PM1122 1785 #2851 Napisano 14 Kwietnia 2019 Nie wydłużałem , wyregulowałem (popodginałem) dwie pozostałe + delikatnie tą... zegar pracuje bezbłędnie ... jak na razie. Aaaa , to niewiele ktoś skrócił .To rozumiem , że ciężko było doszukać się takiego feleru . Dobrze , że odpowiednie doginanie innych dźwigni , doprowadziło do sukcesu . Ale cierpliwość to Ty masz wielką Ja właśnie , jak wstawię sprężyny , to będę prostować pogięte dźwignie ... myślę , że doprowadzę to , do ładu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2852 Napisano 14 Kwietnia 2019 PM - pewnie, że doprowadzisz do ładu wszystko. Też masz cierpliwość (i pomysłowość) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2853 Napisano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Ciiisza, ciiii.. Chodzi.. tyka. Pięknie tyka od pierwszego bujnięcia wahadła. Dzień dobry Taki niezdarny "laur'ek" nabazgrałam dla Was A kwiatek to dla Longcase1. :D Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2854 Napisano 15 Kwietnia 2019 Cześć , no to gratulacje , za zdobycie wiedzy i chęci do nauki ! :) 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #2855 Napisano 15 Kwietnia 2019 Cześć:-) Widzę że są dobre wiadomości:-)Piękna laurka;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2856 Napisano 15 Kwietnia 2019 Cześć.To super wiadomość, że chodzi.Byle co by mnie tak nie cieszyło, jak to że idzie i że się udało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #2857 Napisano 15 Kwietnia 2019 Widać nawet z rysunku , że zegar uśmiechnięty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom777 11 #2858 Napisano 15 Kwietnia 2019 No to święta będą udane. Bravo Ty. 0 Pozdrawiam Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #2859 Napisano 15 Kwietnia 2019 Pozostało jeszcze skrzynkę odnowić... Ale to pewnie po świętach :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2860 Napisano 15 Kwietnia 2019 Gdzie tam, świąt nie będzie, tylko remont skrzynki... Jakieś jajo i do roboty... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2861 Napisano 15 Kwietnia 2019 Nie, no święta będą jak należy. Szkszynka to po świętach.Brawo Wy i brawo ja - za ośki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2862 Napisano 15 Kwietnia 2019 Czyli jest tu uprawiane zegarmistrzostwo internetowe, a Gośka napisze poradnik "Naprawa linkowca w weekend"... Pod redakcją Leskosa i z konsultacjami Longcase1... Pięknie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #2863 Napisano 15 Kwietnia 2019 Zegarmistrzowski poradnik gospodyń domowych;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2864 Napisano 15 Kwietnia 2019 Wiedziałem, że to się tak skończy... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2865 Napisano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Ale to jest piękne!Chyba nikt wcześniej nie uprawiał zdalnych - internetowych napraw zegarów. To eksperyment o tyle skomplikowany, że gospodyni domowa ("kura" tak zwana) podejmuje trud sprostania wyzwaniu ☺Nie wiem tylko czy znalazłyby się jeszcze jakieś gospodynie chętne do kupna poradnika. Macie jakieś mechanizmy do zepsucia? Biorę! Właśnie wyregulowałam dokładność chodu w naręcznym. Ale kurnia coś mechanizm się telepie w kopercie..No i paprochów spod szybki nie usunę, trudno. Mogę spróbować jakiś wieżowy uruchomić. Jak chcecie spróbować mnie zdalnie szkolić Tylko ze zdobyciem zegara może być problem. No i z udźwignięciem Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2866 Napisano 15 Kwietnia 2019 Ty nie mów tak bo na allegro od czasu do czasu wieżowe mechanizmy się pojawiają . Mogłabyś naprawić i wstawić w oknie . Tarczę Bartek namaluje ... i będzie atrakcja turystyczna. Wiesz jakie będzie powodzenie miał Twój "Poradnik Yodka czyli jak przenosić zegary z ciemnej strony mocy do jasnej" ... . Część ilustracji już masz ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2867 Napisano 15 Kwietnia 2019 O żesz! W oknie..?!To byłby pomysł, mieszkam na 2 piętrze to nawet tak ciut "wieżowo".Troche problem z sąsiadem z dołu, nie wiem czy zgodził by się na przekucie sufitu na wagi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2868 Napisano 15 Kwietnia 2019 Co ty Krzysiek robi to na silnik wyciągarki , zaprogramowało by się go i podciągał by ciężarki po metrowym opadzie . Myślę że większym problemem byłoby przekonanie męża i sąsiadów do tego, że nie mieszkają w bloku a w wieży zegarowej... No i problem bicia do rozważenia i rozwiązania ... . Może jakiś kurant ...? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2869 Napisano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Za kuranta (kurantę - nie mylić z kurtyzaną!) mogę robić ja - o każdej pełnej godzinie wypiję surowe jajo (fuuj..) i przez okno przy zegarze będę się wydzierać, np. "...O mój rozmarynie, rozwijaj sieee"!!! Albo "la-ku-ka-ra-cza-cza"!! PS. Srajptaki już są - czają się na robienie gniazda, więc świeże guano jak na wieżowego przystało, też będzie Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2870 Napisano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Uwaga - -zbliża się "w samo południe" - zaraz wywalę się przez okno i takiego kuranta Wam zaśpiewam..Otwórzcie okna - leci zalot!! (nie zdążyłam się ogolić, sorry ) Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #2871 Napisano 16 Kwietnia 2019 No i jak chodzi słynny weekendowy linkowiec ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2872 Napisano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Ponieważ u MARYNY zrobiło się na poważnie Pozwolę sobie skorzystać z gościnności Gosi i zakomunikować, że wczoraj u mnie, zaczęło się robić zielono i to na poważnie .... Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #2873 Napisano 16 Kwietnia 2019 Nooo..... uroczo ;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2874 Napisano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) No i jak chodzi słynny weekendowy linkowiec ??Wekendziany mechanizm, wekendzianej Małgośki, z nieuniwersalnymi ośkami zasuwa jak mały traktorek Czasem "warczy" (chyba zalot) na mnie jak przechodzę LES - masz bajkową chatkę. Ja już kiedyś mało nie spadłam z krzesła na jej widok Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #2875 Napisano 16 Kwietnia 2019 Tu do zieleni daleko ! Za to dziś grzeje +15.st. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach