Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

danieldanielos

pomoc w wyborze Omega racing vs diver 300

Rekomendowane odpowiedzi

w kraff wyjsciowo

Zegarek Omega Seamaster Diver 300M Co-Axial 42mm 210.30.42.20.03.001 jest po 15,500 minus rabat i bedzie ok.

Rozmawiałem też z gosciem z timetradegroup. Wydał sie bardzo kompetenty i rzeczowy.

niektórzy na nich narzekali że nie słowni itd. być może i coś sie przytrafilo ....

nie żebym kogoś bronił ale rozumiem idee takiej działalności.

Idziesz do butiqu ogladasz a zamawiasz u takiego właśnie pośrednika.

Taki sprzedawca ma zawsze nowe sztuki ściągane na bieżąco nie jak w niektórych galeriach, zegarek lezy rok zanim trafi na czyjąś ręke.

zamawiasz czekasz i masz taniej. na podobnej zasadzie dziłają sprzedawcy na chrono.

Nurtuje mnie tylko jedno. W jaki sposób sprawdzić że sztuka która przychodzi jest zgłoszona do centrali Omegi i podlega europejsiej gwarancji. Chodzi o sprawdzenie przed zakupem a nie po fakcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jesteś pierwszy z dylematem,czy lepsza Omega czarna, czy niebieska. Możesz poszukać w archiwum dłuższą dyskusję na ten temat o poprzedniej wersjach Omegi. Ogólnie czarna jest bardziej uniwersalna, a niebieska ciekawsza.jeżeli masz więcej zegarków to nie ograniczalbym się i brał niebieską.

Ps. weź na bransoletkę, późniejsze dokupienie jest cholernie drogie, a zawsze możesz zmienić zdanie, chcieć coś zmienić lub ewentualnie sprzedać na forum, a i tak będziesz do przodu, gdyż guma jest sporo tańsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez się skłaniam ku niebieskiej na bransolecie.

Jest taka bardziej „żywa”

Mam tissota prs330 na kauczuku

certine ds podium na skórce

Polar do biegania

Wiec można powiedzieć ze komplet na różne okazje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kraff wyjsciowo Zegarek Omega Seamaster Diver 300M Co-Axial 42mm 210.30.42.20.03.001 jest po 15,500 minus rabat i bedzie ok.

Rozmawiałem też z gosciem z timetradegroup. Wydał sie bardzo kompetenty i rzeczowy.

niektórzy na nich narzekali że nie słowni itd. być może i coś sie przytrafilo ....

nie żebym kogoś bronił ale rozumiem idee takiej działalności.

Idziesz do butiqu ogladasz a zamawiasz u takiego właśnie pośrednika.

Taki sprzedawca ma zawsze nowe sztuki ściągane na bieżąco nie jak w niektórych galeriach, zegarek lezy rok zanim trafi na czyjąś ręke.

zamawiasz czekasz i masz taniej. na podobnej zasadzie dziłają sprzedawcy na chrono.

Nurtuje mnie tylko jedno. W jaki sposób sprawdzić że sztuka która przychodzi jest zgłoszona do centrali Omegi i podlega europejsiej gwarancji. Chodzi o sprawdzenie przed zakupem a nie po fakcie.

Hmmm. O tym nie pomyślałem. Ja sprawdzałem tylko numer na piktogramie z tym wygrawerowanym na kopercie. Daj znać jak się dowiesz. Aha, ten model z falami ma już w pełni in house więc serwis będzie droższy. Dużym plusem jest przeszklony dekiel!

Na stronie Omega tylko to znalazłem

How can I be sure I am buying a genuine OMEGA watch?

You can be sure you are buying a genuine OMEGA watch if you follow these steps:

Buy an OMEGA watch only from authorized OMEGA retailers who will give you the credit-card size warranty, duly completed with the 8-digit serial number, the watch reference, the purchase date and the retailer's full name and address.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

właśnie wróciłem z objazdu:)

chyba napisze poradnik zakupów zegarków.

po 1 zegarek trzeba założyć na rękę przymierzyć.

Tak jak podobały mi sie u kogoś PO tak na moim ręku totalnie nie to. Ten zegarek jest za duzy, chodzi o grubość. Źle układa sie na nadgarstku przynajmniej u mnie ( nadgarstek 19cm).

MIerzyłem taga FORMULA 1 i Calibre Blue- Powiem tak

Formula1 - całkiem spoko kwarc , bransoleta lekka jak z tytanu, wrażenie tandety

Calibre Blue- zegarek ladny ale po założeniu zabawka.

Znowu stary Diver bez fal 41mm - za mały dla mnie, a ja myslalem o Speedracing 40mm.

Reasumując zostanie nowy Diver wieszy o milimetr a robie kolosalna różnice.

tyko teraz czarny czy niebieski....??? :)

czarny bardziej uniwersalny ale mam pare zegarków i nie musze takiego posiadac do wszytkiego.

niebieski fajnie wyglada na niebieskiej gumie , czarny znowu nie....

I mam newsa z salonu na placu 3++

OD dzis omega daje 5lat gwarancji na zegarki, taka do nich przyszła informacja z centrali.

Omega na swojej stronie informuje że każdy zegarek kupiony po 1 lipca 2018 ma dostaje 5 lat gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie,

Po długich przymiarkach i analizach odrzuciłem wszystkie alternatywy i zostały te dwa modele:

https://kraff.pl/zegarki-omega/5186-omega-speedmaster-racing-co-axial-chronograph-40mm-32630405003001.html

Kolego, gdzie mierzyłeś tego Speedmastera Racing? Jestem teraz na etapie zakupu zegarka koniecznie z niebieską tarczą i długo już walczę z różnymi pomysłami. Powiem szczerze, że w tej chwili w walce zostały dwie omegi: nowy 300M (z falami) oraz ten Racing. Diver jest wyraźnie niebieski i tego niebieskiego ma dużo, bo na tarczy i lunecie. Jednak mam już kilka diverów: PO (czarny, ten ostatni ceramiczny mode), Tudor BB (czerwona luneta), TH F1 (szara słoneczna tarcza, wiem, to jest pseudo diver, ale jednak w kategorii się mieści) oraz do rozbijania SKX009. No ale ten niebieski + fale i wskazówki do mnie mówią, dzieje się dużo i to mi się podoba :)

Co do Speedmastera - tak, najczęściej przy Speedym pojawia się pytanie "a może moon". Ale nie. Mam za dużo czarnych zegarków. Ten niebieski jest fajny, i trochę inny ale... ze zdjęć i filmów wyląda na ciemnoniebieski + czarna luneta + czarne tarczki chronografu, koniec końców może się okazać mało niebieski. Choć sama faktura tarczy (drobne pionowe paski, troche jak a najnowszych railmasterach) pod odpowiednim światłem wyglądają wręcz jak błękitne i są śliczne. Ale to wszystko wiem jedynie z filmów i zdjęć, nie widziałem tego na żywo. Na żywo widziałem tarcze szarą i jest fajna (choć najczęściej wygląda jak czarna, tego się troche boję w niebieskim).

Heh, rozpisałem się w nie swoim wątku :)

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, gdzie mierzyłeś tego Speedmastera Racing? Jestem teraz na etapie zakupu zegarka koniecznie z niebieską tarczą i długo już walczę z różnymi pomysłami. Powiem szczerze, że w tej chwili w walce zostały dwie omegi: nowy 300M (z falami) oraz ten Racing. Diver jest wyraźnie niebieski i tego niebieskiego ma dużo, bo na tarczy i lunecie. Jednak mam już kilka diverów: PO (czarny, ten ostatni ceramiczny mode), Tudor BB (czerwona luneta), TH F1 (szara słoneczna tarcza, wiem, to jest pseudo diver, ale jednak w kategorii się mieści) oraz do rozbijania SKX009. No ale ten niebieski + fale i wskazówki do mnie mówią, dzieje się dużo i to mi się podoba :)

Co do Speedmastera - tak, najczęściej przy Speedym pojawia się pytanie "a może moon". Ale nie. Mam za dużo czarnych zegarków. Ten niebieski jest fajny, i trochę inny ale... ze zdjęć i filmów wyląda na ciemnoniebieski + czarna luneta + czarne tarczki chronografu, koniec końców może się okazać mało niebieski. Choć sama faktura tarczy (drobne pionowe paski, troche jak a najnowszych railmasterach) pod odpowiednim światłem wyglądają wręcz jak błękitne i są śliczne. Ale to wszystko wiem jedynie z filmów i zdjęć, nie widziałem tego na żywo. Na żywo widziałem tarcze szarą i jest fajna (choć najczęściej wygląda jak czarna, tego się troche boję w niebieskim).

Heh, rozpisałem się w nie swoim wątku :)

300m jest tak bardzo granatowa że tylko w mocnym świetle widać jej "niebieskość".zwykle przynajmniej dla mnie wydaje się czarna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego  Racinga to sobie odpuść jak zobaczysz go real to faktycznie powiesz zabawka jakas.

Ktos tu napisal ze taki mlodzieżowy dla chłopca nie mężczycny. W pierw pomysallem co on pi....

ale faktycznie przyznaje racje :) RACING ma 40mm jest porostu za mały przynajmniej dla mnie. ( ogladajac katalogi tego nie zobaczysz)

Divera 300 blue oglądałem na placu 3++ w Jublitnownie w Arkadii mieli tez niebieskiego ale na gumie.

ps ja juz sie zdecydowalem na niebieskiego  divera 300 z falami.

https://d23x6d9cx8qezf.cloudfront.net/wp-content/uploads/2018/04/Omega-Seamaster-Diver-300M-SMP-Baselworld-2018-3.jpg

on wyglada na ciemny elegancki niebieski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Racinga to sobie odpuść jak zobaczysz go real to faktycznie powiesz zabawka jakas.

Ktos tu napisal ze taki mlodzieżowy dla chłopca nie mężczycny. W pierw pomysallem co on pi....

ale faktycznie przyznaje racje :) RACING ma 40mm jest porostu za mały przynajmniej dla mnie. ( ogladajac katalogi tego nie zobaczysz)

Divera 300 blue oglądałem na placu 3++ w Jublitnownie w Arkadii mieli tez niebieskiego ale na gumie.

ps ja juz sie zdecydowalem na niebieskiego divera 300 z falami.

https://d23x6d9cx8qezf.cloudfront.net/wp-content/uploads/2018/04/Omega-Seamaster-Diver-300M-SMP-Baselworld-2018-3.jpg

on wyglada na ciemny elegancki niebieski.

Dobry wybór :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego  Racinga to sobie odpuść jak zobaczysz go real to faktycznie powiesz zabawka jakas.

Tego w Jubitomie widziałem, ale niebieska guma go trochę dominuje i nie do końca może się zaprezentować sama tarcza i luneta. Jak na 3+ mają na łańcuchu to się tam przejadę.

Co do Racinga - prawdopodobnie potwierdziłeś moje wątpliwości :)

Co do zaproponowanego wcześniej brajtka, cóż.. Mam już jednego, więc brajtek odhaczone, a omegę niestety kocham, mogę się nazwać jej fanbojem, więc ciąg dalszy już chyba tylko z ostatnią literą greckiego alfabetu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego - autorze tematu, a widziałeś to:

https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-omega-co-axial-master-chronometer-40-mm-22010402003001

Oglądałem dziś w Jubitomie w galmoku - tarcza absolutne ŁAŁ. Tam niestety mają na dżinsowym pasku, ale ten jest beznadziejny - sztywny, na dodatkowej skórze od spodu, robi się "nienoszalny" i bardzo gruby. Średnica 40mm może być dla niektórych mała, ale moim zdaniem jest ŁAŁ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwnie ten zegarek wygląda, zaburzone są proporcje tarczy do bransolety, do tego jeszcze gruby, stalowy bezel. Moim zdaniem mogli jednak odstąpić od tego stylu vintage i coś przerobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego butik

Mówiłeś wcześniej chyba o

https://kraff.pl/zegarki-omega/5186-omega-speedmaster-racing-co-axial-chronograph-40mm-32630405003001.html

A teraz pokazujesz zupełnie inny. Ten jest bez Chronograph wiec ciut może być inny odbiór. Tam jest wszystko jakoś za ciasno i sprawia wrażenie takiego „resoraczka zabawki” nie zegarka za 15k

Dla mnie 40mm przy nadgarstku 19cm jest zdecydowanie za mały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego butik

Mówiłeś wcześniej chyba o

A teraz pokazujesz zupełnie inny. Ten jest bez Chronograph wiec ciut może być inny odbiór. Tam jest wszystko jakoś za ciasno i sprawia wrażenie takiego „resoraczka zabawki” nie zegarka za 15k

Dla mnie 40mm przy nadgarstku 19cm jest zdecydowanie za mały

Tak, mówiłem. Tak, wiem, że to inny zegarek. Tak, wygląda trochę jak zabawka. Ale taka śliczna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez foto się nie liczy ;)

Pochwal się, co wybrałeś?

iPX

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosimy o fotki ;-)

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje! Niech się dobrze nosi :)

iPX

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, ładnie leży na ręce, niech się dobrze nosi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.