Yodek 2548 #2651 Napisano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Jeszcze Coca Cola zostaje.Ujdzie. Podpisano: leń, który nie wszystko rozbiera Faktycznie Coca Cola. Kurza twarz, ani kapki nie mam w domu :-)Anansi - określenie "leń" w Twoim wydaniu wybrzmiewa jak dowcip Dziękuję Znalazłam taki zegarek, zmęczony ale na chodzie. Szkiełko to pewnie niedrogo, a dajmy na to mycie u zegarmistrza to koszty jakiego rzędu, ktoś ma rozeznanie?Warto go umyjać? Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3476 #2652 Napisano 6 Kwietnia 2019 Leon Maitre & Fils, Le Noirmont i Langenthal. Firma upadła pewnie podczas kwarcowego boomu w latach 70. Nie mam pojęcia, wiela bierą na Wybrzeżu. Szkiełko może tylko do polerki. U mnie, w Neverwhere minimum 300 denarów. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2653 Napisano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) O Mamo! Firma Leon Maitre & Fils, Le Noirmont i Langenthal??Ja to bym się bała spojrzeć Ci w oczy z odległości mniej 20 metrów... wszystkie moje grzeszki by się wydały Oszzz.. nawet 200 piniondzów to byłoby drogawo Ale co tam, jutro zalewam Akrę to wrzucę go całego, i razem z Beckerem się ukąpie Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3476 #2654 Napisano 6 Kwietnia 2019 Toż ja tego nie wiedziałem o 20:28. Jedyne co staram się jeszcze wiedzieć, to gdzie szukać.Nawet nie żartuj. Brrrr 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2655 Napisano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Toż ja tego nie wiedziałem o 20:28. Jedyne co staram się jeszcze wiedzieć, to gdzie szukać.Nawet nie żartuj. BrrrrDla mnie to Ty Anansi wiesz wszystko o 20:28 a nawet o 23:59 i 5:12.Oczywiście żartowałam. Zamiast Akry użyję benzyny ekstrakcyjnej PS. Żartowałam Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2656 Napisano 6 Kwietnia 2019 Jeszcze Coca Cola zostaje.Ujdzie. Podpisano: leń, który nie wszystko rozbiera No jeszcze lekko podgrzać - lutownicą gazową i wykręcać na ciepło .... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #2657 Napisano 7 Kwietnia 2019 No jeszcze lekko podgrzać - lutownicą gazową i wykręcać na ciepło .... Ale czy nie zmiękczymy mosiądzu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2658 Napisano 7 Kwietnia 2019 No trzeba ostrożnie , fakt. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2659 Napisano 7 Kwietnia 2019 Nie mam lutownicy gazowej więc nie mam dylematu Dziś ostatnia próba, jak się nie uda odkręcić - umyję w całości Spolerowałam nieco szkiełko tej mojej znajdzie na rękę, nawet widoczność się poprawiła. Teraz ciut regulacji bo się poźni i wykombinować jak wyjąć mechanizm bo pod szkiełkiem paproty jakieś. Jak się uda, to dokupić pasek i włala 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2660 Napisano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Zostaw te wkręty w spokoju i nie ruszaj ich. Zdjęcie kół zapadkowych niczego nie da. Zostaw...Gośka, zegarek uszkodzisz i tyle z niego wyjdzie. Zanieś do zegarmistrza, on da sobie radę. Przy wyjmowaniu wałka tiret przeskoczy i narobi się bałagan z beczką i półbeczką... Do wyjęcia szkła jest potrzebny przyrząd zwany pająkiem... Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2661 Napisano 7 Kwietnia 2019 Tiret, beczka i półbeczka, okej - do zegarmistrza znaczy się ☺ Bez zdejmowania kół zapadkowych - to jest wiadomość jak się patrzy - bardzo mnie cieszy, że nie ma musu ich zdejmowania - dziękuję ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2662 Napisano 7 Kwietnia 2019 Gosia, bo dostaniesz statut majsterklepki ...słuchaj Krzyśka, dobrze prawi. To nie to samo co Gustaw na ścianę ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2663 Napisano 7 Kwietnia 2019 Oj tak, tak, wiem Nawet gdybym wiedziała jak, to nie mam narządów aby odkręcić śrubelkę żeby wałek odblokować. Prędzej nadawałabym się do czyszczenia koła z zegara wieżowego niż odkręcania takich maciupich śrubek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2664 Napisano 7 Kwietnia 2019 A propos "narządów" dorobiłam sobie taki do oliwienia bo mechanizm kolejny czeka na składanie. No szczyt śliczności to nie jest ale własnoręcznie rozklepany, hehe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver79 21 #2665 Napisano 7 Kwietnia 2019 Yodek. Przyrząd pierwsza klasa. Masz smykałkę do brojenia z pozytywnym skutkiem. Co do wkrętow,wkręcikow z łbem na wkretaki polecam tripa. Bierzesz kawałek gumki,zależnie od wielkości naciec na wkręcie. Może być balon,recepturka byle miękka guma. Układasz na łebku i przyciskasz wkretakiem. Kręcisz i da się. Wkretak się zrywal nie będzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2666 Napisano 7 Kwietnia 2019 Yodek. Przyrząd pierwsza klasa. Masz smykałkę do brojenia z pozytywnym skutkiem. Co do wkrętow,wkręcikow z łbem na wkretaki polecam tripa. Bierzesz kawałek gumki,zależnie od wielkości naciec na wkręcie. Może być balon,recepturka byle miękka guma. Układasz na łebku i przyciskasz wkretakiem. Kręcisz i da się. Wkretak się zrywal nie będzie.Oooo.. ale numer Już dawno przydałaby mi się taka porada, ale lepiej później niż wcale ☺ uwielbiam takie proste patenty.Super - dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2667 Napisano 9 Kwietnia 2019 Cześć .... Gosia wstawaj ! 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2668 Napisano 9 Kwietnia 2019 Cześć - wstałam, wstałam.Miłego dzionka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2669 Napisano 9 Kwietnia 2019 Wzajemnie , dziś mam wyjątkowo długi ale i ciekawy ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2670 Napisano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Wzajemnie , dziś mam wyjątkowo długi ale i ciekawy ...Ciekawy dzień w pracy? Jeśli tak, to chyba jesteś jedyny na świecie Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2671 Napisano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Seria spotkań z naszym HQ , po południu w ramach wolnego czasu zorganizowaliśmy wycieczkę do kopalni węgla na poziom -350, spacerek po chodnikach , kolacja i do domu , siusiu , paciorek i spać , bo 5:05 pobudka Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChaosLord 0 #2672 Napisano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Aukcja na popularnym w PL serwisie aukcyjnym. Jak na razie cena dla mnie atrakcyjna. Mam jeszcze w jednym pomieszczeniu miejsce na ścianie przeznaczone na kolejny zegar - nie spieszy mi sie jednak, chce cos porzadnego w przyzwoitej cenie. To była dobra seria ?https://imgur.com/sYTmK8I Aukcja tez latwa do odnalezienia, jutro się kończy. Jest godna uwagi ? Powiedzmy do 300 zł ? W ogóle lepiej celować w GB Silesia czy samo Gustav Becker ? Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez ChaosLord 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2673 Napisano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Nie wyceniamy zegarów, sam musisz wiedzieć... Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChaosLord 0 #2674 Napisano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Interesuje czy generalnie lepszy bedzie Gustav Becker z okresu Silesia czy Gustav Becker nieco pozniejszy juz bez tego napisu. Kiedy/z czym ta firma miala swoj szczyt? Albo kiedy/z czym bylo gorzej. Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez ChaosLord 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3476 #2675 Napisano 9 Kwietnia 2019 Generalnie. Im starszy, tym lepiej. Zwłaszcza sprzed okresu Silesia 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach