kiniol 2281 #1976 Napisano 19 Lutego 2019 To jest do regulacji głośności bicia... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1977 Napisano 19 Lutego 2019 (edytowane) To jest do regulacji głośności bicia...Tak? Yess! Yess! DZIĘKUJĘ Wam! ♡♡♡ Pod warunkiem że całe toto ustrojstwo uda mi się złożyć tak, że bicie, to bicie będzie znaczyło :-P Edytowane 19 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1978 Napisano 19 Lutego 2019 Taaak... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1979 Napisano 19 Lutego 2019 Taaak...Ale jaja.. ;-)Naumiałam się odróżnić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1368 #1980 Napisano 19 Lutego 2019 Uda się uda. Za kilka lat przy Twoich umiejętnościach i zdolnościach będziesz najlepszym zegarmistrzem w mieście. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1981 Napisano 19 Lutego 2019 Uda się uda. Za kilka lat przy Twoich umiejętnościach i zdolnościach będziesz najlepszym zegarmistrzem w mieście. Dziekuję - buraka spiekłam, ale nie widać na forum ;-)Nigdy nie będę lepsza od żadnego zawodowego zegarmistrza, nie da się.A poza tym, poza - nie zależy mi bo gdzie i kogo będę mogła męczyć naiwnymi pytaniami?A tak to proszę - tu się dowiem, tu nauczę, tu dostanę ochrzan...Dobrze jest, dobrze :-P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1368 #1982 Napisano 19 Lutego 2019 (edytowane) Co by nie było, to Twój mąż będzie miał teraz dwie "baby" w domu. Ciekawe która będzie głośniejsza i bardziej upierdliwa. Edit. Ja też mam dwie baby w domu i aktualnie jedna baba (zegar) stoi. Drugiej niestety nie da się uciszyć. Edytowane 19 Lutego 2019 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1983 Napisano 19 Lutego 2019 (edytowane) Co by nie było, to Twój mąż będzie miał teraz dwie "baby" w domu. Ciekawe która będzie głośniejsza i bardziej upierdliwa. Bingo, bingo.. strzał w dziesiątkę - nie mam nic do dodania ;-) PS. Nie oddam łatwo pola... Edytowane 19 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3477 #1984 Napisano 19 Lutego 2019 Gratuluje zakupu :-) !!!Może i jak kiedyś się zdecyduje ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1985 Napisano 19 Lutego 2019 Dziekuję.. Jak Ty LES się zdecydujesz to ja już wiem, że spadnę z krzesła jak go zaprezentujesz :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3477 #1986 Napisano 19 Lutego 2019 Ja na stojące to mam spore ograniczenia ... Po pierwsze ... żona Po drugie, ... żonaet cetera, et cetera .... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #1987 Napisano 19 Lutego 2019 Yodku gratuluje zakupu,ja tez coraz czesciej zastanawiam sie nad kupnem zegara stojacego.Jedno jest pewne ze jak sie zdecyduje to bedzie to dziadek. Mysle ze werk jest bardzo brudny a jesli chodzi o korozje to tez dasz sobie rade,ja uzywam papierow sciernych od 800 w gore(wodnych).Ostatnio reanimowalem takiego goscia ,wyczyscilem,wyprostowalem co bylo krzywe i pracuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1988 Napisano 20 Lutego 2019 DZIĘKUJĘ old time :-)Kurczę - Twój pacjent to mocno nadżarty rdzą, usunięcie jej to benedyktyńska praca. Będziesz poszukiwać "dziadka"?Mam nadzieję że będziemy mogli go pooglądać i podziwiać.Dla mnie oprócz walorów zegara jako zegara bardzo istotne jest możliwość oglądania zamaszystego dyndania wahadła i TYKANIE..Faktycznie, przez ostatni prawie rok jak jestem tu na forum, nie przypominam sobie zakupu zegara podłogowego przez jakiegoś forumowicze, chyba że przeoczyłam.. Nie mają wzięcia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3477 #1989 Napisano 20 Lutego 2019 Kupuje się jeden na życie , jak żonę lub męża, są tacy co zmieniają czasami je na inne (piękniejsze, młodsze )... Do zegara stojącego trzeba dorosnąć ... Wychodzi na to Gosia że jesteś „wybujała” nad wiek . Ja ciągle się rozglądam... . Znam gościa co ma cztery w jednym salonie ... ten to ma życie dorosłe .... :) 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1990 Napisano 20 Lutego 2019 Faktycznie, jeden na resztę życia. Dziwnie wyglądałyby armia podłogowych jeden przy drugim. Wiszące owszem, stojące niekoniecznie ☺ Wymieniają chyba na "piękniejsze i STARSZE" o ile poprawnie miarkuję pasję zegarową; -)No nie.. LES - wybujała nad wiek? To ILE ja powinnam mieć lat w takim razie? Sto..? ;-)Wybujałą fantazję to owszem ☺ Z czterech stojących w jednym salonie to mały pożytek. Tykanie wszystkich to niestety już kakofonia .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3477 #1991 Napisano 20 Lutego 2019 Cztery chodzą, miesięczne na sekundowych wahadłach, więc cykanie jest b wolne ... i nie przeszkadza To najpiękniejsze cykanie , takie sekundowe ... mam dwa takie z wahadłem 116 cm. Jeden problem gabaryt. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1791 #1992 Napisano 20 Lutego 2019 Cztery chodzą, miesięczne na sekundowych wahadłach, więc cykanie jest b wolne ... i nie przeszkadza To najpiękniejsze cykanie , takie sekundowe ... mam dwa takie z wahadłem 116 cm. Jeden problem gabaryt. A to wiszące ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #1993 Napisano 20 Lutego 2019 Gratulacje Yodek (mężowi też gratuluję), bardzo ładny podłogowiec, nie będziesz żałować, bo rzeczywiście jego dostojne tykanie i bicie stwarza fajną atmosferę w domu. Za miesiąc przestanie Wam jego dzwonienie przeszkadzać a sąsiadami się nie przejmuj. Ja zdejmuję z naszego Bauerle ciężar od bicia tylko wtedy, gdy mamy wizytę rodziny i obcy śpią w domu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1994 Napisano 20 Lutego 2019 DZIĘKUJĘ Erzlot :-)Jak umyjam mechanizm i uda mi się jakoś wyregulować bicie to może zaczniemy się powoli "przyzwyczajać" do tego katedralnego "walenia" :-DWiem, że regulacja to ciężka, fizyczna "praca"..Ustać z uniesionymi rękoma, w artystycznej pozie, pomiędzy półką, a młotkami, na dodatek w piekielnej ciemności szafy, skutkuje omdlewaniem ramion, wytrzeszczem oczu i bólem karku :-P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3477 #1995 Napisano 20 Lutego 2019 A to wiszące ????Ja mam wiszące ... dwa z wahadłem 116 cm 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1791 #1996 Napisano 20 Lutego 2019 Ja mam wiszące ... dwa z wahadłem 116 cmOooo , to piękne i muszą być wielkie ... jak te stojące DZIĘKUJĘ Erzlot :-)Jak umyjam mechanizm i uda mi się jakoś wyregulować bicie to może zaczniemy się powoli "przyzwyczajać" do tego katedralnego "walenia" :-DWiem, że regulacja to ciężka, fizyczna "praca"..Ustać z uniesionymi rękoma, w artystycznej pozie, pomiędzy półką, a młotkami, na dodatek w piekielnej ciemności szafy, skutkuje omdlewaniem ramion, wytrzeszczem oczu i bólem karku :-PAaa , to tyle miejsca ??? Kilka żakietów można schować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1997 Napisano 20 Lutego 2019 (edytowane) Oooo , to piękne i muszą być wielkie ... jak te stojące Taki wiszący to marzenie mieć ☺ zresztą jak i dziesìatki innych ☺ Aaa , to tyle miejsca ??? Kilka żakietów można schować Fakt, można by coś tam upchnąć. Najporęczniej to powbijać garść gwózdków i na ten przykład klucze wszelkie zawieszać (chodzi o to żeby i zegar chodził bez przeszkód, albo dół szafy umościć kocykiem bo obydwa kocury się do środka wpychają, można na dnie kilka podgrzewaczy rozniecić to ciepełka w zimne dni nieco doda, jak ktoś ma refleks i oko wprawne to nawet wahadłem można komary nocą tłuc.. ;-) Edytowane 20 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1791 #1998 Napisano 20 Lutego 2019 Jak wypadł test ? Chodzi ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1999 Napisano 20 Lutego 2019 (edytowane) PM - tak, chodzi bez najmniejszego problemu nieprzerwanie od wczoraj. Nawet niespecjalnie się późni, ani śpieszy. Aż dziw że kotwica się nie przylepia do tego brudu.O 21.30 sprzedawca napisał esemesa z troskliwym pytaniem czy sobie poradziłam, czy zegar chodzi i czy jestem zadowolona :-)Trochę ta transakcja się nie kleiła, bo pierwszy umówiony termin przywozu nie wypalił bo coś tam, coś tam..Umówiliśmy się już ostatecznie na niedzielę rano. Wstałam skoro świt żeby się naszykować. O 9.00 rano dzwoni żona, bardzo przepraszając że tam ważne sprawy i mąż nie może, i że w pn zadzwonią się znów umówić..O żesz.. Zbyłam żonę mrucząc pod nosem że się obejdzie itp..A to jeden taki i owaki sobie myślę, zabalował jak nic w sobotę wieczorem i rano nie miał siły "wstać"..Myślę sobie - a idźcie w siną dal!! Mam Was gdzieś, kupię gdzie indziej..Po kilku godzinach złość mi opadła i "silna" wola mi zmiękła..Napisałam do tego Pana "rozkaz" - albo, albo.. ;-)Albo do wtorku albo krzyż na drogę..I się udało :-P PM - szukaj sobie stojaka tam w dalekim kraju! Rewelacja mówię Ci, warto polec za tykanie! Edytowane 20 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1791 #2000 Napisano 20 Lutego 2019 No , to z małym zawirowaniem , ale jest i jak piszesz ładnie chodzi GRATULUJĘ !!!!Sobie wyobrażam , te spokojne tykanie To musi być coś !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach