mkl1 聽聽 6274 #5676 Napisano 11 Stycznia 2020 D艂ugachna, nie wida膰 na fotkach.聽ale jak b臋d臋 rozkr臋ca艂 to poka偶臋 szczeg贸艂y 0 Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
LESKOS 聽聽 3472 #5677 Napisano 11 Stycznia 2020 Pier艣cie艅 zewn臋trzny tarczy bym jednak wymieni艂 ... w ci臋偶kim stanie cho膰 naprawa聽 jest mo偶liwa. Mostek te偶 raczej trzeba wymieni膰. Reszta w miar臋 OK do zrobienia.聽Lubi臋 takie naprawy... 聽 0 Czasem lepiej powiedzie膰 co艣, nie m贸wi膮c NIC!聽聽馃 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
mkl1 聽聽 6274 #5678 Napisano 11 Stycznia 2020 聽napisane po anglickiemu "remember" 0 Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #5679 Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) .Masz rasowego Resch'a Tak wygl膮da m贸j ale ju偶 po kuracji u Bartka Edytowane 11 Stycznia 2020 przez Yodek 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
LESKOS 聽聽 3472 #5680 Napisano 11 Stycznia 2020 Niczego nie brakuje , patrzznakowanie.jpg聽napisane po anglickiemu "remember"Po niemiecku ... mia艂e艣 poczyta膰 o Firmie RESCH - wiedzia艂by艣 dlaczego ... 聽 聽 0 Czasem lepiej powiedzie膰 co艣, nie m贸wi膮c NIC!聽聽馃 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
mkl1 聽聽 6274 #5681 Napisano 11 Stycznia 2020 To co "robi ta z臋batka?Pier艣cie艅 zewn臋trzny tarczy bym jednak wymieni艂 ... w ci臋偶kim stanie cho膰 naprawa聽 jest mo偶liwa. Mostek te偶 raczej trzeba wymieni膰. Reszta w miar臋 OK do zrobienia.聽Lubi臋 takie naprawy... 聽 M贸w do mnie 聽kt贸ry to "mostek"Jeszcze nie 艂api臋 nazewnictwa... 0 Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
LESKOS 聽聽 3472 #5682 Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) To grzebie艅 do odliczania bicia godzinnego i p贸艂godzinnego ... Polecam Podwapi艅skiego podr臋cznik dla technikum.No trzeba uzupe艂ni膰 wiedz臋 ... ps. O firmie ca艂膮 dyskusja ...http://zegarkiclub.pl/forum/topic/94552-vienna-regulators-remember/ Edytowane 11 Stycznia 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzie膰 co艣, nie m贸wi膮c NIC!聽聽馃 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
longcase1 聽聽 481 #5683 Napisano 11 Stycznia 2020 Mostek trzyma kotwic臋. Ten podbierak "odlicza" w czasie bicia podnosz膮c grzebie艅 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #5684 Napisano 11 Stycznia 2020 W w膮tku Resch'a na pierwszej stronie, jest pierwszy wpis na forum Taranta 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
kumite 聽聽 255 #5685 Napisano 11 Stycznia 2020 To grzebie艅 do odliczania bicia godzinnego i p贸艂godzinnego ... Polecam Podwapi艅skiego podr臋cznik dla technikum.No trzeba uzupe艂ni膰 wiedz臋 ... ps. O firmie ca艂膮 dyskusja ...http://zegarkiclub.pl/forum/topic/94552-vienna-regulators-remember/聽聽Precyzyjniej do odliczania godzin jest krzywka stopniowa,a czy to b臋d膮 godziny, czy p贸艂godziny s艂u偶y ko艂o zmianowe聽 z ko艂kami w艂膮czaj膮cymi 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
mkl1 聽聽 6274 #5686 Napisano 11 Stycznia 2020 Mostek trzyma kotwic臋. Ten podbierak "odlicza" w czasie bicia podnosz膮c grzebie艅Ju偶 wiem na szybko przeczyta艂em cos nieco.. 0 Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
PM1122 聽聽 1789 #5687 Napisano 11 Stycznia 2020 Ju偶 wiem na szybko przeczyta艂em cos nieco..No to trza dalij 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
mkl1 聽聽 6274 #5688 Napisano 11 Stycznia 2020 Trza ksionNk臋 zanaby膰 0 Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #5689 Napisano 11 Stycznia 2020 Ju偶 nie pami臋tam sk膮d i jak - 艣ci膮gn臋艂am w PDFie Ksi膮偶ka (u偶ywana) nie za tania 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
tarant 聽聽 2974 #5690 Napisano 11 Stycznia 2020 Jak si臋 napisze na PW albo przeszuka ju偶 istniej膮ce PW, to si臋 dostanie wersj臋 cyfrow膮... Podwapi艅ski w komplecie + inni + katalogi. 0 Pozdrawiam Piotr 聽 Tolerancja musi by膰 nietolerancyjna wobec nietolerancji. N臎mec z Kr谩lovce 聽 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
mkl1 聽聽 6274 #5691 Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) .Masz rasowego Resch'aTak wygl膮da m贸j ale ju偶 po kuracji u Bartka Czy m贸g艂bym prosi膰 o fotk臋 mostka w tym pi臋knym mechanizmie? ( tak ode przodu)聽 Edytowane 11 Stycznia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
LESKOS 聽聽 3472 #5692 Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Nie mam dobrego zdj臋cia , ale mostek powinien wygl膮da膰 mniej wi臋cej tak聽 (numer w okolicach 95 ty艣) , jest gi臋ty. Edytowane 11 Stycznia 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzie膰 co艣, nie m贸wi膮c NIC!聽聽馃 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
longcase1 聽聽 481 #5693 Napisano 12 Stycznia 2020 Prosz臋 bardzo;-) 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #5694 Napisano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Bartek ju偶 od 艣witu na nogach, a raczej smartfonach I jak brakuje mostka to co dalej? Szukanie w necie chyba b臋dzie bez szans, czyli tylko dorabianie? Edytowane 12 Stycznia 2020 przez Yodek 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
mkl1 聽聽 6274 #5695 Napisano 12 Stycznia 2020 (edytowane) No tak ten "m贸j" wygl膮dana "kowalsk膮 robot臋, albo adaptacj臋 czego艣 innego.聽Dzisiaj przymierz臋 si臋 do rozkr臋cenia...Czas wymieni膰 narz臋dzia na bardziej du偶e...( no mo偶e bez m艂otka i majzla tj. przecinaka)聽聽Chcia艂bym zachowa膰 jak najwi臋cej element贸w z "epoki", nawet jak by艂y dostawiane p贸藕niej, bo to i tak by艂o daaaawno.聽np. je偶eli tarcza si臋 nie rozpadnie, b臋d臋 j膮 ratowa艂, to samo聽 z innymi detalami mechanizmu...je偶eli spe艂ni膮 techniczne swoj膮 rol臋, to zostawi臋..聽Martwi mnie skrzynia... Edytowane 12 Stycznia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
PM1122 聽聽 1789 #5696 Napisano 12 Stycznia 2020 Martwi mnie skrzynia... Poka偶esz uj臋cia poszczegulnych detali, to b臋dzie wiadomo co si臋 sta艂o i odpowiednia rada si臋 znajdzie.Kole偶anka, nie z takimi skrzyniami , rad臋 da艂a .np . ta pomarszczona i sp臋kana broda ! 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
mkl1 聽聽 6274 #5697 Napisano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Martwi mnie , bo wiem co w trawie piszczy zbyt dobrze znam stare meble i wiem co Ja艣ki potrafili zrobi膰 w zaciszu kom贸rki, szopy czy stodo艂y..聽----musze roz艂o偶yc,Zakupi膰 odpowiednie gauniki drewna i forniru,聽 itp..聽D艂utka, do cyzelowania/rze藕bienia drewna gdzie艣 mam Edytowane 12 Stycznia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #5698 Napisano 12 Stycznia 2020 Kolega mkl1 ma wiedz臋 ze stolarki, co艣 wykombinuje wcze艣niej czy p贸藕niej 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
mkl1 聽聽 6274 #5699 Napisano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Za jak膮 koron膮 i sterczynami powinienem si臋 rozgl膮dac ?聽Jeszcze jedno:聽szyby mia艂y fazowanie, czy nie? Edytowane 12 Stycznia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #5700 Napisano 12 Stycznia 2020 Trudna sprawa. Podobn膮 skrzyni臋 pokaza艂 wczoraj LES. Trzeba gugla膰 i przegl膮da膰 stosowane skrzynie, mo偶e podobny wz贸r si臋 znajdzie. W w膮tku o Resch te偶 s膮 zamieszczone zegary tej firmy, a modeli skrzy艅 Resch stosowa艂 sporo 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach