Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Do niczego, chyba że wyznacza środek wykresu :D

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do niczego, chyba że wyznacza środek wykresu :D

To dlaczego w niektórych trybach się zapala lub gaśnie?  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też bateria już 3,5 roku ok :) Mała kropka to jakby zero w trybie baro. Jak jest wzrost czy spadek widać to właśnie w kółku.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też bateria już 3,5 roku ok :) Mała kropka to jakby zero w trybie baro. Jak jest wzrost czy spadek widać to właśnie w kółku.

Dzięki, tak myślałem  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj mi się udało zanotować spadekm kropka znika.

3L3C4M6.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz coraz bliżej Romka...

Romek jest dla mnie niewygodny, jakby było inaczej to kliknąłbym tego za 799 zeta co był na alle.  ;)

A tak kliknął go mój Kolega  ^_^

Jeśli GDF też będzie niewygodny to zostaje Gulfmaster.

A jak nie to wracam do Ryśka  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj mi się udało zanotować spadekm kropka znika.

Rzeczywiście kropka wyznacza 0.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście kropka wyznacza 0.

Czyli brak spadku lub wzrostu od ostatniego pomiaru  :)

A wskaźnik baterii pojawia się w przypadku odzyskiwania energii.

Czy też się zapala jak jest już ogólnie słaba bateria?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamiętam dokładnie instrukcji ale kontrolka baterii zapala się chyba dopiero jak bateria jest słaba. Jak GDF ma odzyskać energię?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma żadnego wskaźnika bo gdf nie ma ts :)

Jak mi padnie bateria to napiszę :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Jak GDF ma odzyskać energię?

A nigdy o niczym takim nie słyszałeś?  :huh:

Masz to też w Risemanie i uprzedzam, nie ma to nic wspólnego z solarem  ;)

Jak np. bawisz się zegarkiem, podświetleniem jak latarką, robisz kilka czynności i następuje duży skok "in minus" zasilania i np. wtedy wejdziesz w baro to pojawi się ikonka baterii że jest nie wystarczająca moc do przeprowadzenia pomiaru.

Nie ma żadnego wskaźnika bo gdf nie ma ts :)

Jak mi padnie bateria to napiszę :)

Jest, doczytaj instrukcję  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to wiem, o co chodzi ale od tych prawie 4 lat nie mignął mi nawet wskaźnik baterii, a czasem się bawię barometrem. Może w GDFie ta kontrolka pojawia się przy tak niskim poziomie, że już trzeba zacząć szukać baterii i wahania mocy nie wystarczą, żeby ją uaktywnić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możecie włączyć funkcje wyświetlacza, tryb serwisowy aby wszystkie ikonki się pojawiły?

Zobaczcie czy macie ikonkę baterii?

1.jpg

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bateria wyświetla się chyba jako grafika na pikselowym wyświetlaczu.

post-69446-1457274619,7702_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to wiem, o co chodzi ale od tych prawie 4 lat nie mignął mi nawet wskaźnik baterii, a czasem się bawię barometrem. Może w GDFie ta kontrolka pojawia się przy tak niskim poziomie, że już trzeba zacząć szukać baterii i wahania mocy nie wystarczą, żeby ją uaktywnić ;)

Tak jest jakoś opisane z odzyskiwaniem energii mimo braku TS ale raczej tak jak piszesz, będzie można poznać słabą baterię tylko po braku możliwości przeprowadzenia pomiaru bo chyba się inaczej ta ikonka nie zapali ;)

Dzięki za fotkę  :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę instrukcję sprawdzić bo mam w polskim języku :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin a masz w wersji elektronicznej?

Jak tak to poproszę  :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos pamietam tez o tym czytałem w instrukcji i trochę nie ogarniałem o co chodzi skoro nie ma solora. Swoją droga myślałem tomaliusz ze kliknąłeś tego gdf100 z Allegro bo jest chyba w nienajgoeszym stanie za 290 ale widzę ze nadal wisi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin a masz w wersji elektronicznej?

Jak tak to poproszę  :)

Tomek tylko daj na PW tutaj czy na CW jeszcze raz maila bo coś nie mogę znaleźć a miałem. Aha no i instrukcja jest ale był kupowany u Daymona i nie ma tego o baterii czyli strony E54 dlatego o tym nie widziałem  :angry:

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos pamietam tez o tym czytałem w instrukcji i trochę nie ogarniałem o co chodzi skoro nie ma solora. Swoją droga myślałem tomaliusz ze kliknąłeś tego gdf100 z Allegro bo jest chyba w nienajgoeszym stanie za 290 ale widzę ze nadal wisi

Ten z bazarku chyba jednak w lepszym stanie  ;)

A dodatkowo, tutaj chyba jednak pewniejszy sam zakup  :)

Tomek tylko daj na PW tutaj czy na CW jeszcze raz maila bo coś nie mogę znaleźć a miałem. Aha no i instrukcja jest ale był kupowany u Daymona i nie ma tego o baterii czyli strony E54 dlatego o tym nie widziałem  :angry:

Już daję  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszło :)

Najlepsza oferta to było ostatnio kilka sztuk czerwonego gdf w czeskim czy słowackim sklepie co Elixir kupował. Tam wyszło taniej niż ja brałem kilka lat temu.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xavras_s, gdzie udało Ci się zdobyć pomarańczowy bezel do DW? Napisy rozumiem że przemalowałeś?

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi