Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

stolipl, gratuluje kwadrata. Zmień mu tylko bezel na czarny i będzie kozak! ;)

Ale ten bezel jest oryginalny :D ten typ tak ma. To wersja specjalna G-Shocka. Dw-5600 TOD

Pozdrawiam

Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Nie moge za cholerę w drugi otwór najechać drugim końcem przy zakładaniu

Musisz go dopchnąć, sam teleskop do tego otworu - nawet tym cyrklem aby wskoczył w otwór bo pewnie o to chodzi że w drugą dziurkę nie możesz dopchnąć paskiem  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kacprzak, zapowiada się fajnie.

Mam podobny problem jak zmieniam bransoletę na pasek w Bulovie ale nie poddaje się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ten bezel jest oryginalny :D ten typ tak ma. To wersja specjalna G-Shocka. Dw-5600 TOD

Pozdrawiam

Kamil

Wiem co nie zmienia faktu że z czarnym wyglądał by lepiej  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podoba taki jaki jest :) nie zamierzam nic w nim zmieniać.

Pozdrawiam

Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz go dopchnąć, sam teleskop do tego otworu - nawet tym cyrklem aby wskoczył w otwór bo pewnie o to chodzi że w drugą dziurkę nie możesz dopchnąć paskiem ;)

Uzywałem płaskiego srubokrecika i dociskalem na wszystkie sposoby. Jak myślałem ze weszło to przy zakładaniu zegarka pasek odpadał. Aż sie boje ze za bardzo zjechałem uszy i teleskop sie wysuwa. Jutro pójdę do zegarmistrza i niech on mi to zrobi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj włożyć teleskop do paska do połowy, może nawet tylko 1/3, wyceluj w dziurkę w uchu, nasuń pasek do końca na teleskop i później końcówkę wciśnij śrubokrętem z drugiej strony.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kur*a no nie moge tego zrobic, jeszcze sobie uszy zjechałem. Jutro ide do zegarmistrza poddaje sie:/

Bomba :o GDF pięknie wygląda :)

Co do paska to w GDFie jest jakoś ciaśniej ale ja robię tak, że celuje teleskopem w jedną dziurkę, a potem układam go na uchu nad drugą, upewniam się, że teleskop wszedł dobrze do pierwszej dziurki i naciskam go żeby zszedł na dół między uszy. Potem dociskam od góry aby wszedł w otwór i tyle. Wszytko zawsze robię płaskim śrubokrętem ;)

Edytowane przez DamianDe

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj włożyć teleskop do paska do połowy, może nawet tylko 1/3, wyceluj w dziurkę w uchu, nasuń pasek do końca na teleskop i później końcówkę wciśnij śrubokrętem z drugiej strony.

Robiłem tak ;) robiłem chyba każdym sposobem. Ciekawe ze w dw6100 to cyrklem nawet zrobiłem bez większego problemu a tu tako zonk. Strasznie jestem poirytowany Edytowane przez kacprzak1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie ma problem później z tą drugą stroną, teleskop zapewne nie wchodzi w otwór i trzeba trochę go popchnąć już w środku  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, przepraszam, że w takiej sprawie, ale wczoraj był na bazarku jeden granatowy plasticzak. Coś nie mogę go znaleźć, więc pewnie poszedł. Ale może ktoś pamięta, co to było? I nie chodzi mi o GA-110HC (ten nadal jest).

ga 110nm ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

ga 110nm ?

Hm... chyba to ten był. Mnie on tylko mignął przed oczami, żona szuka granatowego. ;):D Dzięki Marcin.

Edit: Tak, ten. Nawet na bazarku jeszcze wisi. :)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... chyba to ten był. Mnie on tylko mignął przed oczami, żona szuka granatowego. ;):D Dzięki Marcin.

Edit: Tak, ten. Nawet na bazarku jeszcze wisi. :)

Wisi dalej na bazarku jak coś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzieli?

Ten nawet mi się podoba.

świetny,wreszcie głebokościomierz w moich ulubionych zegarkach.

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Babka założyła pasek w 5 sekund i dyszka zarobiona ;o chciałbym tyle kosić. Zdjecia jakieś dam jak wrócę. A wiecie gdzie kupić taki podważak do tych teleskopów bo nie widzimi sie bulic za każdym razem dychę gdy bede chciał przebrać zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Polecam Ci hurtownię artykułów zegarmistrzowskich. Ewentualnie na alle jest od groma różnych narzędzi, ale z jakością może być różnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Z alle to nic nie polecę, bo tam nie kupowałem.

Jeśli chcesz profesjonalny sprzęt, to zerknij <TU> . Ale tanio nie będzie. Najtańsze narzędzie do demontarzu teleskopów w tej hyrtowni, to Bergeon za 70 PLN. Ja swego czasu kupiłem tańszy sprzęt <TU> i służy mi dobrze, ale tego, który mam, już nie oferują. Jest inny, o którym niewiele mogę powiedzeć.

EDIT: Dodam, że Król-Net, to użytkownik naszego forum (ostatnio chyba mniej aktywny) i w jego sklepie mamy zniżkę. ;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak cos takiego sie nazywa i zeby dobrze kupić ? Podeslalabys jakaś aukcje z Alle?

Nazywa się zazwyczaj przyrzad do zmiany teleskopów i masz nawet na bazarku http://zegarkiclub.pl/forum/index.php?/topic/131499-Paski-w-stylu-vintage-handmade-brązowe-+-biała-nić-21mm.-Klamra-SEIKO-20mm-masywna

Ale ja używam tego raczej do pasków w normalnycb zegarkach bo jest łatwiejszy dostep. W G-Shockach używam tylko płaskich srubokrecikow precyzyjnych ok. 1,2 mm bo jest tam mało miejsca.

Poszukaj na allegro pod hasłami srubokrety precyzyjne, zegarmistrzowskie albo zestaw srubokretow.

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też używam płaskiego śrubokręta tylko go trochę przystosowałem pod kształt średnicy teleskopów. 

4LsmweB.jpg

Od tego czasu zmiana pasków czy bransolet idzie jak po maśle.  ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi