PM1122 1800 #3276 Napisano 7 Maja 2019 Na ośce luźno ... ma się swobodnie obracać ... byle nie wskoczyła na dolny koniec ośki ( bo on jest grubszy i ma się tu zatrzymać . Blaszka cienka , może nawet 0.2 mm . byle lekko sprężynowała . Może dawać się wyginać , a nawet przegiąć pod większym naciskiem . Więc , możesz ją sama dogiąć , tak jak potrzeba ... bo na ośćce , to już takie siły nie występują , by ją wyprostowały . Więc blaszkę napewno znajdziesz . A Leskos , to nawet najlepszy przykład podał !Puknij lekko , jakimś punktakiem , by zaznaczyć miejsce wiercenia , by wiertło nie uciekało na bok . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #3277 Napisano 7 Maja 2019 (edytowane) Wiertło 2 mm..A da się sprężynę nad gazem rozhartować? Z puszki po groszku - to brzmi dumnie I jakby co to można z dziesięć bo pewnie dziewiąta dopiero się nadapo groszku blachę trzeba zahartować ... Nic nie rozhartowuj ... Edytowane 7 Maja 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #3278 Napisano 7 Maja 2019 Zamiast skrzynkę , to palce mam polakierowane ... a i laptop jakiś lepki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #3279 Napisano 7 Maja 2019 ja bym po groszku, bez hartowania... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #3280 Napisano 7 Maja 2019 Na ośce luźno ... ma się swobodnie obracać ... byle nie wskoczyła na dolny koniec ośki ( bo on jest grubszy i ma się tu zatrzymać . Blaszka cienka , może nawet 0.2 mm . byle lekko sprężynowała . Może dawać się wyginać , a nawet przegiąć pod większym naciskiem . Więc , możesz ją sama dogiąć , tak jak potrzeba ... bo na ośćce , to już takie siły nie występują , by ją wyprostowały . Więc blaszkę napewno znajdziesz . A Leskos , to nawet najlepszy przykład podał !Puknij lekko , jakimś punktakiem , by zaznaczyć miejsce wiercenia , by wiertło nie uciekało na bok .Acha.. I punktakiem zaznaczyć- super Jutro jak się uda to będę zbierać "komponenty".I jutro Stanisława, to czasu nie będzie za wiele, ale może coś niecoś.Dziekuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #3281 Napisano 7 Maja 2019 Mówię Wam, po groszku... Sprężysta jest, znaczy dekielek ma sprężysty i paluchy tnie jak ta lala... Choć lepiej tnie ta po orzeszkach, też może być... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #3282 Napisano 7 Maja 2019 Ja chyba wszystkie opcje wypróbuję. I z groszku (może być Bonduelle czy Pudliszki?) I sprężyny..Zacierałam dziś pumeksem pudło bufeciaka - Mam pięć tematów zaczętych;) części mi się pomieszają.PM - Ty nie lakieruj palców tylko paznokcie jeśli już. Potem klawiatura Ci skostnieje i dopiero będzie;)Mówię Wam, po groszku... Sprężysta jest, znaczy dekielek ma sprężysty i paluchy tnie jak ta lala... Choć lepiej tnie ta po orzeszkach, też może być...Zacznę od grochu! Paluchy i tak mam pocięte więc mała różnica 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #3283 Napisano 7 Maja 2019 Minuta 56:12 tak to ma wyglądać... https://www.youtube.com/watch?v=a0JuKzMmvFw&list=PLlrpWil4mt0T1MUUWRjy6eDVI0JjNaIZj 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #3284 Napisano 7 Maja 2019 Minuta 56:12 tak to ma wyglądać... https://www.youtube.com/watch?v=a0JuKzMmvFw&list=PLlrpWil4mt0T1MUUWRjy6eDVI0JjNaIZjBędzie tak wyglądać! Nie wiem czy działać ale wyglądać.. :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #3285 Napisano 7 Maja 2019 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #3286 Napisano 7 Maja 2019 (edytowane) Sto milionów wyświetleń!To przez te blaszki ze spinek i groszków Suweren Was potrzebuje! Edytowane 7 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3691 #3287 Napisano 7 Maja 2019 No to z rocznicową dedykacją 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #3288 Napisano 8 Maja 2019 Dziękować Bukiet blaszek z oczami z zielonego groszku. Dla zegara Dzień dobry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #3289 Napisano 8 Maja 2019 Blaszka "sprzęgła" winna być wycięta ciut dłuższa niż średnica ćwiertnika czyż nie tak? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #3290 Napisano 8 Maja 2019 (edytowane) No raczej taka sama lub ciut krótsza. Końcówki blaszki możesz lekko wywinąć, aby nie jeździły "ostrym" po ćwiertniku. Może zrobić ją taką samą jak średnica dna zębów... Edytowane 8 Maja 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #3291 Napisano 8 Maja 2019 No raczej taka sama lub ciut krótsza. Końcówki blaszki możesz lekko wywinąć, aby nie jeździły "ostrym" po ćwiertniku. Może zrobić ją taką samą jak średnica dna zębów...Acha... Święta racja. Po wyprofilowaniu średnica sięgająca dna zębów. Końce lekko wywinąć.Dzięki ☺Toto takie maluśkie będzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #3292 Napisano 8 Maja 2019 ~10 mm 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #3293 Napisano 8 Maja 2019 ~10 mm Jak się uda to na zapas trzeba by, bo gubić się bedo takie "czółenka" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #3294 Napisano 8 Maja 2019 Test zrób... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #3295 Napisano 8 Maja 2019 (edytowane) Mój Najdroższy Operator Koparko-Wiertarki dziś zatankował Musiałam sama... Nie wiem czy "wytwór" ma zachodzić na zgrubienie osi tuż przy płycie czy tylko ma zgrubieniu się opierać..Wskazówki nie spadają, aczkolwiek opór mógłby być ciut większy..chyba że resze z takimi wynalazkami tak mają Po 40 minutach zegar stanął Cudem zauważyłam, że to nie "wytwór" był powodem zatrzymania. Franca - zbłąkany obrzynek z kukurydzianej puszki (miała ładniejszą pokrywkę niż groszkowa) - wpadł w zazębienia toru chodu.Wynalazek jest w fazie testów w laboratorium NASA.. Edytowane 8 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #3296 Napisano 8 Maja 2019 (edytowane) Barżo ładnie, można troszkę bardziej podegiąć i bez wywijki. Może gięcie od otworu żeby szło, taka łódka bardziej... Bo teraz łoże empirowe wyszło... Otworem opierać się na kołnierzu na osi winno... Edytowane 8 Maja 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #3297 Napisano 8 Maja 2019 Barżo ładnie, można troszkę bardziej podegiąć i bez wywijki. Może gięcie od otworu żeby szło, taka łódka bardziej... Bo teraz łoże empirowe wyszło...Wygłąć bliży dziury? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #3298 Napisano 8 Maja 2019 (edytowane) Bliży, bliży... Bliży bedzie lepsiejsze... I bez wywijki, żeby śpicem po ćwiertniku jechało... o... Edytowane 8 Maja 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #3299 Napisano 8 Maja 2019 (edytowane) Bliży, bliży... Bliży bedzie lepsiejsze...Ruzumim Prototytop bendem modernizowała.. hej Bliży, bliży... Bliży bedzie lepsiejsze... I bez wywijki, żeby śpicem po ćwiertniku jechało... o...No śpicem miało wczora ćwiertnikóf nie haratać Edytowane 8 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #3300 Napisano 8 Maja 2019 Myślem, że jednak mu nie zaszkodzi... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach