Arek_Win 77 #1676 Napisano 2 Lutego 2019 Naprawiam zegary samochodowe systemu Jaegera z elektromagnetycznym napędem balansu. Poszukuję kogoś, kto przezwoi cewkę elektromagnesu napedzającego ów balans. Kiedyś byli tacy mistrzowie w wielu miejscach. Teraz ni chuchu... DSC_0174.JPGKiedyś na forum kol. Andrzej Wachowicz pisał, że przezwajał silnik do rolera. Wg mnie ten zakład, który mu wykonywał tę usługę poradzi sobie z tą cewką. Zerknij tutaj http://zegarkiclub.pl/forum/topic/133028-silnik-golay-buchelcie-sa/?do=findComment&comment=1863316 Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1677 Napisano 2 Lutego 2019 Dwa miliony od wczoraj na ECS. Pięknie. :-D BoCHaterzy drzemiący do południa, nie tym razem, nie tym :-P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1678 Napisano 2 Lutego 2019 Wiecie że ja jeszcze w 72 roku jadłem obiad w oryginalnym barze, który znalazł się u Stachury w "Siekierezadzie" ? Teraz już go nie ma zlikwidowany w1992 roku. Wtedy nie wiedziałem że to ten ... Małem nóż składany z Gerlacha - taki duży z blokadą . Kroiłem chleb do grochówki .... 4 ludzi podeszło go oglądać. Do dziś mnie ciarki przechodzą ... ale szacun okazali się porządnymi drwalami. Co to byli za wielkie chłopy. Jednego poznałem bliżej . Przyjeżdżałem do niego do 2002 roku kiedy zmarł , banalnie upił się i zamarzł zasnąwszy na wychodku obok domu w lutym... Piękna śmierć To był bar w tym budynku , teraz tu jest sklep ....Ciekawostką jest to że Stachura podobno napisał powieść na podstawie doświadczeń własnych z pracy w lesie przy wyrębie w Grochowicach na Dolnym Śląsku ....Ale dla mnie to będą zawsze Bieszczady ...Nóż taki mam do dziś, z czerwoną okładziną Widok na Bieszczady WysokieI zejście z Kremenaros 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1679 Napisano 2 Lutego 2019 Nóż taki mam do dziś, z czerwoną okładziną Widok na Bieszczady Wysokie2018-06-07_0062-Edited.jpgI zejście z KremenarosLRM_EXPORT_20180614_172310.jpg Tu też worek, ale z innej strony ... jest pusto, przelotnie pada, mgła się czepia połonin ... jesień, szybki zmierzch nocuję, w namiociku pod Tarnicą. Wschód cały we mgle .... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #1680 Napisano 2 Lutego 2019 (edytowane) Naprawiam zegary samochodowe systemu Jaegera z elektromagnetycznym napędem balansu. Poszukuję kogoś, kto przezwoi cewkę elektromagnesu napedzającego ów balans. Kiedyś byli tacy mistrzowie w wielu miejscach. Teraz ni chuchu... DSC_0174.JPGposzukaj Zbigniew Wlodarczyk kolekcjoner zegarow elektrycznych kolega mi odpisal zeby sprawdzic styki ale poszuka drutu,robi takie rzeczy ,dalej przez telefon sie zgadamy Edytowane 2 Lutego 2019 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1681 Napisano 3 Lutego 2019 LESKOS - znalazłem Twojego kolegę "myśliwego" na forum. Zobacz w "Fotografice..." w Po Godzinach. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1682 Napisano 3 Lutego 2019 No ja myśliwych Piotrze znajomych nie mam , wszystkich "wyselekcjonowałem" i "odstrzeliłem" z kręgu znajomych jakieś 9 lat temu , chyba że się ukrywa , "lis farbowany"... taki mój los pacyfisty - musiałem...Ale rozumiem że tu o zdjęcia chodzi ... . Szukam ale nie mogę trafić ...? Podasz link? proszę ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1683 Napisano 3 Lutego 2019 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/1822-fotografika-fotografia-amatorsko/page-223 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1684 Napisano 3 Lutego 2019 Dzięki , nie ogarniam geografii całego forum 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #1685 Napisano 4 Lutego 2019 "Za dużo czasu" - w rzeczy samej...Jak próbuję coś szukać do kupienia i do roboty to zaraz larum!Że chcę zaraz,że już, że mam sobie chłodzenie załączyć na pośpiech itp. ;-)To nie MARUDZIĆ, że się pałętam po forum ;-) :-P bo mam dużo czasu☺Gdzie się ukrywasz, gdy masz za dużo czasu? Wracam z pracy myślę, że tu będą co najmniej 2 strony do przeanalizowania a tu jest cisza Od paru dni w zasadzie jest cisza. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1686 Napisano 4 Lutego 2019 Może "bochater" Jej proces wytoczył 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1687 Napisano 4 Lutego 2019 Gdzie się ukrywasz, gdy masz za dużo czasu? Wracam z pracy myślę, że tu będą co najmniej 2 strony do przeanalizowania a tu jest cisza Od paru dni w zasadzie jest cisza. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #1688 Napisano 4 Lutego 2019 Tak, tak fani są 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1689 Napisano 4 Lutego 2019 Jesteście BEZCENNI :-DMnie wena opadła.. jakiś niemoc umysłowy :-P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #1690 Napisano 4 Lutego 2019 Jesteście BEZCENNI :-DMnie wena opadła.. jakiś niemoc umysłowy :-P Nastąpiło ochłodzenie gorącej głowy młodego kolekcjonera zegarów, który dużo kupuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1691 Napisano 4 Lutego 2019 Teraz nastąpi druga faza ... i dwa razy większa kasa za tym ... Gosia, dawaj , coś tam ciekawego musi się dziać. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1692 Napisano 4 Lutego 2019 (edytowane) Jakie "kupuje", jakie ..NIC nie mamSchłodziłam się. Freonem Bicie w pseudo papierkowej lince się popier** i nawet nie zaczęłam z tym nic robić ..To przez ten miód chyba. Pyszny kupiłam od rasowego pszczelarza. Ale pyłek to z jakiejś plantacji przeterminowanej marychy, bo jestem jak ta mucha co to se k*wa nawet nie polatała.. Edytowane 4 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #1693 Napisano 4 Lutego 2019 Gdybyś była bliżej to mógłbym polecić miód od mojego taty. Z dobrych kwiatów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1694 Napisano 4 Lutego 2019 Gdybyś była bliżej to mógłbym polecić miód od mojego taty. Z dobrych kwiatów No to teraz dopiero mówisz, że masz Tatę pszczelarza? I miodek z dobrych kwiatkow:-DNa następny sezon zamawiam u Taty ciut miodku.. Będę sobie wieczorami osładzać czekanie na MEGA OKAZJĘ, zlizując pachnący miód z łyżki :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1695 Napisano 4 Lutego 2019 A tak na marginesie - czy Wy wszyscy (no prawie) żeście się zmówili czy co??Dlaczego jesteście z południa hę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #1696 Napisano 4 Lutego 2019 (edytowane) A tak na marginesie - czy Wy wszyscy (no prawie) żeście się zmówili czy co??Dlaczego jesteście z południa hę?Bo tu jest ciepło , a tam gdzie jestem dalej na zachód Polski nie da się pojechać, bo jest granica. Edytowane 4 Lutego 2019 przez Arek_Win 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1697 Napisano 4 Lutego 2019 (edytowane) A czy na wybrzeżu to Sybir? Jakoś nie zamarzają tu, a Wasze powietrze się nie umywa do naszego. Macie smoka i tyle :-PZegarów tylko tu nie ma. Bursztyn znajdziesz-zegara za chiny..A Wy tam-tam to jakieś Bytomy i inne "tomy" na podorędziu Arek - wstajesz najpierwszy- obudź mnie o piątej! :-D Edytowane 4 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #1698 Napisano 4 Lutego 2019 Arek - wstajesz najpierwszy- obudź mnie o piątej! :-DJuż zbieram się do spania Później niż zwykle, bo się zdrzemnąłem po południu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1699 Napisano 4 Lutego 2019 No na Bytomiu coś byś zgarnęła ... parę zegarów było niczego sobie , ale o 6:00 w piątek ... jak kupiłem cztery skalpelem u ruskich, parę śub do pionizerów, korbkę do Wiednia , skrzynię do roboty , w kawałkach, i kicha ... wybredny się stałem 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1700 Napisano 4 Lutego 2019 Jak bym mogła to ja tam u Was na Bytomiu to od czwartej bym stała..Mi do etapu wybrzydzania hen daleko..Pewnie rwała bym jak leci, ile by portfel udźwignął, a raczej niewiele. Komu do roboty temu kukułka do poduszki.. :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach