razy z bukszprytu do słonej i do domu wróciła G-trumienka z rudym do imentu zezwłokiem japońskiego krasnoludka w środku. Nie jest łatwo w garażu poprawiać po małych japońskich rączkach więc jeśli znajdziesz dobry korpus albo w serwisie nie będą chcieli za niego worka pieniędzy to warto wymienić. Poza tym przekręciłeś jeden,a pozostałe? Tez mogą być naciągnięte powyżej fabrycznego momentu dokręcenia. KJ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #16003 Napisano 31 Lipca 2015 (edytowane) No i jestem mega wnerwiony. Gdf100bb którego oddałem 14 lipca na gwarancji z powodu pozostałości na wnętrzu szkiełka po parowaniu, gdzie chciałem aby poprostu rozkręcili zegarek, przetarli wnętrze i skręcili spowrotem i chyba to przerosło serwisanta. Zegarek teoretycznie miałem dzis odebrać, ale Pani powiedziała żebym zadzwonił za tydzień bo kurier nadal go nie przywiózł. Co lepsze po krotkim czasie otrzymałem smsa od serwisu zibi ze zegarek został przyjęty na gwarancje, ale muszę czekać jeszcze ok 4 tygodnie, bo musza sprowadzić części!! Wtf. Dzwonię do babki i mowię zeby podała mi bezpośredni nr do zibi zeby sie dowiedzieć co tam narobili. Okazało sie ze trzeba sprowadzić uszczelkę, ok spoko. Ale dodatkowo sprowadzają czujnik sensora modułu czy cos takiego... Zegarek nagle w rękach serwisanta sie zepsuł. Bomba. Sprawdziły sie wszelkie ostrzeżenia ze pracują tam partacze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 31 Lipca 2015 przez kacprzak1991 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2261 #16004 Napisano 31 Lipca 2015 Jak stwierdzili, że czekają na części to jest jeszcze nadzieja, że naprawią co spartaczyli...trzymam kciuki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #16005 Napisano 31 Lipca 2015 Cholera. Niestety to wykrakałem.Współczuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #16006 Napisano 31 Lipca 2015 No oby niestety będę miał teraz kolejny długi miesiąc w niepewności... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Lipiński 55 #16007 Napisano 31 Lipca 2015 I po co kupować w pl i przedłużać gwarancję na 6 lat? 0 GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #16008 Napisano 31 Lipca 2015 A dlatego ja ostatniego G nie przedłużałem, bo szkoda tych 40 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #16009 Napisano 31 Lipca 2015 (edytowane) Ja nie wiem po co. Ta gwarancja to śmiech na sali. Tam pracują naprawdę jakieś niedorozwoje. Czekać prawie miesiąc aby ktoś oczyścił zegarek od środka zeby dowiedzieć sie ze będę czekał kolejny miesiąc bo sensor przestał działać... Jakaś niedojda wyjmując moduł pewnie cos spieprzyla i szczerze watpię ze bedzie umiała to naprawić. A przedłużanie gwarancji dla zegarków z tymi wszystkimi sensorami to raczej takie zabezpieczenie w razie zepsucia i podejrzewam ze jedyne wyjście zibi wtedy to sprawdzić cierpliwość klienta i podarowanie nowego zegarka po 2 miesiącach pewnie z argumentem ze usterka była nie do naprawienia ^^ szkoda tylko ze wiem ze jesli mojego nie odratuja to pożegnam sie z zegarkiem na który polowałem 2 lata Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 31 Lipca 2015 przez kacprzak1991 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #16010 Napisano 31 Lipca 2015 I po co kupować w pl i przedłużać gwarancję na 6 lat?A dlatego ja ostatniego G nie przedłużałem, bo szkoda tych 40 zł. Po to, że jak Ci padną sensory w 5 roku użytkowania to Ci wymienią na nowe lub dadzą nowy zegarek.Lepiej niech to trwa miesiąc mimo wszystko ale w końcu muszą się wywiązać a jakiś sposób. Lepszy miesiąc czekania niż płacenie z własnej kieszeni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #16011 Napisano 31 Lipca 2015 A jak nie mam sensorów? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #16012 Napisano 31 Lipca 2015 Nie można szufladkować wszystkich serwisów, oczywiscie partaczy jest więcej niż fachowców. Szczerze wspólczuje kolego kacprzak... ja to bym chyba szału dostał...A gwarancja jak najbardziej potrzebna. Niestety towary ktore do nas trafija są coraz gorszej jakości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #16013 Napisano 31 Lipca 2015 (edytowane) W Risemanie przedłużyłem do 6 lat a po 1,5 roku sprzedałem zegarek Edytowane 31 Lipca 2015 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #16014 Napisano 31 Lipca 2015 A jak nie mam sensorów? To wtedy 20 pln kosztuje przedłużenie W Risemanie przedłużyłem do 6 lat a po 1,5 roku sprzedałem zegarek Trzeba było cenę zawyżyć o te 40 pln Nic nie tracisz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #16015 Napisano 31 Lipca 2015 (edytowane) To wtedy 20 pln kosztuje przedłużenie Trzeba było cenę zawyżyć o te 40 pln Nic nie tracisz.No mój GW-3000BD-1AER kosztował więcej niż 1000 zł. a sensorów nie ma Cenę zawsze można zawyżyć, nawet bez dodatkowej gwarancji Można tak bez końca, kto chcę niech przedłuża Edytowane 31 Lipca 2015 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #16016 Napisano 31 Lipca 2015 No tak Ten kto chce, niech sobie przedłuża a ten co nie chce, niech tego nie robi.Tak będzie najlepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #16017 Napisano 31 Lipca 2015 Wypiję za to 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwatch 50 #16018 Napisano 31 Lipca 2015 No i jestem mega wnerwiony. Gdf100bb którego oddałem 14 lipca na gwarancji z powodu pozostałości na wnętrzu szkiełka po parowaniu, gdzie chciałem aby poprostu rozkręcili zegarek, przetarli wnętrze i skręcili spowrotem i chyba to przerosło serwisanta. Zegarek teoretycznie miałem dzis odebrać, ale Pani powiedziała żebym zadzwonił za tydzień bo kurier nadal go nie przywiózł. Co lepsze po krotkim czasie otrzymałem smsa od serwisu zibi ze zegarek został przyjęty na gwarancje, ale muszę czekać jeszcze ok 4 tygodnie, bo musza sprowadzić części!! Wtf. Dzwonię do babki i mowię zeby podała mi bezpośredni nr do zibi zeby sie dowiedzieć co tam narobili. Okazało sie ze trzeba sprowadzić uszczelkę, ok spoko. Ale dodatkowo sprowadzają czujnik sensora modułu czy cos takiego... Zegarek nagle w rękach serwisanta sie zepsuł. Bomba. Sprawdziły sie wszelkie ostrzeżenia ze pracują tam partacze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie do końca tak mogło być. Woda robi różne dziwne rzeczy z elektroniką. Skąd wiesz że pozostałość po parowaniu osadziła się tylko na szkle ? Jest możliwość że pozostałości po wodzie osadziły się na ścieżkach, na gumkach przewodzących wyświetlacza jak również wewnątrz sensora. To tak jak czasami z telefonami - po zalaniu działa a po wyschnięciu całkowitym nie. Czasami póki jest zasilanie to uszkodzone urządzenie działa jak odłączysz i podłączysz to już nie działa. Take zachowanie mam dość często w regulatorach temperatury pracujących w dużej wilgotności. Póki są pod napięciem działają a jak się wyłączy urządzenia i włączy za kilka dni to się nie odpalają i trzeba wysyłać do serwisu. Co do przedłużania gwarancji na 6 lat to ma to sens. Jak padnie zegarek w piątym roku użytkowania i nie da się go już naprawić to masz taki sam jak swój lub najnowszy model - następcę za darmo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #16019 Napisano 31 Lipca 2015 Nie do końca tak mogło być. Woda robi różne dziwne rzeczy z elektroniką. Skąd wiesz że pozostałość po parowaniu osadziła się tylko na szkle ? Jest możliwość że pozostałości po wodzie osadziły się na ścieżkach, na gumkach przewodzących wyświetlacza jak również wewnątrz sensora. To tak jak czasami z telefonami - po zalaniu działa a po wyschnięciu całkowitym nie. Czasami póki jest zasilanie to uszkodzone urządzenie działa jak odłączysz i podłączysz to już nie działa. Take zachowanie mam dość często w regulatorach temperatury pracujących w dużej wilgotności. Póki są pod napięciem działają a jak się wyłączy urządzenia i włączy za kilka dni to się nie odpalają i trzeba wysyłać do serwisu. Szczerze to mam nadzieje ze masz racje w tym co mówisz bo wtedy to nie świadczyłoby o partactwie serwisanta, a rzeczywiście o problemie z ta parą ale czy para która jest uwięziona cały czas w zegarku czyli przez lata jest w stanie uszkodzić cos w module?... Słyszy sie o dziesiątkach przypadkach parowania ale nie słyszałem o przypadku aby to zjawisko uszkodziło moduł czy tam sensor Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #16020 Napisano 31 Lipca 2015 Wilgoć uszkadza nie tyle same układy, co luty i połączenia. Same sensory są monolityczne w budowie. Przypuszczam, że jeżeli coś się stało, to przy odłączeniu tej tasiemki sensora od płytki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwatch 50 #16021 Napisano 31 Lipca 2015 (edytowane) Para to wilgoć a wilgoć szkodzi. Ostatnio rozbierałem DW660 który miał coś czarnego pod wyświetlaczem. W środku były zardzewiałe śrubki trzymające wyświetlacz a to czarne to resztki rdzy + osad z gumki przewodzącej która się jak by troszkę rozpuściła. Wyglądało że zegarek po zalaniu. Jeżeli nie było u Ciebie wody dużo to może nic nie pordzewiało ale uszkodzić się mogło. Taka mikro ilość wody mogła się dostać np. przez naciśnięcie przycisku pod wodą. To chyba wolno tylko w mudmanie i frogach. Edytowane 31 Lipca 2015 przez dwatch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwatch 50 #16022 Napisano 31 Lipca 2015 Wilgoć uszkadza nie tyle same układy, co luty i połączenia. Same sensory są monolityczne w budowie. Przypuszczam, że jeżeli coś się stało, to przy odłączeniu tej tasiemki sensora od płytki. Ano, po prostu utleniają się kilkadziesiąt razy szybciej niż na powietrzu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #16023 Napisano 31 Lipca 2015 Nie ma juz co wałkować tematu. Pozostaje mi mieć jedynie nadzieje ze zegarek wróci do mnie cały i zdrowy bez żadnych mankamentów. Bo jeżeli zaproponują mi wybór czegoś w tej samej cenie to chyba sie załamie ;o Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #16024 Napisano 31 Lipca 2015 Witam panowie mam dylemat mam do wyboru gw a1000 lub gw 4000 1A3? Oba mi się podobają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #16025 Napisano 31 Lipca 2015 Ja bym brał A1000 zdecydowanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach